Přejít na obsah

chytré fitness náramky


Doporučené příspěvky

ferrycz - díky za vyčerpávající info, v tuto chvíli vím vše podstatné, jen se rozhodnout, což souvisí s:

 

YPO - díky. Ano, uhodil jsi hřebík na hlavičku a to je důvod mé nerozhodnosti. Jsem fanda mechanických hodinek, ale letecká hodinky Garmin D2 Charlie jsou díky funkcím, které opravdu intenzivně využívám tak silně návykové, že je nosím stále. Tedy mimo spánek, ten jsem monitoroval jen párkrát, ne že bych to nechtěl dělat pravidelně, ale jsou to opravdu velké hodinky. Nenosím je ani na motorku, protože se mi nevejdou pod rukáv bundy, nenosím je při větší manuální práci (mám o ně strach) a také při sportu, kde stejně jako na motorce nosím tenčí Suunta. Ale protože bych rád nosil něco chytrého s funkcemi D2 Charlie opravdu 24 hodin denně a protože se mi stýská po mechanických hodinkách, na které poslední dobou koukám jen ve vitríně, napadla mne kombinace mechaniky a náramku. Nejdřív mi přišla jako nesmyslný úlet, ale už jsem viděl pár lidí, kteří to tak na rukách měli a zase tak blbě to nevypadalo, byť to nebyly žádné formální příležitosti. Jestli by mi to vadilo nebo ne, teď neumím říct. Ale teď mne napadlo, že kdybych koupil Vivo Sport, mohl bych prodat Suunta, protože náramek se mi pod motobundu vejde, na sport nebo práci se bude hodit taky a tím pádem by byla Suunta zbytečná, i když oceňuji jejich kvality. Hodinky Garmin D2 Charlie bych si nechal na ostatní volnočasové aktivity, kde by naopak trpěly mechanické hodinky a pochopitelně na jejich primární disciplínu, létání, v tom případě bych náramek sundával. Rýsuje se to slušně, ale ještě to zvážím, tyhle věci jsou u mne vždycky na dlouho..:-).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 255
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Ivane, popravdě jsem na tom stejně jako ty, uplně :-) fenix chronos nosím čím dál tím méně ve finále fakt jenom do toho lesa. A na levé mechaniku a na pravé nonstop Vivosporty. Už si to bez nich ani nedokážu představit. Nesundávám je vydrží plavání saunu prostě ve dne v noci. Mechaniky celkem střídám a naznal jsem že ty chronosy asi pustím do světa. ačkoliv vlastně nevím proč bych to dělal ? (klasika) Vivosporty jsou relativně tenký a pohodlný a makají jak mají. Jednou za 7 dní je dám na nabíječku na cca 1,5 -2 hodiny a zbytek týdne o nich vím jenom když mi notifikují tedy za mne spokojenost, osobně jem potkal spousty lidí co to tak nosí a nic divného mi na to nepřijde. Popravdě na formální akce je mám na ruce taky , nicméně posazené výše pod košilí a vidět nejsou :-) přeji snadné a správné rozhodnutí :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ferrycz - díky za info, cítím to podobně, jen jsem si nebyl jistý, jestli bych nevypadal s hodinkami na obou rukách jako blbec. Ale evidentně jsou lidé, včetně Tebe, co to tak nosí. Neznámou byly formální příležitosti ale je fakt, že Vivosporty se vejdou pod košili a sako, trochu problém bych mohl mít s poloformálními příležitostmi, kdy mám "lepší" kvalitní tričko s límečkem nebo košili s krátkým rukávem. No, nějak to snad už rozseknu..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A aktuálnu prejdenú vzdialenosť to vie ukázať? Mám takúto predstavu - pred jazdou si vyhladám signál, niečo stlačím a počas jazdy si kontrolujem prejdenú vzdialenosť priamo na náramku. Stále používam mobil, ale tam mám problém, že apka pri hovore vypína. Alebo radšej nejaké smartwatch?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ferrycz - a ten Vivosport, když se zapne nějaká sportovní úloha, rychlost neukazuje? Chápu že normálně ne, protože není zapnutá GPS, ale jakmile spustím záznam aktivity (třeba kolo), všechny hodinky ukazují mj. i rychlost a není myslím důvod aby to sportovní náramek s GPS nedělal taky... A s tím by měl - aspoň myslím že stejně jako hodinky - ukazovat i aktuálně prošlou vzdálenost, časy atd. a po ukončení by se měla s mobilem synchronizovat i trasa, tepová frekvence atd.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...

