Přejít na obsah

LÜM-TEC - novinky


Vit

Doporučené příspěvky

LÜM-TEC v Praze

 

Ve dnech 21.4. až 23.4. proběhlo v pražském hotelu Unic setkání novinářů a přátel hodinek LÜM-TEC s evropským zastoupením této značky, společností KB Time. Značka LÜM-TEC si zakládá na vstřícném a individuální přístupu k jednotlivým zákazníkům a ve stejném duchu se neslo i setkání, jež by se dalo nazvat komorním. V příjemném rodinném prostředí bylo možno pokochat se pohledem na široké spektrum modelů, vyzkoušet si je na ruce a při sklence vína zapřádat rozhovory s lidmi, kteří mají rádi hodinky.

 

LUM_TEC_UNIC_01_zpsedj27gyu.jpg

Setkání probíhalo v pražském hotelu Unic.

 

Díky dobré organizaci a rozdělení setkání na několik samostatných akcí, které v průběhu tří dnů probíhaly, bylo možné, aby se zástupci LÜM-TEC věnovali individuálně všem hostům a zodpověděli na všechny dotazy.

 

LUM_TEC_UNIC_02_zpsnidshj4m.jpg

LÜM-TEC - setkání s novináři.

 

Vystavené modely pokrývaly průřez aktuální nabídky společnosti LÜM-TEC. Zatímco za světla bylo možno obdivovat různé tvary a materiály pouzder (ocel, bronz, kobalt), za šera se rozzářila všemi možnými barvami luminiscence, která je největší chloubou značky.

 

LUM_TEC_UNIC_03_zpszt6nqdqr.jpg

Vystavené modely hodinek LÜM-TEC.

 

LUM_TEC_UNIC_04_zpsscfehmfx.jpg

Šero a tma dává vyniknout nadprůměrné luminiscenci hodinek LÜM-TEC.

 

Zástupci společnosti LÜM-TEC slíbili, že jistě nejde o poslední setkání a zajímavým námětem bylo to, že by v budoucnu mohla být tato akce spojena s představením nových modelů.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

O společnosti LÜM-TEC

 

LÜM-TEC je mladá, americká firma, za jejímž zrodem stoji Chris Wiegand, na různých hodinkových fórech známý jako Ray Knight. Do roku 2008 se Chris Wiegand a jeho společnost "Wiegand Custom Watch" věnovala individualizaci hodinek, zejména v oblasti experimentů s luminiscenčními nátěry ciferníků a ručiček.
Charakteristickou rysem každých hodinek LÜM-TEC je použití MDV technologie (popis technologie viz Luminiscence).

 

LUM_TEC_UNIC_05_zpsd3jmkgiv.jpg

Pohled do laboratoře LÜM-TEC v noci.

 

Největší chloubou a zásadním technologickým přínosem společnosti LÜM-TEC jsou luminiscenční nátěry. Patentovaný systém MVD = Maximum Darkness Visibility zaručuje maximální viditelnost ve tmě. Jde o speciální 8 vrstvou aplikaci látky GX lume (velikost zrna 15-20 mikrometrů), která se nanáší na chemicky upravený bílý základ. MVD způsobuje neuvěřitelně jasný, luminiscenční, světelný výboj. Ručky a číselník jsou díky ní mimořádně viditelné za každých světelných podmínek.

 

LUM_TEC_UNIC_06_zpsnkrbbfdu.jpg

Princip technologie MVD.

 

Proces výroby takto upraveného číselníku trvá neuvěřitelných devět měsíců. Jsou použity směsi chemikálií, které jsou na míru vyráběné v nejlepší švýcarské společnosti zabývající se výrobou luminiscenčních látek - RCtritec.

Postup výroby ne následující: nejdříve se na vyrobené číselníky nanese základní vrstva (titanium dioxid). Na takto připravený základ se následně v osmi vrstvách po sebe aplikuje směs chemikálií GX lume. Tato unikátní směs se na všechny prototypy modelů nanáší ručně, přičemž se musí postupovat velmi precizně. Na další číselníky je potom luminiscenční barva nanesena přístrojem STYLOGRAPH, který přesně zachovává šířku, výšku, hloubku a lesk směsi GX lume. Nakonec se na číselník aplikuje průhledný, voskový povlak. Tento proces je velmi náročný na čas a přesnost, která je zásadním předpokladem pro dosažení požadovaného výsledku.

 

LUM_TEC_UNIC_07_300M2XL-07_zpswclvzak5.j

Model LÜM-TEC 300M-2 je vybaven překlápěcí sponou s mikroregulací.

 

Mohlo by se zdát, že díky jedinečné luminiscenční technologii firma postaví vše pouze na ní a ve všech dalších ohledech bude průměrná. To se ale nestalo. LÜM-TEC zaujal také volbou netradičních materiálů hodinkových pouzder. Kromě klasické ušlechtilé oceli, titanu a bronzu používají uhlíkové kompozity, wolfram karbid a kobalt. Aby toho nebylo málo, v nabídce figuruje také spousta modelů s barevnými PVD povlaky.

 

LUM_TEC_UNIC_08_v7_fall_zpskkjwplaw.jpg

LÜM-TEC V7 je opatřen černou PVD lunetou.

