Přejít na obsah

Chr. Ward C9 - Jumping Hour


Doporučené příspěvky

Značku Christopher Ward sleduji již delší dobu. Byl jsem proto potěšen, když se i zde na fóru začali objevovat majitelé hodinek z jejich manufaktury. Dlouhou to netrvalo a odhodlal jsem se i já a stal se tak šťastným majitelem jejich hodinek.

 

Chvilku mi sice trvalo, než jsem našel v jejich kolekci ty pravé, ale nakonec se zdá, že jsem byl úspěšný. Původní záměr byl najít nějakou levnější alternativu k Tudorům Black Bay. Začalo to nejprve jejich diverama - model Trident C60. Sice krásné hodinky, poctivě zpracované, ale přišly mi na mou ruku poctivě větší, než jsem si představoval. Takže jak mi přišly, tak zase odešly. 

 

Dalším pokusem byl model Trident C65. Což je v podstatě taková modifikace jejich potápek C60. Mají významně nižší pouzdro a chybí otočná luneta. Hodinky opět krásně zpracované, navíc krásně nízké a čitelnost (varianta s černým ciferníkem) opět parádní. Jenže opět mi přijdou na mou ruku větší.. 

 

Na třetí pokus se zdá, že se zadařilo. Zkusil jsem hledat něco více netradičního. Původně jsem přemýšlel o jejich modelu Worldtimer, ale protože jedny zde za kamaráda prodávám a stále koketuji s myšlenkou, že si je vezmu, tak jsem si říkal, že mít dvoje worldtimery by asi byla blbost. Proto jsem hledal napříč jejich nabídkou dál. A narazil na model Jumping Hour. Protože o hodinkách s komplikací Jumping Hour jsem toužil již hodně dlouho, rozhodování nebylo nijak složité. Rychlé objednání přes jejich eshop, a stejně tak jako ve dvou předchozích případech jsem měl hodinky, úhledně zabalené, s osobním dopisem pěkně krásně doma. 

 

První dojem po vybalení byl velice pozitivní. Stejně jako v případě obou Tridentů i zde sleduji kvalitní zpracování. Vše je krásně zahlazené, hrany ostré a vše krásně lícuje. 

 

V pouzdře z chirurgické oceli (316L) o průměru 43 mm a výšce 13,3 mm je uschována strojovna ze stáje ETA (model 2824-2) s modifikací JJ01 od šikovného hodináře Johannesa Jahnke. Tato modifikace spočívá v oné přidané komplikaci Jumping Hour. Díky průhledu na strojek je vidět signovaný rotor, modřené šroubky a pár "zlatých" ozubených koleček. Nic, co by vyrazilo dech, ale také nic tuctového. Podstatné je tedy to, co je uschované uvnitř - tedy právě ona komplikace Jumpnig Hour. Z ní jsem osobně nadšený. Princip komplikace Jumping Hour zde rozebírat nebudu, ale alespoň popíši, jakým způsobem funguje odečítání času. Hodinky mají jen jednu ručičku. Ta obíhá kolem ciferníku a celé kolo oběhne za 60 minut. Z toho lze dovodit, že tato ručička ukazuje minuty. Hodiny pak lze odečítat z okénka na pozici 12. V okénku se každou celou hodinu, se zvukem jemného cvaknutí (což je opravdu hezké, ale i praktické), přeskočí číslo dle aktuální hodiny, které tam po celou hodinu zůstává viditelné. Protože se jedná o systém skákající hodiny, nestane se to, že by se hodina nějak s postupujícími minutami začala posouvat a uvolňovat místo hodině další. Hodina zůstává zobrazená celých 50,59 minut. Když právě až v minutě 60. v okénku přeskočí hodina další. A tak dál a tak dál. Prostě klasický "jumping hour" :-)

 

Ciferník je barvy šedo-černo-hnědé (těžko odhadnout) se sunburst efektem. Hodinové indexy jsou vyvedeny v decentní a slušivé stříbrné" barvě. Na 12. hodině je pak vidět výsledek práce hodináře Johannesa Jahnke - tedy ona skákající hodina. Můj model disponuje zobrazením hodiny arabskými číslicemi. Vedle toho ještě Chr. Ward nabízí model, který zobrazuje hodiny s římskými číslicemi. Nevím proč, ale "arabská" verze se mi líbí víc. Ciferník sám o sobě působí velice čistým dojmem. Kromě již zmiňovaných indexů a onoho "hodinového okénka" je na něm k nalezení decentní logo výrobce a dole (nad pozicí 6) pak malé a decentní označení klaibru. Nic z toho neruší a ani nevypadá nepatřičně. 

