Přejít na obsah

Potápky do 40 mm. Nebo třeba pod 12 mm.


Doporučené příspěvky

Během svý pouti fórem jsem si prošel tuze poučnou potápkovou cestu od 43 přes 42 až k 41. Letos je teda asi čas se posunout zase dál. Na 40. Možná na 39. Kdo ví.

Ještě možná důležitější je ale vejška. Nomos mi otevřel oči, takže už prosím žádný popelníky. (pro šťouraly: Monstra se nepočítaj. :)) Takže když to bude mít 41, ale dobrej tvar pouzdra a správnou vejšku, udělám výjimku.

Hydroconquesty mi zase řekly, že když je tah 21 mm po celý dýlce, tak je to úplně na h...o, čili bych rád něco zužujícího se. Ideálně 20>18, ještě ideálnějc 20>16.

Z toho všeho logicky vylejzaj Suby. Na Suby zatim nemám prachy a na "něcojakosuby" zase nemám žaludek. :) I když Davosa Ternos nemusí bejt úplně blbej nápad na takový to letní pokoupání. Nicméně mi je jasný, že by mě začalo po dvou dnech s..t, že to nejsou Suby.

Mechanika je jasná, k tomu se netřeba vyjadřovat, kdyby to byl in house, tak jedině dobře, ale in house vobyčejný potápky nikdo nedělá. Barvu moc neřešim, léto unese kdeco, kdyžtak koupim nový kraťasy nebo se poptám Sibiře, kde se kupujou zlatý kroksy.

Jinak si troufám říct, že mám tak trošku přehled o tom, co se dá a nedá koupit. Už nějakej pátek mám samozřejmě v hledáčku Bondovky nebo třeba znovu menší Hydroconquesty. Ty maj ale určitě zase ten debilní pás z rolby místo tahu. Pech. Zároveň už jsem dokonce i přemejšlel nad staršíma Béčkama, ale tam pořád nevim, jak to maj s tou vejškou na ruce.

 

Cena: 5, 10, 20, 30, nevim. Když se nadchnu, tak třeba pustim chlup. Ale přes 30 za etu prostě nedám.  :evil:

 

Nicméně zatim jsem vypátral pár docela zajímavejch kousků. Každej má ale nějaký svoje ALE. Od vás bych chtěl dát nějaký další tipy na fakt zajímavý malý potápky, který budou mít svůj design a nic, co by mě po 14 dnech omrzelo.

 

První a dost možná úplně nejzajímavější kus je Zenith Rainbow Elite 670. In house kalibr, 39 mm a hlavně nějakejch 9 mm na vejšku. Naprostá bomba. Bohužel už (téměř) nesehnatelná. Naposledy, co jsem je našel, tak šly asi za 2k dolarů, to byl ale ještě dolar někde na osumnácti korunách. :)

_DSF3998.jpg

 

Další jsou nový Aquaracery. Fakt se mi líběj, 40,5 mm je ideální, design se mi ze všech Aquaracerů líbí fakt nejvíc, bohužel jak jsou nový, tak nejsou nikde jetý. A tady nastupuje psychologie s Etou za 40 nebo za pade. :(

TAG-Heuer-Aquaracer_WAY2111-WAY2112-WAY2

 

Případně bych si dokázal na léto představit i takovou úchylárničku :)

tag_heuer_new_aquaracer_500m_ceramic_wak

 

Další fajn hodinky, který tu nikdo nemá a asi ani nikdo neměl, jsou Oris Big Crown Diver. To je ale překvápko, co, že Oris dělá i jiný potápky. :)

Klasický Big Crowny jsem měl, byly úžasný, takže si myslim, že zpracování tadytěch bude taky parádní. Navíc za dobrý prachy a hlavně ve velikosti 40 mm. Bohužel už se taky nějakej pátek nevyráběj, takže se hůř sháněj. Nicméně sehnatelný pořád jsou. Ale spíš na gumě.

103713d1277742735-oris-big-crown-diver-d

 

Další jsou Sinn 104. Ty maj zase ale debilní a sakra drahej tah, takže bych je asi musel nosit spíš na meshi. A nejdřív by mi je musel Ondra71 prodat. A nejsou teda moc letní, no. Na červenýn natu možná. :)

810586d1395319815-sinn-104-st-sa-aus-09-

 

No a nakonec je tu světlo na konci tunelu. Když nic nenajdu, tak půjdu do SKX009. Ty jsem ještě neměl a prej to je povinnost. Samozřejmě na Jubilee. :)

skx009j-jub_1.jpg

 

 

Tak a teď, babo, raď.  B)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 45
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Sinn 104 jsou spis pilotky. Dival ses na EZM3? Jsou drahy, ale z druhy ruky uz by to nemuselo byt tak hrozny. Maji jiny tah nez 104 (20-18 pokud se nepletu) a sedi na ruce super. Ja mam hubeny zapesti a kdyz jsem si je zkousel tak mi sedly krasne.

 

20140125_161819_1.jpg

Upraveno uživatelem kloubik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No vidíš, na Orlíky jsem zapomněl. A tam bych možná spíš dal přednost ručnímu nátahu. Já se toho beztak moc nenapotápim. :)

 

Edit:

Ty Sinny budu muset proklepnout. Neměl jsem ještě korunku na druhý straně, tak jsem je přecházel.

 

I na Igeny jsem si vlasntě dělal zálusk, ale blbý je, že prostě nejsou na tahu. Takže to jsou pro mě spíš jarní hodinky. :)

Upraveno uživatelem emef
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ML Miros Diver, ne? Jsou fakt pekny, maly, sikovny, krasne se nosej.. Akorat ten zuzujici se tah myslim nemaj, no. Delali dve (tri?) barvy cifru (hneda a zelena), i v cosc verzi. Akorat jsou ted uz celkem drahy, kde jsou ty casy, kdy jsem je tady strelil za deset:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem si řekl, že možná si dám ještě jednu mezizastávku, takzvaný jarní hodinky :D

 

Ty Primky mě lákaj už dlouho, jenom nevim, jestli mě to dokáže nadchnout. Možná bych, Honzo, nabídku využil. Nechám si to projít hlavou.

 

Nový vintage Orisy jsou fakt nádherný, koukám na ně od tý doby, co je uvedly. Kdyby tak k tomu byl tah a Oris by se konečně pochlapil se základním in housem, to by byla paráda. :) Ale ani ten tropic nemusí bejt blbej.

 

Ty Zodiacy jsou co zač? To jsou nějaký starý kusy, nebo novej Číňan? Nebo kdo to teď vlastní Zodiacy? :)

 

Každopádně díky všem za asistenci a tipy. Bude to na dlouho, jak se tak znám. Nebo zase koupim nějakou blbost. :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zodiac sice vlastní Fossil, ale rozhodně bych je kvůli tomu neodepisoval. Ostatně k tomuhle modelu vyšel na Hodinkee hodně zajímavej článek.

 

Jinak Zodiac se jal nabízet na svých stránkách restaurovaný vintage modely, což je velmi sympatickej počin.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...