Přejít na obsah

Starší Tissot - ano či ne?


atari

Doporučené příspěvky

Zdravim,

 

poprosil bych o radu ohledně výběru hodinek. Zde konkrétně o posouzení, zda tyto hodinky ano či ne, zda je to dobrá investice, příp. kde je dobré (v jakých značkách) se pohybovat, pokud bych chtěl nějaké starší (né nutně), ale vzhledově podobné mechaniky?

A také jestli se vyplatí investovat do podobných hodinek částku řádově kolem 5 000 Kč, a nebo jestli je lepší koupit nějaké dražší Omegy, Zenithy nebo třeba Longines.

 

Díky moc za cenné rady a názory.

 

post-39801-0-25915200-1435180141_thumb.png

post-39801-0-38364700-1435180160_thumb.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když vezmu Tvůj dotaz od konce, tak pokud jsou tyto hodinky skutečně zlaté a jsou v pořádku, tak cena kolem 5.000,- Kč je v pohodě. Pokud jsou jen pozlacené, tak tuto cenu rozhodně nemají. Pokud bys chtěl hodinky "dobré značky" a podobného vzhledu, tak v určitém období ty hodinky v podobném designu vyrábělo hodně výrobců - Omega, Zenith, atd. Aktuální hodnota je pak o nabídce a poptávce. Fundovaněji odpovědět neumím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hodinky zlaté nejsou, je vidět setření zlacení na nožkách a pod korunkou. Tzn. jejich reálná cena může být řádově 5x nižší (odhad, vždy záleží na poptávce). Ciferník také není v perfektním stavu. Ty drobné tečky jsou v podstatě koroze nebo zpuchření barvy ciferníku. Pokud uvažuješ o nákupu jako investici tak to je třeba se orientovat podle trendů mezi sběrateli. Rozhodně si cenu budou držet nebo případně i růst hodinky zlaté, dále pak hodinky v top stavu nebo NOS (prakticky nové). Tyto hodinky nemají nic extra. Jednoduchý strojek bez vteřinovky. Ručky mi připadají podivně krátké,možná nebudou původní. A značka Tissot mezi sběrateli rozhodně není tak zvučná jako Omega či Zenith, které se v podobné cenové hladině dají sehnat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A planujes tie hodinky nosit, alebo ich schranovat v trezore a za 50 rokov vyhodne predat? Ak ich chces nosit, tak si hlavne daj pozor aby mali:

 

1) tlmic narazov,

2) nie moc olezle puzdro, idealne zlate, alebo nerezove

3) a aspon zakladnu vodotesnost

 

... a mozes si kupit cokolvek je tvojmu oku a penazenke mile.... napriklad namatkou:

 

http://forums.watchuseek.com/f29/fs-vintage-omega-seamaster-circa-1954-a-2013714.html

 

Ak si investor, tak ti hadam poradia ini, v tom ja sa nevyznam.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za názory a pohledy zkušenějších. Investorem nejsem, ale chci si koupit hodinky, které, jak píše Dzos, budou tu hodnotu alespoň držet. Plánuji je nosit, ale spíše výjimečně.

Poohlédnu se tedy po zmíněných značkách (Omega, Zenith) v podobné cenové relaci. Hodinky z odkazu jsou zajímavé, typově dobré, ale konkrétně tyhle se mi nelíbí. Koukal jsem na modely Geneva, také některé Seamastery vyhovují, tam se ale ta cena pohybuje trochu výše.

 

Ještě jednou díky za ochotu a rychlou reakci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...