 

Ciferník je pak zakryt mírně konvexním safírem s antireflexní úpravou. Díky onomu mírně vypouklému sklíčku dostává ciferník ještě zajímavější look.  

 

Hodinky samozřejmě nejsou určené pro sport, ale i sám Chr. Ward je má v kolekci dress watch, takže vodotěsnost 5 ATM asi nikoho nepřekvapí. 

 

Hodinky se nosí velice pohodlně, a to i díky poddajnému koženému řemínku se signovanou překlápěcí sponou. 

 

Chr. Ward model s komplikací Jumping Hour nabízí v různých variantách, které se liší barvou ciferníku, nebo velikostí pouzdra. Kromě mnou nošeného pouzdra o velikosti 43 mm má v nabídce i pouzdro o velikosti 40 mm. Možné u velikosti pouzdra bych se na chvilku zastavil. Je zvláštní, jak moc ta psychika a představivost pracuje. Když jsem uváděl, že oboje Tridenty mi přišly na mou ruku větší, než jsem si představoval, tak u těchto JJ, ač stejně velikých mi velikost přijde akorát. Zřejmě to také bude i tvarem pouzdra, ale i tak.

 

Hodinky mám krátce na to, abych zde zasvěceně hovořil o přesnosti kalibru nebo jeho rezervě, a proto jen uvedu, že dle výrobce je udávaná rezerva nátahu je 38 hodin a tolerance +20/-10 vteřin za den. Protože ale hodinky nemají vteřinovou ručičku, pozorování přesnosti bude zřejmě velice problematické. Nicméně za dobu jejich nošení jsem nějaké nepatřičné vychylování od přesného času nezaznamenal. 

 

Z hodinek mám velikou radost a doufám, že mi zase chvilku vydrží a ukojí moji touhu po nějakých dalších.

 

Zatím přidávám alespoň pár fotek z mobilu, když o víkendu se pokusím o něco lepšího (snad).

 

 

post-27306-0-83399800-1449151303_thumb.jpg

post-27306-0-32864400-1449151304_thumb.jpg

post-27306-0-83415900-1449151304_thumb.jpg

post-27306-0-33637100-1449151305_thumb.jpg

post-27306-0-87432300-1449151305_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 50
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Kluci, díky moc. To přeskočení hodiny je opravdu povedené. Dobrá věc je také to, že přeskočení provází jakési cvaknutí (což je průvodní jev uvolnění západky), a tedy i bez pohledu na hodiny - třeba někde na jednání, kde by se to ani nehodilo víte, že už je další hodina v čudu :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jednoduché, čisté, se zajímavou "komplikací". Moc pěkné, Ondro! Ať dobře slouží.

Btw, dobře ses do toho pustil poslední dobou :)

 

Díky moc!

Rozhodl jsem se změnit přístup - nejde v tom mít utopenou spoustu peněz a navíc to pak nenosit. Aktuálně budu mít vždy max dva lepší kousky a ty budu nosit do omrzení, resp. do doby než najdu nějakou náhradu. Skladovat už nebudu :-) Prostě princip - kus za kus.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky moc!

Rozhodl jsem se změnit přístup - nejde v tom mít utopenou spoustu peněz a navíc to pak nenosit. Aktuálně budu mít vždy max dva lepší kousky a ty budu nosit do omrzení, resp. do doby než najdu nějakou náhradu. Skladovat už nebudu :-) Prostě princip - kus za kus.

Sounds like a plan :D Mám naprosto totožný - dva hlavní kousky, které budu točit (na ruce). K tomu jedny vintážky a digi, víc stejně nemám šanci unosit. Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vite, diky. Nechtel jsem nejake tuctovky, a zaroven jsem ale chtel hezke hodinky se stale funkcnim designem. Zatim mam pocit, ze se mi to povedlo vybrat dle sveho zadani :-)

 

Myslim, ze zde na foru asi budou jedine.

