Přejít na obsah

Seiko Legenda - Želvy


People

Doporučené příspěvky

Pánové, jelikož želvy v pátek odpoledne sundám a nandám až v pondělí ráno (přes víkend jedu Géčka), nevydržej bohužel do pondělí ráno natažený. Tak bych si chtěl dopřát nějakej winder, abych je nemusel každý pondělí ručně nastavovat. Neměl by někdo tip na nějakej levnej?

Ahoj. Jestli máš strojek 4R36, tak je můžeš dotáhnout i ručně. Já to tak občas přes víkend dělám, protože mi winder blokuje manželka.

 

Ta ruční nátah nemá .

 

H

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 3,3tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Dneska je to mesic, co je mam.

Nosim je jen po praci a o vikendu. Na noc je pokladam na bok, korunkou nahoru.

Jedou +12s/d.

Zkousel jsem je pokladat na dynko a to se zrychli.

Mě jedou na korunce cca +3s/den, když je položím na noc na dýnko, dokážou letět i +25s/den. Je tam fakt velký rozdíl. Když jsou pár dní ve winderu, tak se zase zpomalují, asi jsou tam moc natažené, někde jsem četl, že 4R36 uhání tím rychleji, čím méně je natažený. Asi na tom něco bude

 

H

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

sem si říkal, žádná aktivita ve vlákně, že by nikdo nevěděl vo windru? a pak sem zjistil, že sem neměl zapnutý sledování... Každopádně díky za tipy, ale mám už v merku něco z ebeye za šestiklíště. Jinak k tomu dotahování, jako jasný mohl bych, ale nechci furt povolovat a utahovat korunku, páč bych se taky nemusel trefil na závit a šetřit těsnění a ták, a sem taky línej  :) . A taky někde běžela diskuze, že automaty kde je i ruční nátah, že prej jim ten ruční nátah nedělá moc dobře nebo co.

 

Jinak jak jsme nechával poladit přesnost v pražským hodinářství, tak teď na ně koukám a mám -7s a to je v pondělí dycky nastavim podle géček, si myslim docela dobrý ne za tejden. 

Upraveno uživatelem Strocek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Seika netřeba natahovat ručně. Většinou se rozběhnou jen je vemu do ruky. Pokud potřebuju, tak párkrát roztočím rotor, hodím na ruku a vím, že s přehledem ta rezerva stačí na běžné nošení. U závitu korunky, jako u všech závitů, stačí jen točit proti směru, dokud si závit nesedne a pak normálně utáhnout.

 

A ať jen nekecám, tak ty moje krasavice z druhé ruky.

 

ucUeBLm.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

7s26 je dobře udělaný,opravdu mu stačí malinko na dotáhnutí. 6r15 už je na tom o poznání hůř,tam už jsem musel rukou opravdu máchat aby se natáhli na 50h. Ale jak už se rozebíralo v jiném vlákně,pokud jsou hodinky úplně vymlácené je dobré je aspoň ze startu natáhnou ručně a pak už to nechat na automatu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...
  • po 3 týdnech...

Ahoj.

 

Od srpna jsem šťastným vlastníkem želv. Navíc želv, které navzdory místní diskusi od vybalení skvěle jdou max. 5s do plusu. Tedy vlastně šly. Před asi 4 dny se splašily a utíkají 31s do plusu za den. Ať je na noc položím jak chci.

 

Jsou zmagnetizované? Co byste s nimi dělali? Hodinář? Demagnetizer z Číny? Něco jiného?

 

Díky díky. H

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prostě si po čase sedly a rozhodily se, to je normální. Já to měl taky tak, jako nový super přesnost, ale pak si sedly a chodily ještě víc do plusu než tobě, tak jsem zaběhl do Pražského hodinářství na Barrandově a tam mi je srovnaly. Nech je ještě chvíli co to ještě udělaj a pak je dej taky někam sladit. Jinak obecně u automatů za desítku nemá moc smysl, sledovat přesnost na sekundy za den, to by ste museli sáhnout trochu hloubš do kapsy za jiný hodinky. Ale 31s za den už je teda dost, ale to pude poladit neboj.  

Upraveno uživatelem Strocek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...