Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Artur Akmaev

 

Dvacetišestiletý Artur započal svou životní dráhu k hodinkám na vysoké škole uměleckoprůmyslové v Moskvě, kterou ukončil jako mistr zlatník zvládající obory šperkařství, gilošování, gravírování a jim podobné. Jeho vášeň pro hodinky a hodinářství rychle rostla a pro své první ruční práce na uměleckých úpravách hodinek a strojků si vybral Poljot 3105. Nejprve pracoval pro své vlastní potěšení. Po těchto začátcích stále častěji používá pro své umělecké kreace strojky ETA 6497 nebo 6498, které mu poskytují mnohem rozmanitější základ pro trojrozměrná umělecká díla. Každý strojek je rozebrán a nejprve je samostatně opracována každá jeho část, aby dala vzniknout celkovému obrazu zvoleného projektu.
Podívejme se na některá jeho díla:

 

Zdroj: Ablogtowatch

Artur-Akmaev-watches-2.jpg

 

Artur-Akmaev-watches-15.jpg

 

Artur-Akmaev-watches-16.jpg

 

Artur-Akmaev-watches-6.jpg

 

Artur-Akmaev-watches-12.jpg

 

Artur-Akmaev-watches-5.jpg

 

Artur-Akmaev-watches-11.jpg

 

Artur-Akmaev-watches-4.jpg

 

Artur-Akmaev-watches-3.jpg

 

Artur-Akmaev-watches-8.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, ty jsou kapitola sama pro sebe. Objevily se v nich detaily nejen postaviček, ale i mincí a podobně již od začátku této série a je to kousek hodný pozornosti tvůrců filmového díla ... a já věřím, že jim hodinky neunikly. Na čí objednávku asi vznikly? V ofiko zdroji se uvádí, že vznikly z ještě dětské lásky stvořitele k tomuto hrdinovi. Obrovská piplačka.

Upraveno uživatelem Daemonultimate
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po roku...

Kanec je hroznej. Koukal jsem na ebay na nějaký podobný kreace a tam zase bezkonkurečně vede v ceně ropná věž. Nakolik je to kýč a nakolik umění, to neumím posoudit, ale už jen to vidět člověka obohatí, takže umění to aspoň pro teď je.

 

Jinak se mi to jako  směr líbí. Tohle na mobilu fakt nemám a mít nebudu, žádný gravírovaný ručně opracovaný funkční součástky. Navíc teď už vím, proč jsou dnešní hodinky tak veliký.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...