Přejít na obsah

chytré fitness náramky


Doporučené příspěvky

Zdravím sportovce, nevím, zda tu něco takového už není, ale myslím, že téma co se věnuje čistě a jen tomuto druhu fitness doplňku, tu ještě není. Chytré hodinky-smartwatch zde probírat určitě nechci, to by bylo mimo téma o kterém by se tu mělo diskutovat, tedy jen fitness náramky

Osobně žádný zatím nemám, ale mám v plánu nějaký vhodný koupit, proto bych rád od vás ostatních nějaké doporučení, nejvíce tedy dle vlastních zkušeností, jak a k čemu je ten a ten nejvhodnější, kterému se zdaleka vyhnout, poruchovost, zklamání, kvalita, poměr cena/výkon ale i obchody kde a které koupit, uvítám i na Ebay i takové, které nejsou u nás v CZ dostupné.

Osobně bych to používal ke kolu(jedna má trasa bývá okolo 50km), inline brusle(jedna má trasa bývá okolo 27km) a pak už jen běh(jedna má trasa bývá prozatím 5km pak funím jak bejk před porážkou :-D ) plavání ne, chůzi také ne, samozřejmě jedna aktivita v jednom dni, podle nálady a počasí. Měření km, času, kroku, spálené kalorie, polohy, uvítal bych i upozornění na hovor, sms vibracemi, inteligentní budík, ve spojení s nějakým logickým a přehledným programem a vlastním web. rozhraním. A pokud to bude mít i senzor srdečního tepu, bez nějakého toho hrudního pásu, tedy přímo z náramku, tak by to bylo fajn, to ale už bude za více peněz, o dost více. Zatím používám jen mobil se zapnutým GPS a programem Runtastic. Mám mobil Sony Xperia Z3C tak jsem přemýšlel o Sony SmartBand SWR10, pak asi Razer Nabu, ale ten se hůře shání, no a jestli nějaký s displejem nebo bez, v tom stále váhám, díky tedy všem za přínosné informace, zkušenosti a doporučení. 

post-4437-0-43243900-1430260016_thumb.jpg

post-4437-0-12472700-1430260030_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Standis
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 255
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

co jsem ale četl, tak ten Jawbone UP3 má problémy s vodotěsností a HR nebude měřit při zátěži, dále do mého výběru zařazuji Fitbit Charge HR a Garmin vívosmart

 

http://mobilenet.cz/clanky/recenze-fitbit-charge-hr-srdecni-zalezitost-pro-kazdeho-19083

 

post-4437-0-87089400-1430294538_thumb.png

 

http://www.garmin.cz/aktualne/nove-produkty/garmin-vivosmart.html

 

post-4437-0-41840900-1430295628_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Standis
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vívosmart jsem vrátil po dvou dnech - je to gumová příšernost, na který se mi hned během těch dvou dnů udělal jebanec (a to jsem nedělal nic speciálního). 

Fitbit už vypadá jako druhý hodinky a to už je moc. Proto jsem se těšil na UP3, ale jestli to neměří HR při zátěži, tak je to k ničemu, to se mi nechce věřit.. Uvidíme..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

I always felt that Bodymedia had the most accurate device since it used sensors that were backed by scientific data. There were two problems with it -

1. Too big

2. A monthly subscription was required in order to use the band

The original and even the updated was just too big.

Without the monthly subscription the device (that you paid over $100+ for) was useless without a subscription

Jawbone looks to have fixed both of these problems

Jawbone has added a few problems of it's own

1. Reputation

2. HR monitoring

If anyone has had any of the other Jawbone Up bands, you have most likely had more than one, everyone I know that has had one, have had to replace it soon after buying. It is going to take some time and better quality control to get that bad taste out of consumers mouths.

From what I read, at this time HR monitoring is only resting heart rate. There's a push from other wearables for 24/7 heart rate even at the expense of battery life, this could be a simple firmware/software update fix or could be a hardware issue.

Also the Jawbone Up3 seems to have the benefits of all the wonderful body media sensors, but they don't promote the benefits or whys of having those extra sensors in there. There's an opportunity here if they focus less on what is the same and more on what makes them different. 

I am now officially on the fence on if I am to buy the Charge HR or the Up3

 

srovnání Jawbone UP3 vs Fitbit Charge HR

http://www.wareable.com/jawbone/jawbone-up3-v-fitbit-charge-hr-best-fitness-tracker-2015

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, já mám xiaomi mi band už přes měsíc a je super. Aplikace pro iOS je přehledná a nebyl problém se spárováním. Je to tedy jen základ.. Měří kroky a spánek, upozorní vibracema na příchozí hovor(což je super a hodně využívám) a umí budit vibracema buď přesně v určený čas nebo pokud nastavíš, tak budí maximálně o půl hodiny dříve od nastaveného času - dle fáze spánku. Takže pokud zaznamená, že jsi v lehké fázi, tak zbudí. Jiný budík od té doby už nepoužívám a je to opravdu příjemné :-) navíc to nebudí přítelkyni jako klasický budík na iPhone, takže další velké plus :-D

 

Kroky měří při chůzi úplně přesně, samozřejmě při nějakých větších pohybech měří falešné kroky - například ve sprše mi pár kroků vždy přibude. Ale je to konzistentní takže mezi dny máš dobrý přehled.

 

Co se týče měření spánku - není třeba nic přepínat, automaticky pozná, že jdeš spát a měří +- pár minut fakt přesně.

 

Další výhoda oproti konkurenci je baterie.. Nabíjel jsem před 27 dny a mám 52%, což ke bezkonkurenční.

