Přejít na obsah

Prim automat - předělávka


Doporučené příspěvky

Pánové znalí primek, prosím o radu.

(dovolil jsem si nové vlákno, pokud to někomu přijde zbytečné, ať ho prosím sloučí s jiným).

 

Kdysi myslím na aukru proběhly zbastlený automaty v pouzdře soudku (viz foto)

post-33466-0-17287600-1444056283_thumb.jpg

 

Tato kombinace se mi líbí a náhodou mám doma funkční strojek (kal 96) v nemožném pouzdře, tak bych si to chtěl zkusit udělat.

Jen si nejsem jistý, které pouzdro to přesně je? 

post-33466-0-01755900-1444056469_thumb.jpg

 

Řekl bych, že typ 66 477, nicméně, prosím znalé o postřehy, jestli myslím správně, jestli se tam strojek opravdu vleze, jestli víčko z automatů bude sedět a tak vůbec.

 

Vzhledem k tomu, že žádné z těchto pouzder nemám, tak prosím, pokud by někdo měl v pěkném stavu a chtěl by mi ho dopřát, budu rád (jak se ujistím, které přesně pouzdro, inzerát s poptávkou dám do správného vlákna, tady jenom předesílám). 

 

A nakonec ještě technikálie, myslíte, že jsem jako amatér s to provést celý bastl doma sám, nebo bude potřeba osoba znalá? (tímto bych případně rád oslovil osoby znalé, které by mi nabídli pomoc :))

 

Děkuji, pěkné odpoledne, V.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle mě se jedná o tebou zmiňované pouzdro, ale pravděpodobně zde jde o kal. 69, který je průměrově shodný s kal. 68/66, ale zase je divné, že na fotkách je cifr z kal. 96. Jde o to, že kalibry 66, 68, 69 mají jinak rozmístěné otvory pro ciferník, o proti kal. 96. Možná se tam vleze i 96, ale musel by se použít jiný vymezovací kroužek, nebo ho patřičně upravit. Další záludnost bude dýnko, protože kalibr se samonátahem má o jednu základnu a rotor vetší výšku, a tím pádem se musí použít dýnko s vybombírovaným dnem a nebo samo domo letované ze dvou dýnek. Jestli se k tomu dostanu, tak to nějak poměřím a dám vědět.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem zjisti, že dýnko je průměrově stejné s dnem z televizí, jen si nejsem jist , zda bude dostatečně hluboké, protože při měření místa pro kal. zbývá jen asi 6,2 mm a pokud si dobře pamatuji, tak výška 96 je asi 6,6 mm. Dále průměr otvoru v pouzdře je 25 mm, a průměr 96 je 25,4mm. Tudíž bez zvětšení otvoru v pouzdře to tam nenarveš ani za nic. Dál je otázka, jak to bude s délkou natahovací hřídele a výškou umístění otvoru pro ni. Poslední je průměr ciferníku, kde originál ciferník z výše zmiňovaného pouzdra je 30mm a průměr ciferníku z atomatu na fotce je jen 26,5 mm. Dokonce je to zřejmé i z fotek, kde je vidět mezera kolem rámečku se sklíčkem. Určitě více informací ti podají zdejší zkušenější členové.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten primitívní bastl z Aukra nahoře je udělný do pouzdra původně vyrobeného pro manuální cal. 64 (nebylo jich mnoho) s nabastleným automatovým zaklapávacím dnem. Do pouzdra tohoto typu pro cal. 68 se automat cal. 96 nevleze. Možná by tam vlezl zbastlený automatový strojek na základně cal. 68, ale na něj zase nedáš číselník z automatů cal. 96 bez ulomení upevňovacích nožiček+lepení a musel bys tam asi nechat obyčejný číselník pro manual 17 Jewels. S ohledem na výsledek jde myslím o úplně zbytečnou práci.

Upraveno uživatelem Nirmalita
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Trochu oživím vlákno.. vypadá to, že někdo má podobné choutky, jako já... 

Byť mě už opustily a aukci jsem objevil náhodou až včera večer..

Myslím, že je to celkem pěkné pouzdro a škoda, že se takovéto automaty nedělaly továrně..

 

http://aukro.cz/prim-automatic-po-repasi-jako-nove-i5685695840.html

 

post-33466-0-83103100-1448015225_thumb.jpg

Upraveno uživatelem vikinho
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...