Přejít na obsah

Zkusenost s nakupem na Chrono24


Doporučené příspěvky

Ma nekdo zkusenost s nakupem hodinek na tomto webu? Jak to funguje? Komunikuje se primo s prodejcem nebo je tu nekdo jako prostrednik, ktery garantuje korektnost obchodu. Chci zde koupit hodinky za mirne lepsi cenu nez je cena v obchode, tak nevim jestli se to vyplati. Aby clovek neprisel o penize a hodinky neobdrzel.

Jedna se mi o tyto hodinky:

http://www.chrono24.cz/frederiqueconstant/frederique-constant-classics-manufacture-ungetragen--id3153885.htm?dosearch=true&manufacturerIds=99&manufacturerIdsmore=1&maxAgeInDays=0&movementTypes=1&picnum=1&resultview=list&searchexplain=false&showpage=2&sortorder=0&tab=pics&urlSubpath=%2Fsearch%2Findex.htm&watchTypes=U

Ma nekdo zkusenost s touto znackou? Diky za nazory a zksenosti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli se nepletu, tak Miquel je pomerne znamy a overeny prodejce. Pres Chrono jsem ted shodou okolnosti Frederique Constant z Nemecka kupoval a jednani prodejce bylo velmi korektni i pres prvotni nedostatky s hodinkami (na vlastni naklady vyresil).

 

U nekterych prodeju muzes na Chrono24 vyuzit Trusted Checkout, kdy platis pres ne a oni az po overeni posilaji penize prodejci.

 

Pokud je cena dobra, tak bych se toho nebal.

Upraveno uživatelem Maxmillian
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po letech...

Prosím vás, akú mám na Chrono24 šancu, že ma oje...babrú, keď:

 

- predajca je súkromný a "Údaje o nabízejícím nebyly zveřejněny",

- má mizerné, ale relatívne vierohodné fotky?

 

Zároveň pri inzeráte píšu "Platba přes svěřenecký účet". Chápem to správne, že ak mi prídu nejaké fejky, Chrono24 mi tie peniaze vráti? Máte s tým niekto reálnu skúsenosť, čo všetko to obnáša?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Obávám se, že ne. Sice jsem u soukromých prodejců nenakupoval, ale u ověřeného prodejce došlo k uzavření nákupu a uvolnění peněz hned, jak FedEx označil zásilku jako doručenou.

Myslím, že by ses mohl domáhat vrácení peněz i přes chrono24, ale bez využití tohoto.

Upraveno uživatelem Allo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...
  • po měsících...

Mám zájem o hodinky na Chrono24, u kterých bylo uvedeno, že jsou rezervovány. Na můj dotaz, zda jsou hodinky dostupné, odpověděl prodejce ano a změnil status z "rezervováno" na "k dispozici".

Na další dotaz ohledně detailů o hodinkách už neodpověděl (ani přes opakovaný dotaz). Zkusil jsem i koupit hodinky s nabídkou nižší ceny, než byla požadovaná - s vysvětlením, že nabízím méně, protože stále nemám odpověď.

Na dotaz z Chrono24 ohledně spokojenosti s prodávajícím jsem vše popsal.

Odpověď po týdnu stále žádná.

 

Toto se děje běžně?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před cca 2 měsíci jsem kupoval přes Chrono24 z Itálie Citizeny a komunikoval jsem jak s chronem tak i přímo se samotným prodejcem (Sorelle Ronco) a bez problémů. Celá transakce zabrala asi 14 dní ale vše OK, origo balení i doklady. Jen taková drobnost a to že zaruční karta byla datovaná 02/2017 (rok zpět) protože jako výběhový model jim to leželo někde v regálu i s vyplněným datumem:( Jinak ale spoojenost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...

Mám dotaz na Chrono24 - Trusted seller.

Jak moc se tomu dá téhle "značce" věřit? Zaujaly mne tam švýcarské hodinky od prodejce z Honk Kongu. Cena asi 50% koncové ceny v CZ, hodinky nové, s krabicí, s papíry. Prodejce je Trusted seller od 2014.

Co od toho můžu čekat?

1)   opravdu nové origo hodinky a cena je tak nízká díky nezdanění, nízké marži atd... - prostě Trusted seller je opravdu důvěryhodný a Chrono24 si za tím stojí

2)   dostanu hodinky ve stylu vietnamské tržnice "pánovi šuší, čista padesát"

 

A máte nějaká obecná doporučení při nákupu přes Chrono24, aby byl nákup co nejlépe zajištěn? např. platba Paypalem (ne převodem), využití Trusted Checkout.... a já nevím co ještě. Mám jen zkušenosti s eBay a jejich politikou, tak si rád nechám poradit od zdejších zkušených borců.

dík

Upraveno uživatelem Tomas8
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak hlavne z HK ti to chytnou celníci a doplatíš 21% DPH takže to taky brát v potaz, obecně jsem bral od mnoha větších i menších prodejců s Trusted Checkout a bez problému, vždycky můžeš konkrétního prodejce vygooglit jesti na něj najdeš nějakej bordel na forech...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bral jsem nedavno Bulovy Moonwatch a ač prodejce moc nekomunikoval (spíše vůbec), tak lidi z Chrono24 super a komunikovali okamzite - jak na me, tak tlacili prodejce. Vse nakonec v terminu a bez problemu. Podle instrikci, co jsem dostal, jsem platil jim a az po obchodu posilali penize prodejci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...