Přejít na obsah

ARCHIMEDE


kandrdas

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 360
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Potom nerozumiem prečo na ich oficiálnej stránke v histórií firmy uvádzajú, že vyrábajú watch cases (Uhrgehäuse) od roku 1924 a na inom mieste tvrdia, že tieto watch cases vyrábajú z blokov ocele, titánu alebo zlata.

Karl Ickler founded the Ickler family business in 1924. With this treasure of experience, he founded his own watch case manufacture.

The cases are crafted in-house, from solid blocks of stainless steel, pure titanium or 18 carat gold. The highly experienced employees use the latest high tech CNC machinery, which is guaranteeing ultimate precision.

 

Buď watch case raz znamená kožené puzdro a o pár riadkov nižšie kovové, alebo naozaj vyrábali kovové puzdra (nie obaly, ale 'torzá' pre hodinky) už počas WW2. To by naznačoval aj ten článok z chronomagu, ktorý som vyššie linkoval.

Firma tedy jen oprášila tehdejší modely pouzder, dodává do nich strojky ETA 2824-2 a prodávají se i u nás

Nie som o nič bližšie k odpovedi :)

Upraveno uživatelem ferdinandtreti
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník YPO

v článku, který si kromě první věty pečlivě četl se také píše

 

"Poslední značkou, kterou si představíme v oblasti B-Uhren, je Archimede. Tu vyrábí společnost Inckler, která byla subdodavatelem pouzder pro B-Uhren za druhé světové války. Firma tedy jen oprášila tehdejší modely pouzder, dodává do nich strojky ETA 2824-2"

 

pokud tomuto textu nerozumíš, tak ti neumím pomoci 

 

*možná tedy vysvětlení slova pouzdro = to je ta železná věc v které je vložený strojek = watch case

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak sa rozhodni čo tu vlastne prezentuješ. To prvé, "ty kožený .... přesně tyhle" mal byť akože vtip? Alebo zo seba len robíš blbého. Tomu textu samozrejme rozumiem veľmi dobre. Ale ty zrejme nerozumieš, čo som sa pýtal hneď v prvom príspevku. Pýtal som sa na nejaký zdroj tvrdenia, že Ickler vyrábal puzdra pre B-Uhr počas WW2. Lepší ako pochybný článok ktorého autor ani nevie, ako sa volá firma o ktorej píše, a neuvádza žiadne zdroje, takže to vôbec nepôsobí dôveryhodne. Toto tvrdenie som tiež nikde inde, vrátane ich oficiálnej stránky, nenašiel. Nejaká fotka, firma pre ktorú puzdra robili, názov modelu alebo akákoľvek informácia k veci by potešila. Ak niekto pochopil, čo sa pýtam, prosím o rozumnú odpoveď. Pasívno-agresívne výlevy ma veľmi nezaujímajú.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník YPO

 Pýtal som sa na nejaký zdroj tvrdenia, že Ickler vyrábal puzdra pre B-Uhr počas WW2. Lepší ako pochybný článok ktorého autor ani nevie, ako sa volá firma o ktorej píše, a neuvádza žiadne zdroje, takže to vôbec nepôsobí dôveryhodne. 

hele já ten článek nepsal ... psal ho majitel tohodle fóra .... takže všichni co tu jsou tomu věří .... protože to napsal ON .... prostě něco jako islám nebo tak něco ... prostě pánbů

 

jestli ti můžu poradit, tak se obrať na českého distributora Archimede firmu Chronoshop: https://www.chronoshop.cz --- jsou tam trpěliví, mají dost času a rádi každý tvůj dotaz zodpoví

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník YPO

já myslím, že se nikde nedozvíš nic víc něž už víš ..... Ickler dělal za války pouze pouzdra a v novodobé historii dělá kompletní hodinky .... to je celej příběh

 

možná by bylo dobrý vědět pro koho konkrétně ty pouzdra dělal .... to nevím ani já ... a to je už co říct .... protože já vím skoro všechno

Upraveno uživatelem YPO
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ak sa tu nikto nenájde určite to tak spravím, resp. asi napíšem rovno do Archimede (Ickler), predpokladám že keby distribútor potreboval niečo zistiť tiež sa bude pýtať priamo tam. Len som to najprv chcel skúsiť neformálne tu na fóre :)

Ty teď svou natvrdlostí zde předvádíš co přesně? Trolling na druhou?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

možná by bylo dobrý vědět pro koho konkrétně ty pouzdra dělal

No a presne toto sa snažím zistiť. Teda či sú tie novodobé Archimede pilotky založené na pôvodných Ickler puzdrach pre B-Uhr, alebo je to 'okopírovaná' novinka.

 

Veľmi zaujímavé, človek príde na hodinkárske fórum, do témy o hodinkách, spýta sa otázku o hodinkách a dočká sa prevažne egomanactva, off-topicu a všetkého možného, len nie odpovede. Teda až po 11 príspevkoch konečne zistí, že to tu zrejme nikto nevie, a mám sa obrátiť na povolanejších (čo sa dalo napísať aj hneď). Zaujímavá vizitka, páni :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník YPO

No a presne toto sa snažím zistiť........................Teda až po 11 príspevkoch konečne zistí, že to tu zrejme nikto nevie, a mám sa obrátiť na povolanejších (čo sa dalo napísať aj hneď). Zaujímavá vizitka, páni :)

hele ty vizitko v tvým prvním příspěvku vo tom není ani zmínka, tak zas nemachruj ..... takže ti doplním červeně správné odpovědi

 

Zdravím, viete niekto potvrdiť alebo vyvrátiť (najlepšie s nejakým dôveryhodným zdrojom), či resp. čo za hodinky spoločnosť Ickler vyrábala v období WW2? ŽÁDNÉ Konkrétne ma zaujíma, či sa podieľali na výrobe B-Uhr.  ANO

Upraveno uživatelem YPO
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Jsou pěkný, jen u pilotek bych asi plný dýnko. Když už však průhled, tak by to chtělo trochu zdobený strojek a ne tenhle "sterilní nedodělek" (ovšem to je nedostatek i jejich hodinek s Unitasem Pilot/DeckWatch).

 

Hodinek v různých obměnách nabízejí už docela hodně. Asi si dokážu představit, že bych si nakonfiguroval pouzdro, dýnko, ciferník, strojek, gravírování, atd., za vyšší cenu (z pohledu výroby asi o něco organizačně náročnější, než montovat pořád stejnou konfiguraci, ale mělo by to nějakou přidanou hodnotu).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nezdobení strojku a průhled je fakt blbej nešvar jejich hodinek, ale nějak jsem se s tím smířil a s pilotkama v automatu jsem spokojenej. Nakonec úpravy strojku (signovanej rotor etc.), pevné dýnko a další věci se, pokud se nepletu, daly doobjednat. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chvilku, už nějaký pátek a často koukám po těchto s ručním nátahem na Chronoshopu - Archimede Pilot 42 Handaufzug. Teď nevidím z mobilu, krom nápisu, rozdíl mezi těmi předchozími odkazovanými a těmito, ale ještě mrknu doma. Mě se teda zamlouvají dost. Design, modřený ručky. Ruční nátah - Unitas a i relativně rozumná velikost. I výška a třeba i relativně slušná cena. Nezdobený strojek mi neva. Jediné.. Přivítal bych centrální sekundovku, ale člověk nemůže mít vše a u Unitas-u to ani není možné. Jinak pro mě současný favorit a nemít ještě před čtrnácti dny trochu jinde limit tak.. :D Ale třeba příště. :)

Upraveno uživatelem Honza.manta
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...