Přejít na obsah

Zaslání k servisu ve Švýcarsku


Doporučené příspěvky

Zdravím kolegové,

 

vypadá to, že budu muset své Revue Thommen Diver poslat na záruční servis výrobci do Švýcarska. Komunikuji s jejich info linkou a ti mi napsali, abych jim hodinky poslal poštou a na celní deklaraci uvedl:

 

"Watch back for repair, value for Customs purpose only." a abych uvedl hodnotu EUR 150.00.

 

Máte někdo zkušenost s tím, jak to při návratu hodinek funguje u našich celníků? Fakturu z nákupu v Německu mám, platil jsem PayPalem, takže to vše mohu doložit. Použiji služeb České pošty. Jenže hodinky stály 430 euro, takže v případě, že by se zásilka někde ztratila, byl to prů.er. 

 

Děkuji za odpověď
Vláďa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud se bude dát ztotožnit, že se jedná o stejné hodinky, tzn. pošleš např. přes poštu s tím, že před odesláním zajdeš na nejbližší celnici a necháš si potvrdit poštovní průvodku a nejlépe i nějaký odesílací doklad kde uvedeš standardní údaje jako ve faktuře (kdo, domu, co a případně poznámku, kterou Ti navrhují), tak při zpětném dovozu toto doložíš a neměl by jsi platit ani clo ani DPH.

Předpoklad ale je, že ti nepřijde faktura za servis (tam pak platí limity 22,- /DPH/ a 150,-/clo/ EUR). Osobně jsem tedy nikdy neřešil, ale teoreticky by tak mělo být :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Odpověď z Grovany, problémy se záručním servisem u nás i v Německu jsou stejné,

 

Dear Vladimir,

Thanks for your e-mail. In general we grant the guarantee even the watch has been buyed through internet. However some of our agents refuse to make warranty repairs if this is the case. We are very sorry about that. Also our German agent refuses to to do those warranty repairs for us. This is a problem and we are very sorry about that. We therefore suggest to you that you send the watch directly to our factory. Our address is

Grovana Watch Co. Ltd.
Bisnachtweg 42
4456 Tenniken
Switzerland

Please mention on the declaration: Watch back for repair, value for Customs purpose only. Use a value of EUR 150.00.

Best regards,
Rebecca

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud nebyly zakoupeny v ČR, nejlépe u něj, záruční opravy nedělá... proto jsem se obrátil na Grovanu.

Dear Rebecca,

I've contacted Mr. Malat even before I wrote to Grovana. To my disappointment he told me, that because the watch wasn't bought in the Czech Republic I would have to pay for the repair/servicing, which I believe is in disagreement with the your International warranty statement.

Therefore I kindly ask you for a clear answer. If the watch has been bought in Germany or any other European country, is a repair within the two year international warranty period free of charge even at your local agent?

Thank you in advance.
Yours truly
Vladimir

Upraveno uživatelem vladacr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Psal jsem taky na Poradenské a informační centrum celní správy a před chvilkou přišla odpověď

 

Dobrý den,

zásilky přicházející na území EU ze třetích zemí podléhají celnímu řízení.
Pokud prokážete, že jste předtím zboží odeslal z EU, nebude zásilka podléhat clu ani DPH.

Doporučuji proto dostavit se na nejbližší celní úřad i se zásilkou připravenou k odeslání a spolu s poštovní průvodkou (tiskopis pro zahraniční zásilky k vyzvednutí na České poště). Celní úřad Vám potvrdí obsah zásilky. Doporučujeme též v poštovní průvodce pečlivě popsat druh zboží (např. výrobní číslo) tak, aby bylo možné zboží po příchodu do ČR po opravě ztotožnit.


Což v podstatě stejně řekl Mil.hous v první odpovědi, tímto mu také děkuji :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, holt to bude stát nějakou pětku a snahu navíc, ale zase je naděje na řádné provedení záruční opravy, snad i bezplatně, pokud tam nebude nějaké poškození zaviněné nesprávnou manipulací a pod...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hodinky jsem koupil v srpnu, teď se začaly nepravidelně zastavovat během dne, najednou jdou třeba o 7 minut pozdě, rezerva tahu je kolem 30 hodin. Přičítám to tomu, že pár let ležely na skladu a strojek bude chtít promazat, to mi taky řekl do telefonu pan Malát, když jsem mu popsal, o co jde. Pravil, že rozebrat, vyčistit a promazat, cenu odhadl kolem 2000, když se nebude muset nic měnit. Tak to za nějakou tu snahu stojí. Čili si myslím, že mým přičiněním to není, hodinky mi nikdy neupadly, ani jsem s nimi nikde o nic netřísknul. Amazon mi sice obratem poslal nové hodinky, ale u těch od vybalení zlobí korunka - citace z http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/74860-revue-thommen-diver-professional/?p=1564786

 

Všichni známe zvuk zpětného chodu korunky při natahování strojku, takové jakoby "cvrlikání". Při natahování je to určitě zcela normální, jenže u toho nového kusu se tento zvuk ozývá i během "odšroubovávání" korunky. A aby toho nebylo málo, tak při "zašroubovávání" korunky se pro změnu ozývá jakoby skřípání, jako kdyby se nějaká špona třeba o kov. Nedokážu říci, jestli tento zvuk pochází z korunky nebo ze strojku. Podobné zvuky se u mého prvního kusu neozývají.

 

Já si prostě musím všechno vyžrat...

 

Edit 13:45

 

Právě přišla další odpověď z Grovany.

 

 

Dear Vladimir,
Thank you very much for your e-mail and your understanding. You can send the watch without the box, but put it into some paper material and make sure it can not shake around. And please add the papers for our reference.
In general such repairs are under warranty. But if our watchmaker sees any damage caused by a strong hit or something, the repair is not under warranty. But we will check it here, I am sure everything will be in order.
Thanking you and best regards,
Rebecca
 

Von: Vlad Kuzba
Gesendet: Dienstag, 24. November 2015 12:18
An: Rebecca Schmutz
Betreff: Re: AW: Revue Thommen Diver warranty

Dear Rebecca,

thank you for your kindness and help. ShalI I send the complete package (paper box, leather box, papers, warranty card (empty though,), copy of the invoice...) or just the watch and papers without the bulky and heavy boxes.

Will there be any expenses for me, apart from the postage to Switzerland?

Thank you for your time
Regards
Vladimír

 

Začínám být mírně optimistický. Ve čtvrtek se snad dostanu k celníkům.

Upraveno uživatelem vladacr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...