Tyyjo, chlapi, tohle mi hlava nebere o) Jaktože pomalu ve stejnou dobu vzniknou na různých místech dva stejný výrobky? To jste normálně museli spolupracovat! :-)
To ne budík je kompletně včetně číselníku a zpracování stroje, včetně technických řešení jenom moje práce
.
Měl jsem a mám v hlavě jiný projekt pro radost. Ale náhodou jsem viděl foto, tak jsem si řekl, že to nebude zas tak složité .
A že ho vyrobím také je to skvělý nápad. A že to vymyslel Bregvet a je to jeho patent už v roce 1795 i když to v podstatě nikdo nedělal pro svou pracnost tak to byl machr.
Původně jsem chtěl použít budík Junghans z kterých dělám židovské budíky ,ale nevešel by se mi tam Tourbillon . Pak jsem přemýšlel ,že bych krok udělal menší z jiného stroje, a mám dokonce jeden vyroben . Ale nakonec jsem to zavrhnul je to HES tak krok je z něj i když setrvačku jsem stejně na průměru sesoustružil o cca 2mm aby se mi to tam lépe vešlo.
Takže jsem se Zamyslel nad provedením stroje, které jsem vlastně převážně řešil za pochodu při výrobě jednotlivých dílů. Chtěl jsem přidat ještě jednu komplikaci, ale nakonec jsem ho už chtěl mít do komce roku hotový . Tak je to Finální prototyp č 0001 Jirka
Tento příspěvek byl upraven od Jiří9: 30.prosinec.2015 - 09:09