Přejít na obsah

PAM 40mm


Kid_A

Doporučené příspěvky

Pocit naživo a zblízka samozřejmě můžeš posoudit jen ty sám (392 byly opravdu ještě dost macaté), ale podle fotek z dálky mi k tobě 1392 konečně sednou. Časem si k nim pořídíš vhodné řemenivo - budu se opakovat, ale správně natvarovaný a dotažený RC3 nebo RubberB Round-cut ty hodinky nejen sníží, ale i chrání před futrama a podobnýma lapáliema - a kravinama typu Resale Value bych si při slušné vstupní slevě (třídenní inhouse v lepším pouzdře fakt jen za desítku navrch?) vůbec nekazil náladu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já myslím 1392. Sám je mám teprve pár dnů, ale zatím jsem je nesundal z ruky :-)

Kdyby mi Baker napsal dneska, po tom včerejšku... damn it :)

Každopádně na mě mysli, pár týdnů to ještě nechám otevřené.

 

Kyklop je. Kyklop. Ani nevim, jestli na to má vliv, že je na vnitřní straně safíru, tudíž nevystupuje nad povrch.

Asi ne. Je prostě vošklivej. Ale pořád to pro mě nejni showstopper. Nad vizuální stránku věci se dokážu přenést. Nad tu EDC/na ruce vesměs ne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na mna nepôsobia 1392 "skutočne". Mal som možnosť porovnať tieto nové 42 modely s klasikou 111 a v porovnani s nimi na mna pôsobili ako moderne pekne lestenky, Pam DNA som tam nenašiel, sklo mi prišlo tenké, ucho išlo ľahko a neveril som mu inú než estetickú funkciu, dátum im tiež uberal z autentickosti a takáto modra v kombinacii s umelou patinou? V rolexe sa to vola servisne diely. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nvm no, na mojí ruce působily dost skutečně. Ale názor je názor, každej máme nějakej a je fajn, že ne vždycky stejnej.

Každopádně mně přijdou dobrý - oboje. Měl jsem 560, který beru jako esenci Panerai (ucho, inhouse, manuál, sandwich, dvě ručky) a jsou skvělý... ale prostě (na mě) velký.

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koukal jsem na ně. Pěkný, moc, ale rozdíl skoro 1,5mm na výšce pouzdra udělá své. S tím budu hádám na stavu jako fotky 392 pár příspěvků zpět. Ale nevim, nezkoušel jsem je.

 

Každopádně o co (nebo proč) Ti tyhle 42mm přijdou ?skutečnější? Panerai, než ty 1392?

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Naživo som ich ešte nevidel, len video, fotky, recenzie (venoval som im jeden večer:) a pôsobili na mna moderne, sviežo, sucastne.

 

1392 hrajú na strunu vintage a pritom obyčajne 111 som vnímal viac ako skutočne Pam aj bez zažltnutej luminiscencie. Ale ako su to pekne hodinky, to sa nedá poprieť. Owg radšej s nimi než so 111. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Boha jeho chlapi, jak slyším věci jako Esence a DNA... 1392 jsou prostě moderní variací na poválečné 1950, které snížený a přesný inhouse automat (díky většímu průměru datového věnce nepotřebuje kyklop) v 21. století konečně neudělá ostudu. I ten lehce vypouklý safír s minimální lunetou je oproti designu z devadesátek kilometrový skok vpřed, oceňoval jsem ho na 320 stejně jako teď na 572. Modrou vteřinovku beru se zaťatýma zubama jako rozlišovací znak "tisícovkové" generace (něco jako červené "i" se kterým se svého času prsili chrochtávkáři) - ale nejsem purista, není to přes celý cifr, a s odstupem času je IMHO pocitově mnohem důležitější zachovaný sendvič a z téměř libovolného úhlu čitelné datum a čas. A jakkoliv může tenčí ucho působit fórově, furt zvládne ochránit pouzdro i před zásahy zepředu (např. levačka ve větrem přivíraných dveřích auta) - a na páčku si vzpomenu pokaždé když musím u jiných potápek ožužlávat těsnění při šroubování korunky (u ručního nátahu á la 111 bych nejspíš chcípnul  :skull:).

 

Nevím Radku na jakou cenu ses při smlouvání dostal (klidně SZ) a nakolik je to pro Tebe vůbec akutní. Ale přes své notorické sklony hledat na všem hnidy (GMT :yucky:) jsem na Tvé levačce lépe padnoucí PAM neviděl - a ze současné produkce mě ani nic vhodnějšího nenapadá  :smoke:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jednoznacne 1392. sedia ti na ruke takto od obrazovky dobre. tie 2mm ani nebadat... a hodinky si nekupujes na wristshoty, ale pre svoje osobne potesenie. a myslim ze si sa zamiloval prave do 1392. inac by si to tu neriesil. tu uz ide iba o to aby si sa odputal od povodnej predstavy..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele me ty malý Pamy pripadaj tak nějak jako z prdele :-( Ty poměry tam nějak nesedí. Nějak se mi to nelíbí. Asi jako 38 mm B-Uhren. Proste mají mít ten spravnej a tedy trochu větší rozměr a nejsou pro každého no. Ja zase nemůžu nosit vintage kousky i kdyz bych moc chtěl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrá synci, ste mě asi přesvěčili ; 1392 so be it. Ale běda vám... běda vám... jak mi to bude velký!

Vlastně až na Frantu, u kerýho nevim, jestli mi tim řiká, že aji ty 1392 sou mi velký :D Nevermind.

 

Dá se nějak jednoduše dohledat, který všecky ref. dostaly nový pouzdro 1950?

Po celym dnu v zápřahu si semnou nepovídá ani strýc G, resp. jo, ale já mu nerozumim.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím jak na nepoužitelném aktuálním webu, ale dřív se to dalo celkem dobře profiltrovat podle použitých "nových" kalibrů...

Mám za to že PANERAI musí být už od přírody "aspoň trochu oversized" - na menší potápěče holt v rážích 40-42-44-45mm, abychom si nemuseli "plnotučných" 47-60 mm připínat přes kotník a nebo kolem pasu  :speak_cool:

Panerai-Small-Egiziano-and-Big-Egiziano.1

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...