 

LÜM-TEC se nebojí pokročilých technologií ani v oblasti číselníků. Jejich inverzní číselníky, kdy svítí celý číselník kromě ruček, vyrábějí již dlouho, ale nově produkují také sendvičové číselníky a také také číselníky s tzv. sunburst efektem.

 

LUM_TEC_UNIC_09_4m2-IMG_0001_zps0mbirazk

LÜM-TEC 400M-2 zaujme nejen sendvičovým číselníkem, ale i sunburst efektem.

 

Kdo touží po smaltovaném číselníku, ten si také vybere, elegantní modelová řada RR ve které jsou jím některé hodinky vybaveny, jde právě do prodeje.

 

LUM_TEC_UNIC_10_RR3-IMG_0021_zpswdneyrt8

LÜM-TEC RR3 je osazen smaltovaným číselníkem.

 

Téměř všechny modely hodinek LÜM-TEC jsou vyráběné v limitovaných edicích (maximálně stovky kusů). Vývoj probíhá v úzké spolupráci s hodinkovými nadšenci či sběrateli, kteří se na realizaci podílejí již od prvního návrhu. Kombinace těchto vlastností činí užitnou hodnotu hodinek LÜM-TEC ještě více zajímavou. Vyprodané edice se již znovu nevyrábějí a sehnat je velmi těžké. Například velmi oblíbené wolfram-karbidové modely, jejichž výroba byla ukončena, se jako použité prodávaly za výrazně vyšší cenu, než byla prodejní.

LÜM-TEC tedy nezaujme pouze luminiscencí, ale také netradičními materiály pouzder, zajímavými číselníky, kvalitními japonskými a švýcarskými strojky, ale zejména individuální péčí o každého zákazníka.

 

LUM_TEC_UNIC_11_B19-ammo-01_zpsno3cwjbw.

Pouzdro hodinek LÜM-TEC B19 je vyrobeno z bronzu.

 

Oficiálním evropským distributorem značky LÜM-TEC je společnost K&B time, spol. s r. o.

 

LUM_TEC_UNIC_12_SCB3-004_zpsiwbuxquh.jpg

LÜM-TEC Super Combat B3 zaujme na první pohled klenutým safírovým sklem.

 

LUM_TEC_UNIC_13_G3_MG_8507_zpswivp8eun.j

 

Netradiční tvar pouzdra nabízí model LÜM-TEC G3.

 

LUM_TEC_UNIC_14_B23-IMG_0008_zpsm3uskriu

Očekávaná novinka s karbonovým pouzdrem LÜM-TEC - B23.

 

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pekne cteni, diky Vite.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky všem.

 

Martine, moje fotky jsou jen v prvním příspěvku (z akce).

 

Roberte, to je výzva, tady se nabízí expert na vodní fotky :toot:

 

Ahoj Vit,

naozaj pekne citanie! Vdaka za sprievodne fotky a spominam na vecer pri vinku... :)  Vodne fotky zneju lakavo, kam posielame potapky?? :)

 

s priatelskym pozdravom

Robert

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj Vit,

naozaj pekne citanie! Vdaka za sprievodne fotky a spominam na vecer pri vinku... :)

 

s priatelskym pozdravom

Robert

 

Ano, byl to příjemný pokec.

 

 

:)  Vodne fotky zneju lakavo, kam posielame potapky?? :)

 

Tak co Martine, už jsi poslal adresu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

LÜM-TEC NA SEVERNÍM PÓLU

 

Celosvetovo známy cestovateľ Eric Philips z Austrálie, ktorý od roku 1980 pripravuje a osobne sprevádza cestovateľov /ktorý chcú siahnuť až na dno svojich síl, spoznať prostredie pólov našej zemegule a možno spoznať aj samých seba/ pre extrémne dobrodužstvo dobytia Severného a Južného pólu.  Za využitia svojich dlhoročných skúseností Eric Philips vynašiel niekoľko vysoko účinných metód akým spôsobom sa bezpečne presúvať v extrémnych klimatických podmienkach a to za použtia špeciálnych plastov ktoré sú využité ako súčasti polárneho vybavenia. Je vynálezcom patentu "Flexi Ski Bindins" a bol súčasťou týmov zaoberajúcich sa výrobou produktov určených do extrémnych klimatických podmienok. Je autorom výherného, dokumentárneho filmu "Chasing the Midnight Sun" oceneného na Emmy Awards.

Ako podporovateľ značky LÜM-TEC si na svoju poslednú expedíciu na Severný Pól zobral so sebou aj model LÜM-TEC M54.

 


Eric Philips:
Hodinky, které jsem měl na ruce po celou dobu mi sloužily naprosto bezchybě. Nosil jsem je vždy nahoře na rukávu, kde byly zcela vystaveny nehostinným povětrnostním vlivům.
Dlouhý NATO strap pefektně seděl na vnější straně mé bundy. Koncem roku se chystám na jižní pól, kam si je také pravděpodobně vezmu.

 

 

post-1538-0-38914700-1432640049_thumb.jpg

post-1538-0-73832800-1432640053_thumb.jpg

post-1538-0-49229800-1432640061_thumb.jpg

post-1538-0-87536200-1432640065_thumb.jpg

post-1538-0-90499100-1432640070_thumb.jpg

post-1538-0-24960100-1432640076_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...