Přejít na obsah

ROTARY


Návštěvník maxipesfik

Doporučené příspěvky

  • po měsících...

Právě v automatech je to celé podivné, protože strojek vypadá jako čínský SG, ale něco se na něm nejspíš dodělává ve Švýcarsku, aby tam mohl výrobce podstrčit ten nápis Swiss made. Debata je o tom třeba zde: http://forums.watchuseek.com/f71/help-rotary-les-originales-jura-gs90504-19-calibre-r-1004-21-swiss-movement-838807.html V každém případě to ale cenově neodpovídá, takže bych zrovna tuto značku vynechal z potenciálních možných při nákupu hodinek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
Návštěvník Chilliluk

Já mám jedny Rotary quartz kupovaný kdysi na Ebay, budou aspoň 20 let starý, jsou to takový maličký kulatý pánský hodinky s částečně "pozlaceným" pouzdrem a římským ciferníkem pro vetché staříky, kterým na hodinkách moc nesejde...kupoval jsem je, protože jsem byl tenkrát nemocný a měl vysokou horečku, navíc jsem se doma hrozně nudil...ale musím říct, že chodí bez problémů a čas udrží taky pěkně..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Oficiálně se vyrábějí 2 řady hodinek: Swiss made a pak Established in Switzerland 1895. První je 100% swiss a kvality bych se nebál. Druhá už je diskutabilní. Sám ale zkušenosti nemám.

 

Právě jsme před dohodou tyhle hodinky znovuprodávat (už je tady kdysi dělal Dušák) v ČR. Viděl jsem je naživo (kolekci Swiss made) a musím uznat, že mě hodně zaujaly.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Oficiálně se vyrábějí 2 řady hodinek: Swiss made a pak Established in Switzerland 1895. První je 100% swiss a kvality bych se nebál. Druhá už je diskutabilní.

No, na jejich webu v kolonce "Les Originales" a s velkou nálepkou Swiss Made maj třeba tohle:

http://www.rotarywatches.com/en/the-rotary-collection/les-originales-watches/gs90505-06

 

Když pominu chybnej popis uvádějící quartzovej strojek, tak v tomhle by měl bejt nějakej "jejich" strojek označenej jako R.1001.21. Nicméně to je právě podle všech indicií čínskej Seagull ST16, kterej pro Rotary nějaká švýcarská firma pošolíchala aspoň v takovým rozsahu, aby na to mohli plácnout to slavný Swiss Made. Pokud se nemýlím, nic švýcarštějšího, než tyhle zakamuflovaný Číny, už nedělaj. Můžu se samozřejmě mýlit, třeba to celý plácaj ve Švajcu, ale už vzhledem k cenám o tom hodně pochybuju.

 

main.jpg2010112242636926.jpg

 

Upraveno uživatelem USER47
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Trochu jsem googlil a ten strojek je asi Claro Semag CL-888.

Na webu Claro Semag je k původu jejich strojků uvedený tohle:

"...CLARO Watch SA has been operating in Hong Kong and Greater China for over half a century and it has developed a solid network of relationships within the region. In consideration of this, CLARO made a strategic decision to re-engineer an existing calibre that was readily available from the market. After carefully evaluating a number of options, CLARO selected a traditional, long-established calibre from the Far East that was originally developed by a Swiss group.

Starting with raw parts, CLARO Watch SA completely re-works, cleans, measures, sets and tests each part before adding our 100% Swiss-made content. The full assembly is completed, tested and calibrated in CLARO?s wholly-owned factory in Bellinzona, Switzerland. We control each phase of the process, ensuring the delivery of a higher quality product..."


Podle mě to znamená, že Claro Semag koupí levnej ébauche Seagull ST16, přidá na to několik málo svejch (dražších) swiss komponent, aby je to posunulo přes těch 50% swiss made hodnoty dílů, složí to dohromady a hurá, swiss made stroj je na světě:). V případě toho skeletonu možná stačí samotná vlastní skeletonizace...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už jsem to poslal distributorovi, tak uvidím, jaké bude vyjádření. Každopádně díky za investigativní vyšetřování :) Sám jsem zvědavý, jaké bude stanovisko a jak si budou stát v reálu (kvalita, oblíbenost, atd).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jenom ve zkratce vyjádření:

Rotary confirms that the watch is per definition Swiss made

 

My je nakonec zkusíme (nakoupit Swiss made kolekci na krám), takže vás můžu následně informovat, jak to reálně vypadá s kvalitou. Věřím, že většina produkce bude naprosto bez problémů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Však jo, ony ty Seagully nebudou až tak zoufalý strojky. Akorát jsou mi osobně trochu sympatičtější v Seagull hodinkách a s hrdým "China made" na cifru než v tý swiss kamufláži...To mi evokuje přístup Detomaso, Graf von Monte Wehro a podobnejch vykuků :).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Já jsem před pár lety dostal jedny Rotary hodinky co vypadaly jako B Chronospeed, byl v tom miyota quartz, nebyly zle udělané, ale sám bych si je asi nekoupil, takže odpočívaly většinu času v krabičce. Vtipný je ten popis na prvním obrázku: "based on models from the Rotary archive" - volně přeloženo obnovená výroba staré kopie(a kdyby jedny, našly by se i Submariner, Planet Ocean, Datejust, Chronospeed, Royal Oak, stačí napsat rotary homage do google a už se to sype). Neříkám že to nedělá nikdo jiný ale že jich zvládnou tolik tak to jsem nečekal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...