Přejít na obsah

Základní nářadí na PRIMky


Doporučené příspěvky

Ahoj, můžu poprosit o radu pro úplného začátečníka? 

 

Chtěla bych tatínkovi koupit nějakou základní sadu nářadí na hodinky PRIM. Příliš se v tom nevyznám, ale po troše samostudia (mj. zdejšího fóra) jsem došla k tomu, že kupovat sady nářadí je blbost a lépe je tedy kupovat jednotlivé kousky. Chtěla bych koupit:

 

1) Otvírák dýnek - na PRIMky dvoubodový? 

2) Nožík na naklapovací dýnka

3) Šroubováčky - od růžového po šedý? A možná úplně hloupě - plochý, křížový nebo oba?

4) Lupa - velikost 3-4?

 

Poradíte prosím, jaké nástroje jsou na PRIMky pro začátečníka nejvhodnější? A případně ještě něco, na co jsem zapomněla a rozhodně by to nemělo chybět?

 

Díky moc za každou radu.

 

M.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Lupa 3 a 5. Na primky stačí ploché šroubováčky - 0,8mm, 1mm, 1,2mm a 1,4mm. Otvírák je lepší tříbodový a nožík není úplně nezbytný. Já většinou stejně používám kapesní nožík s tenkou čepelí.

 

Honzo, díky moc. Napadá tě ještě nějaká nezbytnost? Třeba nějaký držák na hodinky, vystěžejkovač nebo něco dalšího? Nebo to takhle jako základ stačí? Jacobovo kladivo a Herkules zatím ukládám jako plán B. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pak ještě tohle, k tomu se hodí tamto, no a bez tohodle s tímto, ti tohle je k ničemu a když už máš tohle, tak se k tomu hodí určitě tohleto.....je to nekonečný, horší než hodinky :frusty:  :frusty: 

 

Nekupovat nic, je to silně návykové !!!! Pryč od toho!!!!

 

To tě pak přestane zajimat co je to za hodiny, ale co maj po kabátem.....zdobenej stroj, incabloc,  Ž. pruhy a ta paráda, když je tam microregulace a ....!!!! :eek:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U mě byla s Mavexem spokojenost, mají vše co potřebuješ + dobrý rychlý jednání i kvalita zboží. Pokud chceš stihnout Vánoce, máš nejvyšší čas.

 

Výběr toho, co chceš koupit, máš rozumný - možná bych přihodil tzv. vystěžejkovač, což je takové bodlo co mění řemínky. Jde o úplně nejčastější úkon a je to v podstatě i pro nehodináře. Zručnější to někdy měnívají obyč. nožíkem, asi to i jde, ale já jsem koupil vystěžejkovač a nelituju. Místo toho bych naopak zvážil nebrat ty šroubováky, s tím, že zatím by měl nářadí jenom "na čumedu".

 

Jinak k těm věcem

1.) otvírák závitových dýnek se sázka do loterie, je v podstatě jeden typ: http://mavex.cz/pictures/otvirace/otvirac_sada.jpg a může být jak kvalitní, tak nekvalitní; to podle toho, jak ho provede výrobce. Mavex ho asi bude mít slušný, ale cena (740Kč) je lehce vyšší než bychom mi tady asi dali, ale jestli nemáš čas a chceš kupovat na jednom místě, vzal bych ho.

2.) otvírák naklapávacích dýnek od mavexu mám, sppokojenost; je to ten Hodinářský nůž 1

Odkaz na oboje: http://mavex.cz/otvirace_lis.htm

3.) šroubováčky od mavexu se zdají dobré, brát prý ty BEZ antimagnetické úpravy; velikosti jak píše Honza.manta, ten se v primkách úspěšně vrtá, tak víc, co píše. Za sebe bych přidasl i jeden křížový šroubovák, na výměnu baterek v hodinkách na baterii.

4.) lupu vem tu nejlevnější http://www.mavex.cz/lupy.htm , co do zvětšení, vzal bych 4 násobné.

 

1) Otvírák dýnek - na PRIMky dvoubodový? 

2) Nožík na naklapovací dýnka

3) Šroubováčky - od růžového po šedý? A možná úplně hloupě - plochý, křížový nebo oba?

4) Lupa - velikost 3-4?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem to objednala. Děkuju moc za všechny rady, u stromečku očekávám výkřiky nadšení. Vystěžejkovač vzhledem k rozpočtu odkládám na nejbližší narozeniny. Ještěže to piano doma už mají (viz http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/59061-jak%C3%BD-z%C3%A1kladn%C3%AD-n%C3%A1%C5%99ad%C3%AD-pro-dom%C3%A1c%C3%ADho-kutila/page-3/) :-D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...