Přejít na obsah

přesnost Omega Seamaster


Doporučené příspěvky

Ahoj,

chtěl bych se zeptat zkušenějších členů fóra na následující věc: Mám hodinky Omega Seamaster Diver automat, kde by měla být přesnost dle kritérií COSC certifikátu  -4/+6s za den. Já dosahuji při běžném nošení tak +8 až 9s/den. Je pravda, že např. při odkládání na devítku (korunkou nahoru) na noc se to dá trochu stáhnout (asi o 2s). Chtěl bych se zeptat, jaká přesnost je u tohoto strojku obvyklá, případně na jakou přesnost se dá tento strojek (kalibr 2500 co-axial) vyregulovat. Hodinky jsou 1/2 roku staré, tudíž v záruce, ale nerad bych vypadal v hodinářství jako pitomec, který chce ubrat pár sekund :-). Při rozhovoru s prodejcem jsem tak nějak nabyl dojmu, že obvyklá přesnost je vyšší. Je to můj první automat a hodinky se mi líbí. Předcházejí quartzy byly na sekundu přesné, ale je mi jasné, že to nelze srovnávat.

Předem díky za radu a podělení se o zkušenosti.

Venca

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Můj kalibr 1002 z roku asi 1972-4 dělá neuvěřitelně pár (desítek) vteřin za půl roku, kdy se mění čas a já je šteluju. Hodinky nosím celý den a na noc položím na "záda"

 

attachicon.gifScreenshot_2015-08-03-16-03-031.png

hmm, no nevím,ale tomuhle měření  zrovna moc nevěřím..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

hmm, no nevím,ale tomuhle měření  zrovna moc nevěřím..

To ani nemusíš, já taky netvrdím, že vycházím z téhle aplikace, je to jen taková zábavná hračka, ale úplně mimo ty údaje nejsou. Přestavuji hodinky při změně času podle Time.is a rozdíl je vždycky +- okolo minuty, z toho tedy pramení můj pocit, že mi ty hodinky jdou celkem přesně.

 

Edit: jinak poslední ofiko měření mám tady:

 

post-14724-0-54311400-1438769522_thumb.jpg

Upraveno uživatelem JR_2010
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

10s rozptyl přesnosti je celkem standard, beat error je velmi slušný. Samozřejmě je lepší poladit hodinky tak, že přes den jsou mírně do plusu a položené mírně do minusu, tím se odchylky vyrovnají a pak je přesnost hodinek opravdu velká.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...
  • po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...