Přejít na obsah

Koupě vintage Omega


Mikefux

Doporučené příspěvky

Ahoj vespolek,

 

došel jsem do fáze, kdy už si nechci dále nalhávat, že nákup prvních hodinek Omega můžu dále odkládat. Sice to může u takto profláklé značky znít jako klišé, ale Omega pro mě dost znamená. Byla to vlastně úplně první hodinářská značka, která se mi v už v dětství dostala do paměti. Tehdy už jsem začínal sledovat F1. To bylo ještě v době, kdy byl Michael Schumacher Omega ambassador a já jako jeho fanda jsem to prostě nemohl minout. Toliko k úvodu, připadalo mi vhodné se prvním příspěvkem v Omega sekci trochu uvést.

 

Teď to podstatné. Jelikož jsem student a disponuji vždy pouze omezenými prostředky, tak logicky chci začít nákupem nějakých vintage hodinek. Primárně koukám hlavně po automatických Seamasterech(i Cosmic) z konce 60. až 70. let v cenové relaci do cca 12k. Nebudu nakupovat hned, ale rád bych už teď nějak oddělil zrno od plev a dokázal rozeznat hodinky, které stojí za zájem. Ptám se tedy na jednoduchou otázku. Je v této kategorii vintážních Omeg něco, na co je dobré si dát pozor nebo je nákup relativně bezpečný? Rád bych se vyvaroval předem nákupu hodinek, ze kterých nebudu mít radost a přinesou mi jen starosti. Můžete mi případně doporučit také nějaký dobrý katalog, který by tuto dobu pokrýval? Předem děkuji za odpověď!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zde máš něco na pokochání http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/22906-omega-seamaster-vintage-sb%C3%ADrka/page-8&do=findComment&comment=1499887

A pokud budeš mít nějaké dotazy,tak myslím,že Brett Ti je zodpoví.Vlastní i Omega Bibli .

Případně člen http://forum.chronomag.cz/index.php?/user/2867-seamaster/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky pánové, trochu jsem už dopředu tušil, že budu odrazen od náhodného nákupu na Ebay. Času je ale dost, zatímco budu šetřit, budu sbírat i informace.

 

Prioritou jsou hlavně hodinky v oceli (hranaté nebo kulaté) na pevném ocelovém tahu. Chci hodinky na běžné nošení a to chrom není. Klasické kulaté Seamastery na ještěrce jsou taky úžasný, ale netuším jestli se dělali i v nerezu, prodejci to tam často nepíšou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Uff.. receno trochu tvrde, Omegy ktere stoji za zajem nejsou do12 tisic, kde jsou ty doby. Za tohle sehnat slusny automatovy Semastery bude skoro i problem.
Zrovna dneska jsem kupoval obycejny1965 Constellation a byl jsem rad, ze jsem to uhadal na 900 USD.
Ziskat v kratke dobe know how o Omeze je celkem orisek, mel bys hledat na netu a co te zaujme si pozjistovat ceny a zuzovat vysec a s konecnym vyberem zacit lovit.
Ebaye se bat nemusis, ale zase je to o zkusenosti. Ja teda zrovna jeden problem resim, ale to je za 12 let poprve a verim ze se to vyresi k me spokojenosti nakonec.
Najdi si co by ti sedelo vizualne i cenove a pak se ptej.
 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vycházím jen ze skončených aukcí a "Buy It Now" položek na Ebay. Spousta z nich je pod 15 a taky 10 tisíc, ale jak říkáš, nemám ten správný cit na dobré kousky. Když jsem vybíral svoje první Hodinky, tak mi jeden zdejší člen nabízel celkem pěkné Seamastery Cosmic 2000 za cenu hodně pod 12k, jenže já tehdy měl ještě asi čtrnáct dní do výplaty a když prachy konečně přišly, tak už byly hodinky fuč, tak jsem koupil Seika. Ještě dneska mě to trochu mrzí, měl bych teď, myslím, vystaráno.

Upraveno uživatelem Mikefux
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zacinas dobre, pro orientaci v trhu je to dobre. Ted si jeste uvedomit co vlastne presne bys rad a mas napul vyhrano. Tedy pokud neni cil jen cesta, ale i hodinky:)
Mozna se neco sehnat da slusneho i pod 12, ale za posledni rok, dva sla Omega dost nahoru vctetne vintazi. Pokud koukas na US ebay, pripocti si  jeste postu a DPH.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslím, že na to asi není žádné dogma, ale třeba na ebay říkají "vintage" všemu, co je starší roku 2000.

 

Mám taky jeden dotaz. Existuje nějaká kniha, která se zabývá Omegou, nejlépe staršími kousky a nestojí jako celé hodinky? Klidně i česky pokud by byla za rozumnou cenu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Ono to máš tak... u áut sa za veterána považuje auto, ktoré má 30 rokov a viac. Z môjho pohľadu by som to videl podobne aj u hodiniek. Z toho, čo som čítal na zahraničných fórach, väčšina ľudí si pod vintage hodinkami predstavuje modely vyrobené do r. 1980.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Nenašel jsem vhodnější téma, tak se zeptám tady.

Co znamená, když je na ciferníku hodinek (Omega) napsáno TURLER? Jedná se o kalibr 265. Hledal jsem, ale bohužel bez uspokojujícího výsledku. Vyskytuje se to jen na Omegách? Příp. jen na vintage hodinkách?

 

Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

ahojte mládenci, můžete mi pěkně prosím někdo napsat pár slov ohledně těchto hodinek, ale třeba i obecně okolo vintage omeg v týhle cenovce (15k)? https://auctionata.com/intl/o/200186/omega-constellation-ref-168018-c-1968

Je to fake, je to skládačka ze smetenýho ponku, po koupi to chce servis za desítku aby šly, místo hodinek mi přijde pytlík mouky? děkuju

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...