Přejít na obsah

Na vintage vlně - tak nějak samo se to


Sborez

Doporučené příspěvky

Není to zrovna Heuer za desetitisíce, ale myslím že je to hezký začátek něčeho co by mohlo přerůst v příjemného koníčka a třeba někdy i ty hujery budou. 

 

Blbnu asi dva roky a občas jsem se některými kousky někde ve vlákně pochlubil, ale říkal jsem sí, když už to teda dělám, tak si založím vlastní. Proč ne. 

 

Jak je psáno v popisku, nijak jsem o vintážkách neuvažoval. V podstatě to ke mě přišlo samo. Když jsem začal krmit příbuzenstvo kecama o tom, že jako teď dělám do těch hodinek a jak mě to ukrutně baví (začátky) tak si sem tam někdo vzpomenul, že vlastně nějaké ty primky uložené má, tak se to ke mě začalo dostávat. Primky s nejobyčejnějším kalibrem o průměru 36, pro mě absolutně nepoužitelné, pak nějaké Vostoky, které byly stejný případ. Narozdíl od Primek se rozeběhly jenom jednou :-) Teď už hezky v leže stojí v šuplíku.

 

Přišlo to znenadání, kdy mi tchán, nedbaje pokrevní linie (ale švára prej dostane jednou motorku, tak já prej můžu mít ty hodinky) daroval Ruhly chronograf z Východního Německa kam jezdili plachtit na prkně. Hodinky krásně tikaly akorát jim chybělo jedno tlačítko chronografu. Nemaje výbavy jsem se začal v hodinkách pitvat a časem jsem koupil na Ebay jedny rozbité za pár kaček a tlačítko doplnil. A tím to začalo, pak ještě prohodil že možná ještě kdesi má Prim sport Igen a že je zkusí pohledat. Bylo mi to tehdy jedno, páč další Primky? Fakt nepotřebuji. Než jsem se vůbec koukl o co jde a časem jsem se už tchána začal ptát sám. No a jednou......

 

1. Prim sport Igen někde údajně kolem roku 1976 obdržel tchán jako nové od svého otce prej už ani neví k čemu. Teď už v krabičce čekají, po třech měsících z Eltonu, zaslané díly k renovaci. Nerezové pouzdro, nový cifr a nové ručky. Už se těším jak si s tím pod vedením Tomáše Vyskočila v Jihlavě pohraji. Před nedávnem jsem ještě při natahování zaslechl divný kovový zvuk jako když se táhne plech o plech, po chvíli to přestalo a už se to neozvalo, ale radši je nechám zaservisovat. Když už budu měnit tělo, duši bych rád zachoval. Cením si jich určitě nejvíc už jen tím, že jsem nakoupil dle mého názoru dost předražené díly z Eltonu, ale Parexo si prostě nezaslouží...

 

2. Ruhly vzácné tím, že stále ještě jdou. Rok někde kolem 1982. Kupodivu celkem přesné. Vezmu je občas na pivo, ale vzhledem k absenci kamenů a dílů ze staré plechovky je nebudu moc pokoušet

 

Další dva kousky jsou dílem náhody vydraženy na Aukru. Když se tam něco objeví, tak zkusím přihodit a většinou se stejně přetahujeme s někým odtud :-)

 

3. Orient SK Crystal je zatím mnou nejčastěji nošený kousek. Jedná se o původní zachovalý model, který ničím moc nevyniká, ale sedí mi na ruce neuvěřitelně pohodlně a původní tak nijak netlačí. Je to paráda. Časem plánuji vymyslet nějaký řemen a myslím že jim bude slušet taky. Asi nebudou na prodej :-)

 

4. Seiko 5 sport SpeedTimer 7015-8000 mě zaujaly krásnou jednoduchostí a super pouzdrem, tak jsem zkusil přihodit a ono to vyšlo. Nakonec jsme z komunikace s prodejcem zjistili nejenom to, že je to stejně pošahaný chronomagor, ale dokonce kolegy z práce :-)

 

Časem budu přidávat další fotky buď nových kousků, které se mi protočí rukama, nebo podařené inovace v podobě řemenů. A až jednou budu mít ty hujery, Omegy nebo nějaké jiné potvůrky z cenové kategorie, kterou teď ve vintážkách neocením, tak budu vědět čím jsem začal. Howgh

post-34009-0-55163500-1438272857_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...