Premyslel jsem i o variante od Meistersinger, ale to bylo cenove jinde.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak konecne si je tady nekdo poridil. Od te doby, co je dali do pro me pouzitelneho pouzdra 40mm, tak me hodne lakaji, tento zpusob ukazovani hodin je pekne efektni. Podle tvych predchozich zkusenosti sem byl nakonec prekvapeny, zes mel odvahu jit zrovna do vetsi varianty...Jinak z fotek sem si jeste vsiml, ze sklo neni dvojite zakrivene, coz je docela skoda. Znacne to zkresluje cifernik pri pohledu z boku :-(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevsedni hodinky od sympaticke znacky. Gratuluji.

Děkuji! Hodinky jsou to opravdu nevšední. Navíc si myslím, že zde na foru budou (zatím?) asi jediné.

 

Skvělej a netradiční výběr, gratuluju. :)

Díky! Pokud mne paměť neklame, tak snad u tebe jsem hodinky této značky viděl zde na foru poprvé. Moc mne to tehdy potěšilo, neboť jsem tuto značku monitoroval již delší dobu :-)

 

Toto by si rovno mohol dat do recenzii, super napisane. A velmi pekne zaujimave oblekovky, gratulujem!

Matino, děkuji za lichotivou zprávu! :-) Na místní borce však ještě zdaleka nemám..ale moc jsi mne  potěšil.

 

Tak konecne si je tady nekdo poridil. Od te doby, co je dali do pro me pouzitelneho pouzdra 40mm, tak me hodne lakaji, tento zpusob ukazovani hodin je pekne efektni. Podle tvych predchozich zkusenosti sem byl nakonec prekvapeny, zes mel odvahu jit zrovna do vetsi varianty...Jinak z fotek sem si jeste vsiml, ze sklo neni dvojite zakrivene, coz je docela skoda. Znacne to zkresluje cifernik pri pohledu z boku :-(

No, já jsem hodně váhal i nad tou menší variantou 40 mm.  Hlavním určujícím faktorem při objednání pro mne bylo, že jsem chtěl tmavý ciferník, a ten v době objednávky měli jen v té větší variantě a mne se nechtělo čekat. Bílou variantu, byť je také velice povedená, jsem nechtěl. Nakonec jsem z obrázků na netu a podle diskusi na netu usoudil, že s tou větší to možná také půjde. Riskl jsem to a naštěstí to vyšlo. Nicméně stejně by mne zajímalo, jak by mi seděla ta 40 mm varianta :-) 

Ohledně sklíčka - máš pravdu s tím zakřivením. Ale podle mne je to tak schválně - při tom extrémním naklopením to vytváří zajímavý efekt, který jsem se snažil zachytit na fotkách. Nicméně při klasickém naklopení ruky na "běžný úhel" se čas odečítá stále krásně a bez jakéhokoli omezení. není se tedy, dle mých zkušeností, čeho bát. 

 

Gratulujem, krasny casomerac, je vysoko pravdepodobne ze u tejto znacky skoncim coskoro tiez. Len tak dalej.

Děkuji! jak jsem psal - měl jsem možnost mít v ruce zatím tři různé modely od této firmy a u všech jsem byl mile překvapený kvalitou zpracování. Navíc ani ty ceny, za švýcarský strojek uvnitř, nejsou nijak nesmyslné. Hezký design, kvalitní zpracování a sympatická cena. K zahození není ani 5ti letá garance na strojek a 60ti denní možnost vrácení hodinek bez udání důvodů.  Takže zamne doporučuji, chybu určitě neuděláš. 

 

jo, opravdu zajimavy kousek. CHW usli od legendarniho modelu Malvern poradny kus cesty. :notworthy:

Kide, díky. Máš pravdu, pokrok opravdu udělali. Vždyť kromě modifikovaných strojků mají už i svůj vlastní inhouse strojek. K tomu poměrně zajímavá kolekce modelů napříč celým spektrem typů hodinek (potápky, pilotky, oblekovky apod..). Našlápnuto mají slušně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...Jinak z fotek sem si jeste vsiml, ze sklo neni dvojite zakrivene, coz je docela skoda. Znacne to zkresluje cifernik pri pohledu z boku :-(

 

Podle mě je to zajímavá optická anomálie.

Já když měl Precisty PRS 9, které měly vystouplé plexi sklo, tak jsem to rád pozoroval deformace číselníku (viz foto).

Za mě je to plus.

Je mi po nich smutno :crying_anim:

post-1538-0-92857300-1449580367_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...