Přejít na obsah

Rozdíly Seiko vs. Orient


blackwhit

Doporučené příspěvky

Kdesi na svetovych forach som cital ze orient stroje, ked pride na opravy su udajne viac optimalizovane na klasicku hodinarinu, to znamena ze to priemerny hodinar dokaze pomerne lahko rucne rozobrat, zase zlozit a hlavne naladit, zatial co seika pocitaju skor s tym, ze ten stroj vydrzi co vydrzi a ked sa dokaka tak to uz na nejake pohodlne opravovanie nie je a je lahsie tam dat iny. Pisali tam o poctoch nosnych platov a srobikov a nejak im z toho vychadzalo, ze orient strojky viacej pocitaju s tym ze ich bude hodinar rozoberat, nie ze by to teda u seika neslo, len je to pre hdinara udajne vacsi opruz. Neberte ma za slovo davam tak ako mi to v hlave utkvelo..... Samozrejme bavime sa o low end strojkoch od seika takze asi 7Sxx.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Celkove radim seiko taky vys, uz jen kvuli siri zaberu a GS. Ale v cene do 200/500 usd je to dle me plichta. A otevrene rikam, ze 1000usd za orient saturation diver bych nedal, stejne jako mam blok dat pres 1800usd za Seiko MM. Ale tady je to muj problem, ke kvalitam drahych seiko se teprve prokousavam

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Seiko teď nasazuje i do levných pětek 4r36 s manuálem a hackingem, což jim oproti Orientu dává celkem výhodu.

 

A jako další plus pro Seiko bych viděl nabídku. Orient je hodně v asijském stylu, takže moc modelů se u nás nechytne. Oproti tomu Seiko je pro našince designově přijatelnější.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...