- (9 Stránky)
-
- 1
- 2
- 3
- →
- Poslední »
Sport I a II - odlišnosti kalibru 68
Publikováno 18.září.2007 - 21:00
Vím, že se toho už nějaké příspěvky dotýkaly, ale nějak to nemůžu dát dohromady bez přetažených fotek ze staré podoby fóra.
Pokud se mýlím, tak mě prosím opravte:
Prim Sport I - jen cal. 683 - počáteční kusy se šroubkem u pojistky pro osičku korunky, další kusy už bez tohoto šroubku
Prim Sport II (ciferník s jednoduchými indexy) - cal. 683 bez zmíněného šroubku, později možný i cal. 684
Prim Sport II ("Humberto") - jen cal. 684
U kterých modelů se pak mohly vyskytnout zbylé varianty cal. 682 a cal. 681?
No a ještě podotázka: Prim Diplomat měl cal. 683 se zmíněným šroubkem vždy nebo byly i kusy bez něj?
Děkuji předem za pomoc.
Publikováno 9.únor.2010 - 00:29
Edit: Tak jsem ho konečně našel. Jede 68-1 ve starých zlatých "ala-Diplomatech", které vypadají jako Diplomat až na název. Bezva.
Příspěvek byl editován Biges: 9.únor.2010 - 00:33
Přispějte fotografiemi Prim Sport 2 i Prim Sport.
Sháním Ancre Surf číselníky a záručák na Prim Sport 2.
Publikováno 10.únor.2010 - 07:31
Vím, že se toho už nějaké příspěvky dotýkaly, ale nějak to nemůžu dát dohromady bez přetažených fotek ze staré podoby fóra.
Pokud se mýlím, tak mě prosím opravte:
Prim Sport I - jen cal. 683 - počáteční kusy se šroubkem u pojistky pro osičku korunky, další kusy už bez tohoto šroubku
Děkuji předem za pomoc.
V případě hodinek Prim Sport I. není možné, aby existovala varianta "se šroubkem u pojistky pro osičku korunky". Čep páky stavěcí ve tvaru šroubku byl používán pouze u kal.50 a ty se do Igenů nikdy nepoužívaly.
Kalibry 66,68 mají čepy páky stavěcí pevně slisované se stavěcí pákou a při vytahování hřídele natahování z hodinek se místo povolování závitu prostě jen zamáčknou.
Publikováno 10.únor.2010 - 07:42
Publikováno 10.únor.2010 - 07:50
Nejlepší by bylo kdy jsi sem mohl dát fotku toho strojku a bude hned jasné zda mluvíme o jedné a té věci a nebo každý o něčem jiném.
Příspěvek byl editován accutron: 10.únor.2010 - 07:50
Publikováno 10.únor.2010 - 08:33
Já zas mluvil o tom "čuplíku, který je vlevo dole od toho šroubku. Takže v tomto případě jsme psali každý o něčem jiném.
A teď k meritu věci.
Vůbec jsem netušil, že existuje varianta strojku 68, kde by byl můstek pérovníku přichycen k základně pomocí tří šroubků.
V Eltonské dokumentaci jsem do této chvíle nic takového nenašel, ale asi jsem špatně hledal :-)
Díky za upozornění.
Dnes večer se musím podívat do svých sbírkových Igenů, jestli tam najdu něco podobného.
Holt člověk se furt učí.
Publikováno 10.únor.2010 - 10:12
Publikováno 11.únor.2010 - 09:50
Publikováno 12.únor.2010 - 08:03
A vemete mi meze sebe? Já rozebral všechny Igeny 68 a ejhle - 1 x 68-3 se šroubkem, 1 x 68-3 bez šroubku a 1 x 68-4. Prostě typický český pořádek.
Publikováno 12.únor.2010 - 12:32
Děkuji za důvěru mně projevenou, navrhuji ustanovit další předsednické funkce, aby byli všici spokojení, zájemci nechť se hlásí v tomto vlákně
Určitě mám minimálně jeden šroubkový kalibr, možná i víc, takže Karlosovi jeden věnuji, aby se měl také čím vytahovat
Publikováno 12.únor.2010 - 21:03
EDIT: malá úprava.
Příspěvek byl editován Karlos: 12.únor.2010 - 21:03
Publikováno 12.únor.2010 - 21:09
EDIT: malá úprava.
Tak nám Karlos už našel předsedu a pokladníka. V tom případě navrhuji Karlose jako jednatele a vedení bratrstva je komplet. Teď už jen najít nějakou činnost. Já jako činnost Bratrstva šroubku navrhuji nedělat nic.
Publikováno 12.únor.2010 - 23:18
Děkuji Karlosovi za rozdělení rolí
K tomu nicnedělání navrhuji se ještě tvářit důležitě.
A konečně fotka některých mých šroubkových kalibrů, asi by se našly další, ale kdo to má všechno prohrabovat
Dva vpravo jsou jasné (jeden z nich tímto propůjčuji Karlosovi), vlevo je kal 66 se šroubkem a druhý zprava je kalibr 68-1.
68_66_sroubky.jpg (267,19K)
Počet stažení: 6
Příspěvek byl editován Biges: 12.únor.2010 - 23:43
Sdílet toto téma:
- (9 Stránky)
-
- 1
- 2
- 3
- →
- Poslední »
Podobná témata
| Téma | Fóra | Založeno | Statistiky | Poslední publikované Info | |
|---|---|---|---|---|---|
|