Přejít na obsah

nové Nomos Neomatik


Tea

Doporučené příspěvky

Tak ještě jednou:

 

Stowa Antea mají 36,5,39 a 41mm, mají všechny čísla, mají jinak pouzdra a nožky a korunku, manuální nátah.

 

Nomos Tangente mají 35, 38mm, mají jen 2,4,8,10,12, mají jinak pouzdra víc zkosené nožky a jinou korunku, manuální nátah.

 

Nomos Tangomat mají 38mm, stejně jako tangente, akorát mají 3 prdele verzí (s GMT, datumovkou, s ukazatelem rezerv), automatický nátah

 

Rodina Bauhaus mají 40mm a automatický nátah.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Maxipesfik: kasli na to chlape, Nomos jsou borci a at se takovym dari! Mala, sympaticka firma, vlastni inhaus, vlastni cesta.

 

Edit: a jsou to sousedi, bydli za rohem:).

Upraveno uživatelem tano
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle http://uhrforum.de/bauhaus-hommage-t127631-5 byl Lange opravdu první. Za mě je to taky jen bauhaus...art decový hodinky jsou taky všechny jak JLC.

 

Nomos to dělá dobře.

 

 

559961d1359990623-bauhaus-hommage-hommag

 

 

560031d1340553533-bauhaus-hommage-d-nome

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

za mne jednoznacne palec nahoru.

kazdej asi presne vidi, kde se NOMOS s prvnima tangentama inspiroval. ale prvni aerodynamickou tatru taky okopiroval porsche a brouk atd atd.

proste monopol na tenhle krasnej cistej bauhaus neni a to je dobre! a kde vzal a. lagne ten font na cifr? vyvinul si ho od nuly nbeo se taky nekde insiproval? tahle diskue fakt nema cenu :)

 

oboje manufaktury, NOMOS i STOWA maji velmi zajimavy pribeh. stowa to fakt aspon pred valkou vyrabela (hehe, a za valky taky treba fliegery pro nacky, ze). pak jim spojenci vybombradovali fabriku, tak se typek odstehoval nekam ke swiss hranicim a pokracoval v remesle.. pak to predal svymu ucni a jede se dal, v malym krasnym meritku. hodinky s historii a pribehem (urcite se o tehdejsim modelu antea da rict uplne to same co o modernejsim tangente - proste vzali typove design kterej v ty dobe letel).

 

na druhou stranu strasne obdivuju NOMOS a Rolanda za to, co po revoluci dokazal. Vedi co delaji a delaji to moc dobre. Strasne jim fandim, dnes uz nomos neni jen o tangentach, i kdyz jsou to stejne stale moje nejoblibenejsi :)

v 90 letech byly tyhle dve dilny uplne na stejnem stupni - brali passeaux od ety a delali totozny hodinky za podobny penize. prestoze stowa ma tu historickou tradici, mrknete se kam se posunuli v nomosu...

 

pojedte tam nekdo na vejlet - viz separe vlakno

 

P.S. vyse uvedeny blaboleni je zalozeny na drbech prectenych na internetu, za pravdivost informaci nerucim a nelyncujte mne

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Jednalo se o limitku nebo prostě nestíhají vyrábět? Nikde nejsou k sehnání. Moc se mi líbí Tangente a Metro.

 

Díky za info. Byl jsem v obchdě přímo v Glashütte, ale se svojí bídnou němčinou jsem pochopil, že jich bylo 3000 od modelu a že už nebudou. A na další vytipované Tangente datum gangreserve se prý čeká 6 měsíců... :/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...