Tak je doma, Garmin Vivosport v černé barvě a délce řemínku L. První dojmy? No, z designu nejsem unešený, ale je to věc vkusu, můj záměr je mít na pravé ruce chytré zařízení zakomponované do nenápadného náramku, kdy budu výsledky stejně sledovat v mobilu a na levé ruce klasické mechanické hodinky. Z toho důvodu bych uvítal co nejmenší zařízení, tvářící se jako normální náramek a nositelné ke všemu, včetně obleku. Určitě jsou i takové náramky, ale já chtěl Garmin a kdybych koupil nějaký "šperk" s koženým řemínkem, zase by mi na tom vadilo něco jiného. Takže tohle jsem věděl dopředu. Funkčně proběhlo zprovoznění podle návodu - dám na nabíječku, tím se náramek zapne a proběhne úvodní sekvence párování, nastavení a aktualizace software. Vše proběhlo perfektně. Podotýkám, že mobilní aplikaci Garmin Connect už znám delší dobu, protože mám letecké Garmin D2 Charlie, což je klon Fenix 5X se speciálními leteckými databázemi a funkcemi. Takže jsem v Garmin Connect zvolil "Přidat zařízení", zadal jsem párovací kód a bylo to. Veškera nastavení uživatele se zkopírovala i pro náramek, včetně již dříve nastavených zón srdečního tepu, pohlaví, hmotnost atd. Provedu-li změnu nastavení náramku v mobilní aplikaci, což je rychlejší a přehlednější, během několika sekund se změna v náramku projeví. Takže paráda. Náramek sedí na ruce výborně, neobtěžuje ani ve spánku. Menší připomínku mám k častému připojování a odpojování od mobilu, když se od sebe obě zařízení vzdalují, v tom jsou D2 Charlie o dost stabilnější, druhá připomínka je k tomu, že v aplikaci Garmin Connect nelze jedním klikem přepínat mezi oběma zařízeními, tj. např. hodinkami na levé a náramkem na pravé ruce, lze to udělat jen tak, že jedno z těch zařízení nastavím jako preferované, to je ale taková prkotina. Jinak to zatím vypadá, že náramek splní svůj účel tak jak jsem ho zamýšlel. Určitě budu postupně přicházet na další věci, určitě se budu ptát zkušenějších uživatelů a první otázku mám hned - v rámci nenápadnosti jsem zvolil nenápadný, černobílý vzhled displeje s "analogovým" ciferníkem a datumem. Netuším ale, kde v hodinkách najdu aktuální stav baterie, který se zobrazuje jen na jediném z několika volitelných vzhledů displeje. Poradíte? Díky.

PS: fotku jsem si vypůjčil z nějakého testu.

post-3283-0-19266600-1561620191_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

gratuluji, Ivane to přepínání není vůbec nutné, já mám náramek nastavený jako preferovaný a když vezmu chronosy a náramek nechám doma nic se neděje, bere si aplikace data z těch co vidí. popravdě jsem nepřišel na to co znamená preferované zařízení, podle mne to nemá na nic vliv. podstatě když dáš synchronizovat, tak si to vezme data z toho co vidí a když vidí oboje tak si to přechroustá a sjednotí na všech zařízeních 

Upraveno uživatelem ferrycz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

aktuální stav baterie najdeš následně: dlouze podržíš display jednou sjedeš dolu na ozubený kolo, klepneš na něj, jednou dolu na ikonu klíče, klepneš na něj, potom dvakrát dolu na informace o zařízení klepneš na to a máš baterii a verzi firmware 

