Přejít na obsah

Suunto Ambit Peak 3 vs Garmin Fenix 3


Miro2

Doporučené příspěvky

Právě se seznamuju s novými Ambity 3, před koupí jsem se rozhodoval mezi nimi a Garmin Fenix 3.

 

Suunta i Garminy jsem si byl osahat a dlouho jsem přemýšlel, hledal na netu a zvažoval, které by byly lepší. Od začátku jsem spíše favorizoval Suunta, mám dlouhou dobu Suunto Core a jsem s nimi velmi spokojen. Shrnul jsem důvody, proč koupit jednotlivé modely (subjektivní):

 

Důvod proč koupit Ambity 3:

1. Vzhled (subjektivně se mi líbí více, ale platí to jen o verzi Peak Sapphire)

2. Výdrž

3. Přesnost GPS (podle všech recenzí které jsem našel je Suunto lepší)

4. Lépe sedí na ruce (díky tvaru pouzdra a )

5. Levnější (ale ne o moc :) )

 

Důvod proč koupit Fenix 3:

1. Novější model

2. Lépe vybavené (ANT+, WiFi, atd.)

3. Klasický řemínek

4. Lépe zvládnuté notifikace.

5. Více geekovské :)

 

Co se týče sportovních funkcí, nenašel jsem ani v jedněch nic co by mi mohlo chybět.

 

Co u mě rozhodlo, když jsem hodinky postupně nasadil, Suunta mi připadaly mnohem pohodlnější, gmový řemínek je měkčí a tvar pouzdra přirozeně obepíná ruku. Garminy mají klasické hodinkové pouzdro, gumový řemínek je tužší, když jsem je nasadil (mám menší obvod ruky 16-17cm), tak už mi pouzdro přišlo příliš velké. Řemínek tahal za chlupy a ani po několika pokusech mi hodinky nesedly. Suunta jsou sice vyšší o nějaký milimetr ale tím, že dobře obepínají ruku mi pod dlouhým rukávem vadily méně než Garminy.

 

Co se týče software, tady jsem byl tak trochu zklamaný u obou značek. Po Suuntech jsem pokukoval už delší dobu, ale odrazovala mě dostupnost aplikace Movescut jen pro Apple a několikeré odkládání aplikace pro Android. Teď už je k dispozici Beta, zatím jsem jen vyzkoušel připojit hodinky a zkušebně několik funkcí. Zajímavé je, že ze začátku se mi je nepodařilo připojit, až po aktualizaci firmware na nejnovější verzi (mám Galaxy Note II).

Garmin je známý tím, že vypouší nedotažené výrobky a po prohledávání netu jsem našel hodně negativních ohlasů na první verze firmware, teď už by to ale mělo být doladěné. Mám také zkušenost s Fenixem 1, tam s některými firmware docházelo k výpadkům GPS a občas se hodinky i zasekly.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja stale uvazuju o Fenix3 a odrazuje me tam jen cena. Zatim jsem koupil Ambit3Run a moc nadsen nejsem. S mobilem je sparuju, ale sesynchronizovat se mi to jeste nepovedlo. A co se tyce presnosti GPS? Za mesic co je mam, mi to dvakrat namerilo pri treninku nesmysly. Proste vypadl GPS signal a po znovuobnoveni jsem mel vyslednou vzdalenost o ten vypadek vetsi. A to diky zabudovanemu akcelerometru. Takze kdyz to srovnam s Garmin 310XT, ktere jsem mel pred tim, tak zatim zklamani.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové, jako dlouholetý spokojený majitel Core se zcela vážně a bez záměru popichovat dovolím zeptat:

K čemu kromě plavání/triatlonu a "více-geekovství" má dnes smysl GPS v hodinkách spárovaných s mobilem, který kromě GPS čipu umí i AGPS (řádově rychlejší fix, aspoň přibližné údaje i v případě úplného zakrytí oblohy atd.) a má baterku dost velkou na to, aby se ty hodinky (které samozřejmě můžou sloužit jako Bluetooth terminál pro příslušnou aplikaci typu Runtastic) díky vynechání vlastní GPS nemusely obden nabíjet?

Podobně koncipované Apple Watch prosím vynechme, v současném stádiu IMHO nejde o konkurenceschopnou referenci...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud by šlo jen o GPS tak Ambit 3 umí "A-GPS" taky a vydrží při nastavení max přesnost 20 hodin, telefon vydrží tak 8-10 hodin a pak už si ani nezavolám. Co se přesnosti týče, ještě to odzkouším, ale přijde mi, že rozhodně není horší. Hodinky mám pořád na zápěstí, nemusím lovit telefon z batohu, abych se ujistil, že jdu správně.

Ambity nejsou stále připojeny k telefonu, připojují se pouze při synchronizaci (která po posledním update konečně nepadá, tato informace se týká verze pro Android, kde nejsou k dispozici notifikace, takže není důvod mít hodinky neustále připojené k telefonu).

Obden je určitě není třeba dobíjet vzhledem k výdrži. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
  • po 2 týdnech...

Jake jsou vase zkusenosti s presnosti trasy, natrasovanou vzdalenosti a ukazatelem tempa?

Fenix 3 me hodne lakaji, klidne bych i presel od Suunto, ale kdyz se podivam na Garmin forum, hemzi se to tam stiznostma na problemy s presnosti.

Mel jsem kdysi puvodni Fenix a sel jsem od nich k Suunto prave proto, ze ta GPS (jak fix, tak presnost) byla opravdu tragicka.

Diky za pripadne info!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Jenom info pro majitele Fénix 3 a mobilní platformy Windows Mobile. Pár dní je na světě aplikace Garmin Connect Mobile. Bohužel, funguje pouze s Windows Mobile 10. Je to jedna s těch universálních aplikací.

Takže dobrá zpráva je, že už je docela slušně zajištěna synchronizace Fénix 3 + Win, špatná zpráva, že jen na nejnovější OS, tedy Windows 10 + Windows 10 Mobile (ve store WM8.1 jsem ji nenašel).

Co se týče stability a celkové funkčnosti aplikace, tak zatím jsem spokojený...

Pokud by chtěl někdo nějaké info, napište.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...
  • po měsíci...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...