Přejít na obsah

Antoine Preziuso TourbillonOfTourbillon


MJ.

Doporučené příspěvky

Antoine Preziuso Tourbillon Of Tourbillon

v linku je i krátké video

The case is produced from titanium and either 18k white gold or rose gold, and there are also some steel elements in the construction as well.

45mm wide and 14mm thick.

Inside each Antoine Preziuso Tourbillon of Tourbillons watch is the in-house made Antoine Preziuso caliber AFP-TTR-3X manually wound movement. The movement has double series barrels that together make for an impressive 48 hours of power reserve (given all the power the movement must use to just move all the pieces around). Each of three balance wheels within each of the tourbillons spins at a rate of 3Hz (21,600).

Each of the three finely hand-finished tourbillons spin at a rate of 60 seconds while the entire dial turns at a rate of once each 10 minutes.

 

post-16518-0-74806300-1434701174_thumb.jpg

post-16518-0-03105900-1434701184_thumb.jpg

post-16518-0-20492100-1434701191_thumb.jpg

post-16518-0-17747000-1434701197_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Preziuso je myslím Dufourův žák, a je to vidět. To je prostě nádherná vysoká hodinařina.

 

Edit: Tak tyhle hodiny nedělal Antoine, ale Florian (syn?) Preziuso pod brandem A. P.

 

Víc se mi líbí ta jednobarvená varianta na šedým krokoušovi

 

 

 

Edit 2: pro full context sem hodím to video bo stojí za to

http://www.youtube.com/watch?v=7jp5uavYJ6s[\youtube]

Upraveno uživatelem organic
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak nějak nevím, jestli to není už do aleluja přetažený. Vypadá to spíš jako složená mistrovská zkouška, než jako mistrovský kousek. Například ty nestandartní hlavice obvodových šroubků jsou asi unikátní, ale že by nějak výrazně obohacovaly celkový dojem, nebo se nějak organicky pojily s celkem, to tedy říci nemohu.

 

Co mě zaujalo, jak jsou indexy ( tedy šroubky po obvodu pouzdra) pootočené. Je to nenápadný a účinný optický trik, jen si každý musí stanovit, na kterou stranu si to pootočí. Navrhoval bych stanovit jeden pevný bod - například zlatým, či nějakým jiným šroubkem. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Cigi, já tomu nerozumím. Jak pootočená? Pouzdro kolem sklíčka se tváří jako luneta, ale otočné to není, šrouby jdou skrz po celém obvodu pouzdra až k víčku. Jak se mi líbi strojovna i nečekaně čitelné ručky, tak mě trochu zaráží umístění šroubů na půlhodinách, takže hodinové indexy zcela chybí, resp. tvoří je úžlabinky mezi šrouby na "lunet?". Ale jinak je koncept i provedení trojtourbillonu boží...

 

Teda na videu je to nářez.. fakt něco.

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten pohled na video je bomba, na takovou trojitou pračku by se fakt dalo koukat od rána do večera tumblr_inline_n0xs4l8PV81qlw4od.gif

Zlaté ručky jsou tvarově perfektní a v kontrastu s neutrálním pajšlem překvapivě čitelné - akorát za těch 10-15 mega už bych taky Floriána nechal udělat lunetu, aby mi tu estetiku nekazily šroubky nepasující na přirozené indexy...  ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

:D :D 

 

Tak to by mohl býval být masakr už opravdu málo vídaný, kdyby k otáčecímu ciferníku dali jěště durch pouzdro prošroubovanou otáčecí lunetu !!! V těch svislých válečcích by byly olejové lázně místo pružin, které by udržovaly tlak nezbytný pro aretaci lunety, který by se rektifikoval utažením šroubků ze strany dýnka. Nevím sic, co by měřila, ale otáčela by se a hotovo !!!  

 

Jak jsou celý takový příliš, tak tohle jim fakt chybí jak sůl :D :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...