Přejít na obsah

Perpetuum Pilot Automatic (virtual :))


Doporučené příspěvky

Ahoj,


předesílám, že je mi jasné, že to sem až tak úplně nepatří (pokud modi shledají, že vůbec, tak ať vlákno klidně smažou). Nejedná se o přírůstek v pravém slova smyslu, protože hodinky nejsou (zatím;)) hmatatelné. Ale protože jsem si vždycky chtěl nadesignovat své vlastní a teď jsem ten první pokus konečně dokončil, rozhodl jsem se, že se s vámi spolupacienty podělím, abyste mi mohli říct, zda se vám líbí nebo nelíbí a proč.


 


Jde o mojí vlastní interpretaci "moderních pilotek"; za zásadní vlastnosti jsem považoval čitelnost na první pohled, UTC a druhou časovou zónu. Design je optimalizován pro použití kalibru ETA 7754 (což, pravda, s odstupem času vidím jako mírně problematické), konstrukčně dosažitelná vodotěsnost by měla bez problémů být 300+. Materiál pouzdra je ocel, luneta keramika. Všechny ručky mají hmotové vyvážení...


post-1353-0-79953700-1437766730_thumb.png

Upraveno uživatelem Kex
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Micey: Dík :) Jo, s tlačítkama máš určitě pravdu, ty zvětším. Přeplácaný... no, je, no. Nejsou to oblekovky, já vím. Ale chtěl jsem UTC, tachymetr a chrono. Udělaný je to v Cinema 4D R15, physical renderer (ale ještě není úplně dobře vytuněný).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Určitě super, myslím že na Kickszarteru to není be šanci. Urcite mi vadí barevna tlačítka, když uz tak jemný proužek mezi kovy. Urcite ne ta nesymetricka luneta, proč to nemůže byt půl na půl? A nechceš to rozkreslit do dvou projektu? Ale jinak za mě OK.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

preco mas lunetu delenu farebne na 6:30 / 18:30? tie farebne tlacitka nejako suvisia s rucickami a stupnicami? asi nie, ze?.. ale cakal by som ze budu. zlta a cervena su signalne farby, s tymi opatrne. GMT je dost vyrazna stupnica a kto pouziva GMT, pozera sa nanho stale, prakticky pri kazdom odcitani casu, na rozdiel od chronografu, ktory odcitavas len ak ho spustis, nieco merias, co rozhodne je menej casto. inac tie chronografove stupnice necitas (vacsina majitelov sotva niekolkokrat za zivot). v tvojom pripade je gmt rucka nevyrazna, stupnica nejako nachylena, farebne nesuvisiaca.. ja by som to este pozul trochu.. :)

 

btw, kombinovat nieco take je odvaha, ak uz rovno nie nemozne, tak rozhodne velmi tazke. ja by som napriklad radsej skusil chrono s viacerymi typmi stupnic, takych hodiniek je totiz malo a to je skoda /tachy-tele-logaro..atd/ a GMT by som radsej nechal na osobitny, dvoj- alebo multizonovy model. podobne ako radil sborez - urob z toho radsej dva projekty

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...

Díky všem za reakce. Trošku to přepracovávám (ale ne až zase tak zásadně, protože za některými věcmi si jako designer stojím ;)). Zmínili jste barvy: Ano, snažil jsem se o jistou logiku: Ukazatele a stupnice času jsou bílé, chronografické ukazatele jsou žluté, stejně jako tlačítko, kterým se chrono spouští. Reset chrona je červený, protože reset přece je vždycky červený :) Ručka UTC je taky červená, což je sice rozpor, ale to nevím, jak jinak vyřešit, aby tam už nebylo barev jak na kolotoči (... ale možná by to nevadilo ;).

 

Tlačítka: Ano, budou větší. A zřejmě dostanou kovové "dotykové plochy", takže barevný zůstane jen proužek mezi kovy.

 

Luneta: Je dělená nesymetricky, aby nebyla hranice dne a noc "uvnitř" dvojciferného čísla. Vím, že to působí opticky mírně rušivě, ale zatím nevím, jak to jinak vyřešit. Rozdělení mezi číslicemi (jako to mají např. GMT Rolády) nechci za žádnou cenu. Stejné řešení, jako jsem použil já, má i Montblanc Timewalker, a myslím, že je to OK.

 

Rozdělení na dva koncepty nechci, protože právě spojení UTC a chrona mi přijde jako žádoucí směr - tedy určitě v případě geneze moderních pilotek. Tak se na mě nezlobte, že s vámi úplně 100%-ně nesouhlasím, asi to prostě (což je přirozené) vidíme každý trochu jinak. Budu na tom ještě pracovat, až bude nějaká nová verze, dám sem render...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po roku...
  • po 2 týdnech...

Docela bych to chtěl porovnat ještě s klasickou minutovou lunetou.To by ale GMTčko zase potřebovalo nějakou alespoň úzkou vnitřní.No možná že by to už bylo moc přeplácané-tak si to neumím představit ale vrtá mi to v hlavě.Jinak se mi moc líbí ty teď po dvou letech nová tlačítka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...