Přejít na obsah

Breitling Colt definitivní ;)


Doporučené příspěvky

Rád bych se s Vámi podělil o svoji hodinkovou radost ze spontánně koupených Breitling Colt III 2014. A to v modré variantě, kterou jsem tu jako jedinou u této generace Coltů ještě nezaznamenal. Možná jsem jen špatně koukal, ale černých automatů či quartzů jsem tu viděl nespočet a i pár se stříbrným cifrem, ale modré jsem v chlubícím, prodejním či jiném vlákně dosud nezaregistroval.

Tento model jsem původně vcelku ignoroval kvůli velikosti 44mm, na mojí tenké ruce jsem si totiž nic s tímto průměrem nedokázal představit. Přesto jsem při náhodné návštěvě u brněnského AD neodolal a vyzkoušel je. K mému překvapení sedly parádně. Prohlížel jsem si i černou variantu, která by se mi kvůli vlastnictví modrých bondovek asi hodila víc, ale proti modré mi v černém připadaly takové nudné. 

V hodinářství si pro mne připravili parádní překvapení, když mi po uzavření objednávky za cenu pro stálého zákazníka při variantě na kaučuku s trnovou sponou, asi po hodině zatelefonoval pan majitel s tím, že jako dárek obdržím hodinky nikoli s trnovou ale překlápěcí sponou s mikroregulací. Po třítýdenním nošení musím uznat, že přidaný komfort překlápěčky stojí za ten balík peněz, na který by mne jinak tato změna vyšla.   

K samotným hodinkám lze uvést, že Breitling opětovně nezklamal ve zpracování pouzdra, ciferníku a skvělého AR. Hodinky jak na pohled tak na nošení působí jakoby byly o jeden až dva milimetry menší. AR je tradičně skvělý, což na modré verzi vždy vyzní o trochu méně než na černé. Samotný ciferník se podle intenzity a úhlu dopadajícího světla jeví v odstínech od světle po tmavěmodrou výjimečně až téměř černou. Kaučuk s překlápěčkou pak bude zřejmě jejich nejpohodlnější variantou, při které úplně zapomínám, že mám hodinky na ruce - a to jejich tělo rozhodně není z nejlehčích.

HE quartzový strojek v COSC certifikaci jistě bude přesným a po mnoho let bezúdržbovým společníkem. Vteřinové ručce však přesto nedokáže zajistit chod přesně po indexech. Vteřinovka chodí po půlce cifru podle přestav, zatímco v druhé polovině skáče zcela mimo. Co jsem mluvil s ostatními mně známými majiteli tohoto modelu Coltů, tak mají stejnou zkušenost. Přitom mé předchozí 41mm Colty II dávaly indexy s přehledem. 

Oproti zmiňovanému předchozímu 41mm modelu se kromě velikosti změnila i vodotěsnost z 500M na 200M a taky dýnko již není vyvedeno tak zdobně. Luminiscence zůstala stejně parádní a díky podstatně většímu cifru má opravdu pořádné grády.

Moje ideální představa počtu vlastněných hodinek jsou dva kusy. A zatím všechno nasvědčuje tomu, že jsem ke svým definitivním bondovkám našel v těchto Coltech ty druhé definitivní. Jsem s nimi totiž opravdu maximálně spokojený.                

A na závěr pár snímků ;)

post-16587-0-72972600-1431985871_thumb.jpg

post-16587-0-42104200-1431985881_thumb.jpg

post-16587-0-85887900-1431985896_thumb.jpg

post-16587-0-65365100-1431985907_thumb.jpg

post-16587-0-28701300-1431985921_thumb.jpg

post-16587-0-19248600-1431985935_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 52
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Aký máš priemer ruky? Keď píšeš, že ju máš tenkú a toto je 44, vyzerá to až nepochopiteľne dobre :eek:

 

Průměr zápěstí mám jen 17 cm, spousta hodinek v 42mm už na ní vypadá nepatřičně, ale tyto Colty sednou výborně.

 

Moc pěkné, udělal jsi dobře.

 

Nosít Tvé předchozí Colty a vypadá to, že budou taky mé definitivní.

 

Teda jedny z definitivních :lol2:

 

Díky Pavle, však to bylo těžké rozhodování zda si je nenechat a modré nekupovat. Ciferník Tvých působí takovým hlubším dojmem a na černé dokáže AR ještě více kouzlit. Každé mají svoje.   

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Musím také pogratulovat. Protože jsem vysazen na modrou, patřily do mých dream. Jenže kvůli průměru jsem je zavrhl. Já mám ruku 16,5cm a mé Seika 42mm jsou horní hranice. Ale jestli ti sedí, vloudím se ti do přízně, do Brna sem tam jezdím, a pozvu tě na kávu, abych si s dovolením zkusil na ruce... Možná budu fakt překvapen. :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Je to paráda, třeba se také dočkám, stále ještě nemám.Možná jsem měl koupit ty tvoje staré. Konečně vidím pořádné foto ciferníku. Jen si říkám, za ten balík (pro mne), by ta vteřinovka měla "skákat pořádně". Zeptám se: ta překlápěčka jde použít i na kůži?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nelicovani fterinovky - duvod proc jsem je 2x koupil a prodal - dle vyjadreni nekolika hodinaru neni vubec problem to osadit spravne, hodinky za 5tis to umi a tohle jsem proste nezkousnul.....

Jinak barva cifru je paradni, uzivej!

Upraveno uživatelem Rybiz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Zkušenosti z krátkého vlastnictví COLT QUARTZ III. Vteřinovka neskákala přesně, malá ručička nelícovala na celou ( rozdíl 7 min.). Po 14 dnech reklamováno a provedena výměna za jiný kus. Od té doby vše lícuje jak má.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Tak už je mám devátým měsícem, pořád velká spokojenost. Jdou absolutně přesně a nevidět sklíčko mě stále nepřestává fascinovat. Nelícující vteřinovka mě netrápí - dle prodejce by šla jednoduše upravit (a to zdarma), mně se ale nechce nechat kvůli tomu hodinky otevřít. Nedávno jsme byli s Mazzim na pivku a ten zjistil, že pokud jsou hodinky natočeny tak, aby šla vteřinovka nahoru - lícuje přesně, a naopak jde-li dolů skáče mezi indexy. Uvedené neplatí v době, kdy je aktivován mechanizmus překlápějící datum, to jde vteřinová ručka těch pár hodin stále zcela přesně na indexy.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za fotky - černé jsou též moc pěkné, ale konkrétně u tohoto modelu preferuji modrou. O tahu stále uvažuji, jen mi přijde, že jsou mi už tak velikostně na hraně, a na tahu by působily ještě větší. Přidávám dnešní foto  

post-16587-0-48947000-1452861728_thumb.jpg

post-16587-0-61313200-1452861740_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...