Přejít na obsah

Levná China - Shark Army, Infantry apod.


Doporučené příspěvky

Zdravím všechny postižené chronobundusem.

Jsem tady v podstatě nový, i když už nějakou chvilku nahlížím a nechávám se unést..  :lamo:

 

Zajímal by mě názor zkušenějších na levnou čínu na ebay.com.

Dají se tam okolo pětibáby najít hodinky "značek" jako Sewor, Shark Army, Infantry, Swidu apod.

Co myslíte, stojí tyto hodinky za to? Podle fotek , teda podle mě, ano. Ovšem jak je to s kvalitou, funkčností a životností, nemám zdání. Zvlášť automaty v této ceně mi přijdou řekněme úsměvné. Ale třeba se mýlím.

Mám v plánu koupit ty kvarcové Shark Army na kovovém tahu a zjistit, jak je to ve skutečnosti.

Jak se na to díváte vy?

Předem děkuji za každý postřeh, radu či zkušenost. Zbytečné "vyrypování" si prosím nechte pro sebe. 

Děkuji  Jiří

post-39848-0-58730300-1449949408_thumb.jpg

post-39848-0-39948900-1449949429_thumb.jpg

post-39848-0-72465800-1449949440_thumb.jpg

post-39848-0-21031800-1449949451_thumb.jpg

post-39848-0-64724900-1449949456_thumb.jpg

post-39848-0-83487800-1449949466_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ou, zjišťuji, že jsem o móóóc větší hodinkový amatér, než jsem si myslel..  :helpsmilie: Vysněné Sharm Army nejsou, jen se mi líbí.

Podle fotek se mi zdály docela dobrý, ale když na to teď koukám, vidím tu datumovku co nelícuje, - toho jsem si před tím vůbec nevšiml.. Taky ten tah asi nebude nic extra. Tipl bych to na teňoučký lisovaný plech..? V ruce či na ruce je ale nikdo asi neměl, předpokládám.

Poznal jsem jen Rolexy a Trasery, jinak nic. Ovšem o napodobeninu mi nejde. Jednoduše se mi zdály hezké. No, je vidět má obrovská nezkušenost.. Pokusím se tedy přemoct chtíč po "levné kvalitě" a přišetřím na něco lepšího.

Ale radost jste mi teda neudělali..  :lol2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aniž bych si Tvé vysněné Shark Army koupil, tak pouhým pohledem na fotku jsem zjistil, že jim nelícuje datumovka. Myslím, že je lepší Tebou zmiňovanou pětibábu zcela jednoduše prochlastat.

Spíš je pravděpodobnější, že jsou natočené ne na 10 hodin, ale na 22 a to začíná překlápění. Ale rozdílná tloušťka fontu je fakt kentus.

Jenom tak mimochodem, nemyslete si, že koupí Orientů se tohle stát nemůže. Může a stává a je to nemoc strojku, co je v makách. Poměrně krátkým časem se onosí nebo i přímo novým se s rázy(mnohem menších než je na videu) pohybuje datum. Takže z levných hodinek můžu doporučit jen Seika.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jiří_99: můžu přidat svoji zkušenost s hodinkami Infantry z E-baye (na rozdíl od většiny diskutérů, které hodinky této třídy nikdy neměli v ruce a hodnotí pouze podle fotek a osobní zaujatosti). Mám (resp. měl jsem) model IN-44, quartz, s datumovkou i dnem v týdnu. Objednal jsem si je předloni na základě diskuze tady na Chronomagu za tuším 20 dolarů, spíš ze zvědavosti, chtěl jsem na vlastní oči vidět, jak to s těmi čínskými hodinkami vlastně je. Musím říci, že jsem byl příjemně překvapen. Ono v rámci i těchto čínských nejlevnějších hodinek existují různé úrovně jejich kvality a myslím, že konkrétně ty moje byly z těch lepších. Nechají se koupit i podobné čínské hodinky opravdu za pár dolarů, ale do těch už bych nešel. Ve zkratce - hodinky přišly v pořádku, zpracování nebylo co vytknout, datum i den překlápěly a lícovaly, šly přesně, nato strap držel a byl i docela kvalitní. Nosil jsem je s přestávkami asi rok, ale pak jsem je v rámci různých pokusů postupně "vybrakoval", takže teď už nejdou.

 

Nicméně abych to shrnul, já osobně bych se téhle třídy hodinek zase až tak nebál (jak jsem ale řekl, teď nemyslím ty úplně nejlevnější za 3 - 4 dolary!), já jsem s nimi byl spokojen a jako otloukánky se plně osvědčily. Strojek mají stejný, jako ostatní levné quartzky.  Pouze si nejsem jist tím kovovým tahem, aby to opravdu nebyl jen plíšek, ale třeba se pletu (viděl jsem nedávno jeden takový "pseudotah" na jedněch (ale těch nejlevnějších) čínách, a byl to opravdu jen nejtenší plech). Samozřejmě, že tyhle hodinky nejsou žádná vysoká hodinařina, tak nemůžeš čekat, že by ti tady tyto značky někdo schválil. Ale já osobně neodsuzuji žádné (až na opravdu ty nejšuntovější výjimky s nalepenými ručičkami a podobně a pak samozřejmě padělky) hodinky a jestli se ti líbí, tak je klidně zkus. A že jsou to napodobeniny hodinek známých značek? Stačí se podívat i na značkové hodinky mezi sebou a občas jsou si podobné jako vejce vejci, jen se tomu říká vznešeně inspirace a podobně.

 

Jinak přidávám odkaz na původní diskusi o značce Infantry:

 

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/67057-infantry/

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To pavel 1980: Děkuji. Zatím nejpřínosnější příspěvek. Pro mě určitě.

