Přejít na obsah

Damasko a antimagnetismus


Vlcak

Doporučené příspěvky

Obracím se na znalce Damasko technologií s dotazem na odolnost vůči magnetickému poli u inhaus strojků H35-1 a A35-1. Tyto strojky jsou totiž používány výhradně v pouzdrech s průhledným dýnkem a dle deklarovaných technických parametrů tyto hodinky (DK100, DK10 apod.)  co se týká antimagnetických vlastností plní pouze požadavky normy DIN 8309. To je ovšem norma již z roku 1981 a za antimagnetické jsou dle ní označeny všechny hodinky, které po vystavení magnetickému poli o intezitě 4800 A/m po dobu 60 s v různých polohách se nezastaví a poté stále jdou s přesností +/- 30s za den. Což je podle mě ale nyní nedostatečné. Jejich modely DA36, DC56 či DC56 Si používají vnitřní pouzdro z měkkého železa, které strojek ochrání před magnetickým polem o intenzitě až 80 000 A/m bez ohledu na to, jestli je ve strojku Si vlásek (model DC56 Si) nebo Nivarox (modely DA36, DC56).

 

Omega také používá křemíkový vlásek již delší dobu a až loni představila kompletně antimagnetický strojek který je odolný vůči magnetickému poli o magnetické indukci 1,5 Tesla (15 000 Gauss).

Protože antimagnetické hodinky nejsou jen o odolnosti vlásku a setrvačky, ale i dalších komponent.

 

Ptám se proto, že potřebuji opravdu antimagnetické hodinky a hledám alternativy k hodinkám Omega. Pohybuji se občas v blízkosti trafostanic, železničního trakčního vedení apod.

Křemíkový vlásek je fajn svou vyšší odolností vůči otřesům, ale sám antimagnetismus nezajistí. Damaska s inhaus strojky vypadají zajímavě, ale průhledné dýnko je dle mého značně znehodnocuje. Když ani výrobce vyšší odolnost vůči magnetickému poli jak podle zmíněné DIN 8309 negarantuje. Opravdu by tyto hodinky měly v silnějším magnetickém poli problém, nebo to jen Konrád netestoval a tedy nechce deklarovat co nemá ověřeno, ale hodinky by to měly vydržet a jít stále s dostatečnou přesností např. jako Omega?

 

Jako nejlepší tool hodinky od Damaska se mi nyní jeví model DC56 Si, který má jak křemíkový vlásek tak pouzdro z měkkého železa na ochranu před magnetickým polem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 rozbij prasatko a jdi do Milgaussu! :)

"Problém" bude je naživo srovnat s novými Bond AquaTerra, ale sáhnul bych taky po bleskové ručce ;)

edit: celkem rychle to vlákno skončilo u jediného správného (a samozřejmě několikanásobně dražšího) řešení :lol2:

Upraveno uživatelem gougy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

O Milgaussech samozřejmě vím, ale od Rolexu se mi mnohem více líbí Explorer I, ale ty bohužel nemají antimagnetické vnitřní pouzdro. Navíc nechci ani nemohu mít kovový náramek. Preferuji kožený řemen nebo gumu - kaučuk, silikon. Prostě něco nevodivého. Ona uzavřená vodivá smyčka je v silnějším magnetickém poli docela problém. Indukují se v nich silné proudy. Nesmí být ani řetízky, prstýnky apod.
Ale tady jsme u Damaska, které se mi obecně líbí a tak řešme jen je. Vím samozřejmě i o dlaších alternativách IWC Ingenieur, různé Sinn.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Alda

Vsechny Damasko hodinky jsou odolne do 80 000 A/m. Pravdou je, ze inhauzni modely nemaji tuto hodnotu v popisu. Pokud chces mit jistotu, napis mail primo Konradovi. Pokud si dobre pamatuji, resilo se to i na WUS. V recenzich na timelexluxwatches, nebo wornandwound, se o DK10 pise jako o jednech z mala antimagnetickych hodinek se safirovym dynkem. Ale jak rikam, chces li mit jistotu napis do fabriky.

 

Jinak u ostatnich modelu neni vnitrni pouzdro z mekkeho zeleza, to je omyl. Vnitrni pouzdro je naopak z antimagnetickeho materialu. Megneticke je naopak vnejsi pouzdro. Prilepis na nej magnet, lze ho zmagnetovat, ale pouze docasne, nepusobi jako permanentni magnet.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ball je, myslim, teoreticky stejna slabota jako ten inhouse D.. Jinak dobrej dotaz, jsem zvedavej na nejaky ty fundovany reakce.

A jinak, rozbij prasatko a jdi do Milgaussu!:)

Ta Omega s 15 000 g. by byla lepsi volba urcite co se tyce odolnosti na magnetismus.

post-30673-0-84870900-1428428937_thumb.jpg

Upraveno uživatelem tano
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No ja by som na cele pelotonu videl toto. 

sistem51_suts402_stage.jpg?v43

 

This new technical innovation by Swatch has involved the filing of seventeen new patents. It will be a 100% Swiss made mechanical automatic movement of 51 components made from ARCAP (alloy of copper, nickel, zinc), antimagnetic with an accuracy of 5 seconds a day and a 90 hour power reserve.

Upraveno uživatelem People
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V reklamních textech prodejců se to (80000 A/m) objevuje, ale přímo v jejich katalogu se to skutečně neuvádí. Jenom ta DINka. Chce to přímý kontakt.

 

5 things you should knwo about DAMASKO Watches:

 

Over 20 patents related to wrist watches, that means you will get the latest technology apart from big brands and other watches.

 

4x harder than the most common material, 316L Stainless Steel found on most competitors watches. Used on the casing, pusher and crown. (Patented and excusive use of the material for watch casings) (applies to all models)

 

80,000 A/m anti-magnetic casing design (all models)

 

Detail oriented design and manufacturing process.

 

Passes on stringent tests by EADS and approved for use by Eurofighter Pilots.

Upraveno uživatelem Hasňa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...