Přejít na obsah

PRIM Pyžamo


Doporučené příspěvky

Dobrý den, jsem v tomhle oboru nováček. Našel jsem v šuplíku Pyžamo po mém zesnulém otci, jsou trochu horším stavu. Mají pro mně hlavně citovou hodnotu a chci je poslat na renovaci. Koupil jsem ještě jedny na náhradní díly, které jsou ještě v lepším stavu. vím že pro majitele mají pyžama hlavně sběratelskou hodnotu, ale chtěl jsem se zeptat jakou hodnotu peněžní by mohly mít pyžama po renovaci. Jinak jak jsem je vytáhl tak se mi moc nelíbili, ale jak jsem viděl fotky kousků na tomhle fóru tak jsou opravdu nádherné, je to taková čistá elegantní klasika. Děkuji moc za jakékoliv komentáře budu i rád když se o tomhle modelu dovím něco víc. Moc děkuji

post-40465-0-27445100-1442570344_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 74
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Renovace je drahá a hodnotu po renovaci nebudou mít velkou.Já bych renovaci nedělal,nechal bych je jako hezkou vzpomínku na otce tak jak jsou.

Pyžama se dají koupit v krásném stavu za rozumný peníz.I ty tvé jsou v pěkném stavu,parády nadělají určitě dost a ještě ušetříš.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moc děkuji, budu nad tím ještě uvažovat, když tak zkusím zajít aspoň za hodinářem, možná že když je vyčistí že by se je podařilo aspoň rozchodit. Moc děkuji. Ještě bych měl dotaz jestli se to musí posílat do Nového města nad M., nebo by nějakou generálku zvládl jiný šikovný hodinář, který by to snad udělal i levněji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ahoj, na renovaci se vyprdni, to by zaprvy znehodnotilo vzpominku na otce a za druhy by to byla nesmyslna investice (v radu tisicu, navic nevim jestli bys chtel jiny pouzdro??).

doporucuju navstevu hodinare - generalka strojku by mela vyjit na nekolikset korun (pocitej 500 a nespletes se)

pohlidej si vymenu korunky - aby odpovidala te puvodni (originalni). z fotky to nejde poznat, ale pokud je sklo ok (nema prasklinky ani neni krakelovane), tak prelestit, zbytek vycistit, vymenit cifr a mas krasny pyzama.

zamyslel bych se nad nejakym hezkym kozenym reminkem, ten tah k tomu vubec nesedi, jak barvou, tak robusnosti - navic zlaceny pouzdra se ocelovejma tahama strasne rychle vojedou...

a pak sem postni foto! :)

odkud zhruba si? kvuli tem hodinarum, kdybys chtel poradit...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsem z Havířova, včera jsem byl u toho hodináře a fakt chtěl za generálku 500,- , byl docela ochotný, myslím že to bude OK, jinak dík za radu, jak to bude určitě jsem fotku dám. Ale jestli víte o nějakém dobrém hodináři v blízkosti určitě si nechám poradit. Já to dal do Elánu. Podle razítka se hodinář jmenuje Jaroslav Pliega pokud to čtu dobře.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem si dneska přinesl pyžama z čistírny, a udělali mi tam i generální opravu. Musím před hodinářem smeknout klobouček. Jsou to mé první mechaniky a mám z nich obrovskou radost. Však posuďte sami um hodináře. Na detailu jde vidět malý nedostatek u těch co byly v nejhorším stavu, ale na první pohled či z normální vzdálenosti nejde nic vidět.

post-40465-0-77307000-1443028866_thumb.jpg

post-40465-0-94999900-1443028873_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...
  • po 2 týdnech...

Výhoda Pyžam je taková, že jsou celkem elegantní, kupodivu odolná (taťka s nimi děla na šachtě) a dají se sehnat za dobrý peníz s nijak neporušeným pouzdrem. Takže nejdůležitější je neporušené pouzdro, sklo vyměníš za 100,. korunku taky tak, a i kdyby byly nefunkční není pro hodináře problém je zprovoznit, ale i když jsou funkční doporučuji udělat generálku za 500,. Celkové náklady tedy cca 700,. + hezký řemínek. Pořizovací cena je cca 200 - 300 se super pouzdrem. Samozřejmě záleží na barvě, méně časté hnědé a modré můžou stát víc. Jinak je nosím velice rád. Doporučuji. Ale je to droga začal jsem s pyžamama a pomalu začínám na primkách ujíždět. Jsem z Havířova a bohužel tedy ve Výškově nikoho neznám. Ten můj hodinář primky taky sbírá takže s nimi dělá velice rád.

Upraveno uživatelem Georg.S
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...