Přejít na obsah

Alpina Alpiner Manufacture


Snow

Doporučené příspěvky

Už dlouho jsem se nedíval s takovým zalíbením na hodinky, které jsou krásné, dostupné a přitom vybaveny in house strojkem. Není to tak dlouho, co jsem dostal kompletní materiál o Alpině, a bylo se na co se dívat. Neznám a předpokládám, že ani vy takového de facto prcka, který pár let po svém oživení vyvinul tolik vlastních strojků. A ono by bylo jedno jestli byl oživen před několika lety nebo jel let sto nepřetržitě. In house strojky před sebou valí úctyhodně. Nedá mi připomenout Longines, který má patrně (?)  v koncernu Swatch svázané ruce a vlastní strojek stále nemá, což je ostuda ! Navíc se Alpina oprostila od relativně ošklivých přerostlých, hranatých hodinek minulých let. 

Jen se podívejte na tyhle krásné, čisté hodinky nebo si otevřete firemní stránky, budete se mít čím kochat. Za to vám ručím :)  .

 

Alpina Alpiner Manufacture

 

Pouzdro z oceli má rozumnou velikost 41,5mm, osazené je firemním strojkem AL-710, který je charakteristický svým černým rotorem a je vidět pod safírovým sklem. Hodinky jsou odkazem na podobné z roku 1950. Tento model na koženém řemínku stojí 2495?

 

Alpina_Alpiner_Manufacture.jpg

 

zdroj - http://www.watchtime.net/nachrichten/alpina-alpiner-manufacture/?utm_source=daily_nl&utm_medium=email&utm_campaign=14122015

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jojo, Alpina jede. Hodně dávají na retro vlnu v moderním hávu a to se mi líbí. Trochu mi vadí logo, ale to se dá přežít. Rozumná velikost u většiny (všech?) modelů.

Jejich hranáče- myslíš potápky? byly opravdu trochu divné,  i když se z toho pouzdra snažili vytěžit maximum.

Zaráží mě Miceyho poznámka.. snad tam nedávají ze spoda plast. Pokud tedy Micák nespává na šmirglu.

Osobně je neznám, z obrázků vypadají solidně zpracované. U těchto "společenských" hodinek bych asi snesl menší korunku, nicméně asi je to daň za šroubovací aparaturu kterou mám ten dojem mají. A ještě horší je teda ta kónická na pilotkách, na ní je vyloženě napsáno- rukáve, vem si mě sebou..

Alpina se veze na dobré vlně, aspoň pro mě teda. Thesis opět nezklamal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle mne dostupnych informaci by se v pripade kalibru AL-710 melo jednat o osekany (napr.chybi moonphase) FC-715. Co je dale jine, tak to je samozrejme rotor. Nicmene zaklad by mel byt stejny.

Ale treba v nejakych ofiko materialech bude nakonec neco jineho.

Thesis, pokud by se ti podarilo zjistit neco z katalogu, prosim, postni to sem.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Klucí, no tak, vždyť jsou Vánoce.. :-)

Naopak je fajn, že se každému líbí něco jiného, protože právě díky tomu je tu spousta zmínek o množství hodinek, o nichž by jinak spousta z nás ani neměla povědomí.. Jak se říká - někdo má rád vdolky, jinej holky :-) Jo, a ten nápad s recenzema na hodinky je dobrej.

Za mne tedy rozhodně vzkaz všem: Peace! :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Navoněná bída, říká se tomu tak?

 

Ty jsi fakt debil non plus ultra !!!

 

Od kdy jsou hodinky s vlastním strojkem navoněná bída ? Říkáš, co takhle respektovat názory druhých ? To ano, proti tomu zajisté nelze nic namítnout. Nicméně neměla by to být taková pí.čovina a to obzvlášť od někoho, kdo, jak správně podotknul Radimk, za.sral téměř celou švýcarskou sekci z 99% hnusem toho nejtěžšího kalibru. Pravda, mezi tím hnojem by se dalo najít několik velmi krásných hodinek. Na Tebe sedí pořekadlo, ze méně znamená více jako ušité. Měl by si před tím, než něco zveřejníš alespoň trochu uvažovat.

 

Zrovna minulý týden jsem obdivoval rychlost kvalitní informace jednoho Tvého vlákna. Než jsem ho vyhrabal já, uplynulo téměř půl roku. Jen tak dál a bude vše o.k. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Při dobrý vůli by se tam 5 a 7 ještě vešly a mohly to být alspoň hotový hodinky. Takhle divná lakýrka retro leteckých na sněhobílo, asi jako že alpinisti. Bezduché křečovité podbízení se diktátu módy, celá ta rodinka mi přijde vypečená.

Vetsinou s tebou souhlasim, ale tady ses IMHO kapku vedle...

post-25651-0-08992200-1450765498_thumb.jpg post-25651-0-06455200-1450765520_thumb.jpg post-25651-0-30751000-1450765533_thumb.jpg

Upraveno uživatelem OndraPod
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Promiň, Ondro Pode, ale nechápu, proč se mnou polemizuješ zrovna tímhle argumentem. Tohle jsou parádní kompletní a hotový letecký alpiny ( RAF myslím měla až do roku 1945  služební hodinky se světlým ciferníkem) - mají kontrastní indexy a ručky a kompletní číslování.

 

Ty moderní tyhle atributy postrádají, předpokládám, že protože sníh a alpinisti považují v jejich márketingu za méně profláklý, než piloty - já výsledek považuji za kapku vedle.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...