Přejít na obsah

Citizen SATELLITE WAVE-GPS


Daemonultimate

Doporučené příspěvky

Citizen SATELLITE WAVE-GPS

 

Japonská značka Citizen byla v roce 2011 první značkou vyrábějící hodinky, které se dokáží synchronizovat se satelity ve vesmíru pomocí systému GPS a zobrazit přesný čas kdekoliv na světě. Od té doby tuto technologii neustále vylepšuje a snaží se o co nejrychlejší příjem signálu...  http://www.freshmagazine.eu/citizen-rozsiruje-modelovu-radu-satellite-wave-gps-o-nove-modely/

 

post-17935-0-40975300-1439362582_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...

Už po nich koukám. Po cca 13 letech s eco-drivama na ruce vlasně zjišťuji, že jde o vysoce nadprůměrný hodinky o který se není třeba vůbec starat. Baterku jsem měnil jen jednou, páč mi nedoteklo, že když ležely půl roku v šuplíku, potřebujou akort nasvítit a jede se dál. Esi to rádio funguje a seštelujou se navíc samy, není za ty prachy co řešit. Srry rolex/ omega/ iwc, etc.  :guitar:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsem povahou racionální technoid. Co se týká použitých materiálů, konstrukce a zpracování nemám např. u dražších modelů Citizen žádný problém, co se pocitu z nošení týká oproti třeba lepším modelům Tissot, Certina, Tag, Alpina.

Naopak , třeba za dizajn svejch zánovních Steinů OOV bych byl ochoten zaplatit víc než třeba za kvarcový PO. Asi jsem prd chronomagor  :)

Upraveno uživatelem Toom
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

I u Citizenu jsou rozdíly ve zpracování (jak sám píšeš), top modely v titanu a safíru jsou úplně někde jinde než stejný model v oceli. Mluvím z vlastních zkušeností. Ale to už jsme zase v relaci + 15 a tamní konkurence je na tom opravdu nastejno. Takže kdo potřebuje bezúdržbový, kvalitně udělaný hodinky jdoucí na vteřinu přesně je citizen ideální volbou. Jak je na tom Seiko nevím, tam mě zajímá jen mechanika. Casio jsou o stupeň níž, když nebudu počítat ty nový GPS ... ale taky přes 50.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Shodou okolností při nedávné návštěvě  Koscomu, kde jsem se byl podívat na kolekcičku Schaumburg, jsem narazil na velmi ochotného prodavače, který mě seznámil podrobně i s GPS hodinkami a to právě i s uvedenými Citizeny, Astrony od Seika a i s pěkně drahými Casiami, tuším snad za 64 tisíc. Ty Citizeny vzhledově nejsou špatné, ovšem dražší Astrony bych řekl, že mají propracovanější ciferník. No a titanová Casia jsou náramně lehoučká, ale i na mé ruce obrovská.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Když jsem před několika lety poměřoval poměr užitek/cena, Citizeny vyhrály. WR200, titan, safír (správně korund), EcoDrive, RadioControlled (ne GPS), velmi dobré lumi.
Tyhle s GPS jsou už trochu frajeřina, protože 99 % populace stačí klasické RC, nikoliv GPS. Cena podle mě neúplně odpovídá užitku. Ale časem půjde dolů a pak uvidíme. 

 

Mechaniky jsou prostě citlivější na nárazy a opravdu dobré jsou zase opravdu drahé. Nehraju si jen s hodinkami, nějaké chechtáky potřebuji např. na focení, apod. Takže tak.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...