Upraveno uživatelem ferrycz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ferrycz - s tím přepínáním nevím. Teď mám náramek na ruce, V Garmin Connect jsem nastavil preferované D2 a neukazuje to srdeční tep, jen nápis,že se v posledních 4 hodinách nic nedělo. Když kouknu na historii tepu nebo aktivit, tak ano ukazuje se mi všechno co kdy bylo naměřeno. Předpokládám, že když budu mít na rukách oboje, bude to pak ukazovat záznam z preferovaného zařízení. Musím to prozkoumat..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pocity po týdnu - aniž bych chtěl náramek chválit jen proto, že ho mám (znáte to, každá liška chválí svůj ocas a když ho nemá, říká že je to lepší bez něj), zatím musím vyjádřit spokojenost. Dobíjel jsem jednou, při mém použití by šťáva vydržela určitě víc než týden, možná i 10 dnů. Výhrada zůstává k častým ztrátám a navazování komunikace s mobilem, kdykoliv se od mobilu trochu vzdálím a zatím mi chybí ideální vzhled ciferníku. Protože náramek nosím na pravé ruce a na levé jiné hodinky, snad bych ani nemusel mít displej rozsvícený vůbec. Notifikace by se ukázaly automaticky a na těch pár dalších věcí bych se kouknul když bych potřeboval. Zvolil jsem tedy nenápadnou černobílou obrazovku s ciferníkem a pod ním den a datum. Na druhou stranu bych chtěl hned vidět, kolik energie mi zbývá a tak bych si uměl představit podobný černobílý motiv s ciferníkem, pod ním by bylo třeba "St - 3.7." a dole by byl, opět černobílý, symbol zbývající energie. Podobný nemohu najít, nevíte, kde se dají ciferníky k Vivosportům stáhnout?

 

Náramek je lehoučký a komfortně se nosí, prostě o něm nevím. Dobře se s ním spí a skvěle se vejde pod rukáv motobundy. Sundal jsem ho zatím jen do sprchy (vím, nemusel jsem) a dnes na výměnu baterky v motorce, kde bych riskoval jeho poškození. Zítra odjíždíme na motorkách na dovolenou a beru si jen náramek - přenastavím ho na levé zápěstí (bezva možnost) a budu ho mít místo hodinek.

 

Takže za mne zatím dobrý...:-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no abych řekl pravdu tak chronosy a naramek jsem na rukou spolu nikdy neměl, tak nevím asi budeš mít pravdu že to potom bere z preferovanýho zařízení. podsvícení mám vypnuté a jako základní obrazovku mám notifikace kde mi svítí jestli mám zprávu, zvuky na mobilu mám asi dva roky vypnutý :-) baterku neřeším, jen když si vzpomenu jednou za týden, tak kouknu, když se nepodívám a vybíjí se to tak to řve že má jen tuším 10% baterie a vibruje to potom mám asi tak den na to abych to nabil .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Teď jsem měl náramek na týdenní motodovolené. Normální hodinky jsem vůbec neměl, náramek jsem dal na levou ruku, přenastavil ruku a jiný ciferník. Je perfektní, že o něm na ruce vůbec nevím a svůj účel splnil. Nesundával jsem ho ani do sprchy či do bazénu, ale dělaly se na něm takové světlé fleky, které šly sice setřít, ale všude se nedostanu. Přikládám to vlivu chlóru (nebo něčeho jiného) v bazénu, náramek jsem raději po návratu vyčistil a nastříkal silikonovým olejem, což se mi osvědčilo i u jiných silikonových řemínků - po nástřiku nechám ležet, klidně 1-2 dny, než začne být povrch zase jakoby suchý a setřu jen přebytečnou vlhkost na pár místech, kde jsem nastříkal větší vrstvu. Zvýrazní se barva, řemínek je vláčnější a vydrží déle, což mi u chytrého náramku s nevyměnitelným řemínkem nepřijde na škodu. Dnes už je zpět na pravé ruce a na levé hodinky Garmin, pro srovnání přesnosti měření tepu, které mi přišlo, že se dost rozchází, je to ale asi všeobecně známými nároky na umístění na ruce a dotažením. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Pánové zdravím, vzhledem k tomu, že mi začíná odcházet můj Garmin vivofit ( po 4 letech není divu ) požádal bych o nějakej typ na jeho plnohodnotnou náhradu.

Požadavky jsou- co nejdelší výdrž ( vyhovoval mi s výdrží cca 1,5 roku ), stačí krokoměr, kalorie a čas, wr alespoň 50m. Případně i něco připínatelného na opasek.

Měl by někdo něco zajímavého v merku ? Klidně do SZ i s tím, kde sehnat.

Prosím. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...