 

Za tu cenu myslím že není co řešit a rozhodně můžu doporučit.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Upraveno uživatelem Rifik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja mam doma Garmin vivosmart i Fitbit charge HR. Vivosmart je o hodne mensi a navic se na nem da precist zprava, coz na pididispleji Fitbitu nejde. Navic ma pro me Garmin prijemnejsi material. Garmin pouzivam asi dva mesice a spokojenost, Fitbit jsem nosil asi dva dny a pujde z domu, az prestanu byt liny ho hodit na aukro...

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za feedback, jak funguje ten budík? Musim mít nastavenej budík na telefonu a spárovaný s mi bandem nebo si to náramek uloží do paměti? 

 

Budík nastavíš v aplikaci MiFit a Mi band si to pak uloží do paměti a ráno budí nezávisle na telefonu :-) klasický budík na telefonu nenastavuješ.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

20. dubna započne rozesílání Jawbone UP3 po Americe
By Štěpán Kremzer.Published on 13.4.2015.
 
3
SDÍLENÍ

Jawbone UP3 je konečně připraven pro naše zápěstí. Teda, alespoň pro ty ?americké?.

Společnost oznámila, že se tyto fitness náramky začnou odesílat svým zákazníkům v Americe 20. dubna. Co se týče zbytku světa, tak je prozatím známo pouze: ?později v roce 2015?, s žádným konkrétním datem.

Jawbone UP3 bude stát ?149.99 v Evropě a $179.99 v Americe. Jedná se o nástupce populárního Jawbone UP24.

zdroj: www.wareable.com

 

http://www.wareable.com/jawbone/jawbone-up3-delayed-until-early-2015-590

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak podle recenzí to vypadá, že UP3 neumí fakto skoro nic navíc :-( Hlavně HR jen klidové a to ještě nepřesně - a krokoměr fakt nepotřebuju. Takže palec dolů. 

Všechny recenze to srovnávají s iWatch nebo podobnejma věcma, ale já chci nosit normální hodinky a ktomu maximálně hezkej náramek - nikoli na každý ruce jedny :-(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jeremy, pokud ten náramek má jen Akcelerometr a Gyroskop, tak to bude opravdu jen jakýsi krokoměr, tedy určení pro pěší turistiku a v tom případě pro kolo a inline brusle nepoužitelný, max. ještě využití jako budík, oznámení sms/hovor vibracemi, některé mají odmítnutí hovoru nebo přeskočení skladby při poslechu. Pokud bych já chtěl, abych to mohl využít pro záznam trasy km/rychlosti na kole a inline bruslích a přesnější určení běhu to musí mít GPS, v tom případě to splňuje zatím jediný výrobek, který se dá ještě považovat za "náramek" přijatelných rozměrů a není to Sporttesterwatch a to Microsoft Band, má to i několik senzorů- píše se že až 10!!! včetně optický senzor srdečního tepu, nedostatek je ten, že ho nemůžeš vzít do bazénu a pro tebe nepřijatelné, že to má už displej a díky těm senzorům je už na ruce znát/vidět. Už se dá koupit za cca 6500Kč, jen nevím jestli už plně funguje v EU státech, něco jsem četl, že pozná díky registraci, že nejsi v US a pak hlásí nějaký problém. Hodně o něm uvažuji, přemýšlím, jaký to má pro mě nedostatky? do bazénu náramek nepotřebuji-neplavu nějak vytrvale, spíš občasné protažení, výdrž se zapnutou GPS bude malá, ale do těch 5ti hodin(co by to mělo vydržet) mi to postačí-na kole jsem cca 3-4hod, no a další nedostatky pro mě? nevím, takže by byl dobrou volbou pro mě.

 

více info: http://www.mobilmania.cz/clanky/microsoft-band-okna-na-zapesti-pozde-ale-poradne/sc-3-a-1328704/default.aspx

 

post-4437-0-44013600-1430473373_thumb.png

post-4437-0-22647600-1430473387_thumb.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Videl jsem to - na sporty jsem si koupil Garmina Fenix 3, od naramku bych chtel mereni kalorii a tepu, gps nepotrebuju, notifikace taky ne..

Jinak kdybych se smiril s druhym displejem, jdu do Garmina Vivoactive, to nosila manzelka (nez dostala Breitlingeny :-D)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

tohle vlákno jsme četl už asi 5x a studuju všechny možný recenze, líbí se mi to xiaomi kvůli baterce, budíku, ale má všechno co chci?

te´d jsem narazil na http://www.czc.cz/aligator-smart-q60/164526/produkt, ale odrazuje mě ten výrobce

láká me i fitbut, ale není to zbytečně drahý? tepovku si sledovat nebudu,ale asi bych chtěl aby to bylo vodottěsný a hezky to vypadalo

sakra, to je zase dilema

designově se mi líbí http://www.czc.cz/sony-smartband-swr10-cerna/145242/produkt a myslím, že sony to bude mít i dobře dílensky zpracovaný

 

pokročili jste někdo s hledáním?

 

nakonec si asi objednám za 550 xiaomi a když nebude vyhovovat tak půjdu do jinýho

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pokud koupíš něco bez gps, tak se smiř s tím, že ti to bude sloužit jen jako počítač kroků, některý tě upozorní i na příchozí hovor a pak jen použití jako vibrační budík, se zabudovanou gps máš o hodně větší praktické použití a hodí se i integrované měření tepu. Já čekám až slevní ten Microsoft Band, využití má opravdu široké.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...