Rozhodl jsem se, že na začátek zkusím nějaká ty levnější Seika, ale po přečtení tvého "popisu" hodinek možná ty číny přece jen zkusím. Ještě uvidím, ale těch peněz za to není zas tak moc. Takže i když za to stát nebudou, tak mě to nezničí.. 

 

Edit: Ta PVD úprava byla opravdu PVD úprava? Nebylo to jen nějak "obyčejně" začerněné? Vydrželo?

Upraveno uživatelem Jiří_99
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hoši, hoši..... no já nevím, ale řešit kvalitu u hodinek za "pětibábu" nebo dokonce pět dolarů, je přece absolutní nesmysl. Kvalita asi bude odpovídat ceně. Není to přece taková suma, aby bylo třeba to rozsáhle řešit. Pokud se Ti líbí, tak si je kup a když budou stát za houby, tak je vyhodíš. Aspoň pochopíš, že to byla blbost. A že někomu vydržely rok, no a proč ne. Pokud se tady na fóru zeptáš na kvalitu hodinek v této relaci a tohoto vzhledu, tak asi nemůžeš čekat odpovědi jako "WAU" nebo "Super, kde se to dá koupit". No nic, asi zbytečně kecám. Howg.

Upraveno uživatelem speedwalker
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S tou datumovkou to bude nejspíš jak už zmínil ggrand. Když se focení ujme diletant a nastaví hodinky na 22:10 místo na 10:10, už se obvykle začíná přetáčet datumovka a na fotce to pak vypadá tak jak to vypadá. Jinak ta datumovka může klidně lícovat normálně.

 

Čínskejch hodinek jsem viděl spousty s různým zpracováním. Žádný ze zmiňovanejch značek, ale viděl jsem pár takovejch ebayovejch krámů, co naživo vypadaly jak z vietnamský tržnice, na druhou stranu třeba kámoš před pár týdny přišel do hospody s nějakejma pseudopanerajema marina militaire, uvnitř automatickej seagull, a ty měly překvapivě dobrý zpracování. Tím myslím pouzdro, cifr, vlastně i ten strojek, když pominu tu klasicky pouťovou dekoraci. Řemen stál za h...o stejně jako u 99% podobnejch hodinek.

 

V každým případě bych moc nevěřil vodotěsnosti a počítal s tím, že řemeny i náramky budou pravděpodobně stát za pytel. Ale pouzdra už Číňani uměj dělat i docela pěkný. Problém je, že se to obvykle projevuje u fejků nebo skorofejků, protože hodinky s neokopírovaným designem jsou obvykle dost hnusný. A PVD bych taky neriskoval.

Upraveno uživatelem USER47
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jiří_99: S tou povrchovkou samozřejmě nemůžu dát ruku do ohně za to, že to skutečně bylo PVD, faktem ale je, že držela jako luterská víra, žádné otěry na hranách, nebo něco takového, tak bych tomu i věřil. Co se týká vodotěsnosti, myslím, že mají udávanou základní WR 30, je fakt, že jsem si je netroufl vyloženě vymáchat, ale párkrát se pořádně smočily (déšť, mytí nádobí atd.) a držely. Když jsem je potom rozebíral, tak nějaké těsnění mají.

 

Jinak tyhle čínský značky nijak zarytě nepodporuju, jasný, že bych doporučoval raději např. Casio, to je sázka na jistotu, taky se u nich najde pár pěkných military watches v nižší cenové kategorii, chtěl jsem jen říct, že všechny tyhle čínský "značky" se nedají házet do jednoho koše.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ty hodinky jsou hnus, sorry. V kazdych lze jednoduse identifikovat original, at uz je to traser, sinn, seiko, nebo rolex. Navic uz z tech fotek cpi nekvalita zpracovani, viditelna predevsim na nevycentrovane datumovce. Jsou to vyhozene penize, nez toto, to uz radsi nic.

 

Ano, lze v nich identifikovat originál, stejně jako v mnoha dalších značkách za desetitisíce, které se tady směle obchodují a vychvalují, že?  :-D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vlastním hodinky Infantry ana-digi ( Victorinox inspirace) a zatím spokojenost. Plní výtečně funkci ukazatele času. Ocel je blátivější, digitální stroj vykazuje větší úchylku oproti hodně přesnému analogu. Plecháč tah je kupodivu pohodlný a netahá chlupy. Bral jsem je po Vánocích za cenu kolem 4 stovek jako otloukací pracovní dříče i jako zálohu když si párkrát za rok zapomenu hodinky doma.  Kromě tachymetrické lunety nepůsobí vůbec humpolácky a na větším zápěstí se nosí překvapivě pohodlně. Prostě to byl jen jakýsi sňatek z rozumu, obdiv na místě není.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Tuhle se ke mě dostaly tyhle chiny. Tah má dokonce plné dílky, až jsem se divil. Překlápěčka tenký plech. Nicméně ten u hodinek původně nebyl. No, popisovat to asi nemá moc cenu. Prostě levný číňan. Nastavení přesného času je spíš otázka náhody, ale s trochou cviku to nejspíš půjde. V podstatě to bude stejné, co Infantry od uživatele pavel1980. Nosit to nejspíš nebudu a teď nevím co s tím.. By mě zajímalo, kolik peněz za podobné kraviny ještě utratím..  :suicide_anim:   :whistling:

post-39848-0-24054400-1485195293_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po letech...

Trochu to tu oživím, snad...

Dostali se mi do ruky trochu jetý hodinky z čajny. Nevíte jak se nastavují (nemyslím tím samozřejmě samotný čas, taková lama nejsem)?

V pravo dvě tlačítka a v levo jedno utopené. 

Předem Vám děkuji za celý kolektiv 🤭

IMG_20210106_154638.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...