Přejít na obsah

SQUALE Tiger


Návštěvník maxipesfik

Doporučené příspěvky

  • po 4 týdnech...
Návštěvník Snow

Všiml jsem si jich až dnes v noci a jsou bezvadné. Squale umí dělat hodinky, které jsou pořádně retro. Někde jsem četl, že mají ještě díly z doby před quartzovou revvolucí, která firmu položila a na dlouhá léta zavřela bránu továrny. Oživení značky je jistě vítaným krokem v dnešní době, která je retro hodinkám velmi nakloněná. My máme to štěstí, že je u nás na českém trhu zastoupená spřátelenou firmou Chronoshop v čele s Kubsonem :) .

 

Edit - a vida. Jak jsem výše psal o dílech, které firma měla, podíval jsem se na stránky Chronoshopu, zdali je mají a dočetl jsem se toto :

 

UPOZORNĚNÍ: jedná se o autentické NOS (původní, nepoužité zboží) hodinky Squale z přelomu 70/80 let. Hodinky byly repasovány za použití nového strojku, těsnění a nového řemenu. Vzhledem k jejich stáří je patrný vliv času na ciferníku - luminiscenční nátěr již není příliš funkční, také nedoporučujeme hodinky brát do vody.

 

Nový strojek jsem vypíchnul naschvál, je téměř pravidlem, že ve všech diver hodinkách je ubohoučká ETA 2824 a její mutace. Squale použilo topovou ETU 2892, za což si zaslouží velkou pochvalu !!!

Upraveno uživatelem Snow
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Snow: o Squale toho všeobecně na netu moc není, ale na některých diskuzích jsem četl, že i "pouhou" 2824 dávají v Elabore, informace z poslední doby mluví dokonce o Top Grade.
např.: http://forums.watchuseek.com/f74/what-grade-eta-squale-1940945.html

Já osobně mám +3s/d a u Kubsona na vibrografu hodinky vykazovaly stabilní hodnotu (+/- 1s) ve všech pozicích.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám jejich 101 ATM a přesně právě kvůli tomu vintage nádechu (speciálně na meshi) to byla láska na první pohled. Současné 101 ATM jsou kompletně nové, ale postupy při výrobě jsou stejné jako před padesáti lety, kdy u Squale uměli jako jedni z prvních (nebo úplně první) 1000m WR bez heliového ventilu a dělali pouzdra pro spoustu věhlasných značek. ETA 2824 uvnitř je Elabore a po seštelování mi dělá +1,5s/den.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tohle úplně nechápu. (No, né, že by to nebylo jedno.) Postavit potápky(a krásný!!! a cena zajímavá) a upozornit, že na ten účel, na který byly vymyšleny, se již opravdu ale opravdu, nehodí. Kdyby to byl nějakej převaděč spojitosti, nebo něco elektronickýho, tak to asi pochopím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po roku...

Squale dělá super hodinky.

Nečekal jsem od nich moc a nakonec mám Squale 50 Atmos nejdýl ze všech kousků, co mi prošly rukama.

Dokonce taky uvažuju, že bych je vzal ještě v druhé variantě. Fakt nemoc. :D

Upraveno uživatelem MíraMíra
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...