Přejít na obsah

Automaty ~ 500?


Doporučené příspěvky

Dobry den, v prvom rade vdaka vasmu foru som cca prebdel 5 noci, zmenil povodny plan hodiniek do 300? na automaty do 500?, dakujem ;-). Chcel by som vas poprosit o radu, som uplny zaciatocnik a vedomosti mam len z vasich kometarov co som precital cca za 5-6 hodin.

 

Moje poziadavky by boli:

- cena cca do 500?

- nesmie byt kovovy remienok, moze byt kozenny, akykolvek iny

- elegantne

- netradicne

- nenapadne

- farba ciferniku by mohla byt cierna, biela, seda, staro zlta, pripadne modra

- automaty/mechanicke

- mohli by sa hodit aj k saku, ale vacsinou nosim kosele, polokosele

- Sede, hnede, cierne ...

- nie sportove, tie mam garmin forerunner 225

- denne nosenie

- nemam moc hrube zapastie, ale postavou som vacsi :-D takze asi stredna velkost, nepacia sa mi velke

 

Pozeral som si a zatial sa mi pacili tieto:

 

http://www.amazon.com/Hamilton-HML-H70455533-Khaki-Field-Black/dp/B000J179X6/ref=pd_rhf_se_s_cp_1?ie=UTF8&dpID=51FF-jn69AL&dpSrc=sims&preST=_SL500_SR85%2C135_&refRID=08JEW3RFHJRJAJBVZS4Z

 

https://www.timestore.sk/Znacka/Zeppelin/LZ129/Zeppelin-7060-4-Automatic

 

Askoda, ze tieto nie su automaty:

https://triwa.com/en-sk/watches/mens-watches/shade-lansen-chrono-navy-canvas-classic/

https://triwa.com/en-sk/watches/mens-watches/ash-nevil/

 

Budem vdacny za akukolvek radu. Budu to moje prve hodinky, aktualne mam len.nox lm 1975-1, uz ich ani google nenajde, boli ako darcek k dokonceniu skoly. Davam si na hodinky pozor, takze su skoro ako nove.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vítej!

 

Nebudu radit, na to nejsem dost fundovaný, ale pokud Tě zajímá názor z toho, co jsi tu postnul tak ...

 

... ty Hamiltony jsou sázka na jistotu a ty Zeppeliny vypadají na obrázku parádně, určitě bych vybíral z těchto dvou modelů, pokud se Ti líbí. A na první příčku bych za sebe dal ty Zeppeliny, vypadají opravdu hezky.

 

 

Jinak určitě bys mohl najít inspiraci i zde: http://www.chronoshop.cz/hledani-podle-parametru/#ajax[prumer]=3&price=4000%3B16000&param=1&catid=0&pg=1

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Není zač. Co se týče toho Zeppelinu, tak hodinová, minutová a vteřinová ručka jsou naprosto zřetelné k odečtu času, tam bych se toho nebál. A že nemají průhled? Já ho tam vidím :) . Když se mrkneš do toho odkazu na další fotky, tak je to tam vidět :) .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za me taky jednoznacne Zeppy. Jsou krasne a rezerva natahu je uzasna komplikace po ktere se mi styska.

Nasel jsem je za solidni cenu zde: http://www.timeup.cz/panske-hodinky/zeppelin-hindenburg-7060-1/

 

Jinak nakupu z ciziny bych se nebal, ale nikde je levne nevidim. V US dokonce drazsi...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ach jaj, idem radsej spat, uz ani nevidim :-D videl som dnes tolko hodiniek, ze si mam chut vrazit klinec do zapastia a hrat sa na slnecne hodiny....

Oplati sa inak kupovat mimo cr/sr obchody?

 

 

Sent from my iPad using Tapatalk

 

Jak vidíš, tak kolega výše je našel za moc pěknou cenu.

 

Ale k Tvému dotazu - koupě ze zahraničí se bát nemusíš - zejména okolní státy, jako je Německo/Rakousko. Jak už jsem psal nedávno v jiném tématu, tak já osobně si pro hodinky vždycky jedu osobně. Ideální na nákupy je Chrono24 - celosvětový internetový portál s hodinkami. Inzerují tam soukromé osoby, ale i prodejci z kamenných obchodů/AD. Takže si stačí vybrat a poté buď nechat poslat nebo rezervovat a zajet si pro to sám.

 

U nákupů mimo EU platí pravidlo, že je potřeba k ceně připočítat cenu za dopravu, ale především DPH + clo. Pak je na každém si počítat jestli se mu takový nákup vyplatí. Pokud bys trval na značce Hamilton určitě bych se podíval mimo naše krajiny, dají se sehnat za pěkný peníz.

 

Ale jak už jsem psal výše, můj osobní názor je ten, že pokud se Ti líbí ty Zeppeliny, tak do nich bez váhání skoč, vypadají opravdu pěkně a elegantně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sphinxx:Nebudu radit, na to nejsem dost fundovaný. ...... Zbytečná skromnost :-) Jinak ty Zeppeliny jsem viděl v jednom zlatnictví na Vinohradech a na živo jsou hodně koukatelné. Pozor, mají sklo minerál a vypouklé, tady by se hodil safír.

Upraveno uživatelem Ruiz.aw
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

Zaujímavé, ako sa hodinky Zeppelin a Junkers v poslednom období nenápadne votreli do povedomia miestnych členov ako vhodné pre nováčikov. Ešte nejaký ten rôčik a na rade je Ingersoll.

Jestli tu někdo doporučí ingersoll, tak zamrzne peklo.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ruiz.aw: :D

 

Quatermain: jen si dovolím takové skromné doporučení, pokud jsi rozhodnutý z toho co jsi tady dal pro ty Zeppeliny, tak do nich skoč a utíkej odsud :D . V lepším případě totiž z 500? může být rychle i dvojnásobek a víc :D .

Upraveno uživatelem Sphinxx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasne pochvalim, diky za rady. Este som cital niekde, ze taketo hodinky je dobre uchovavat v nejakej specialnej skrinke, konkretne to bolo ale na tie hamiltony, samonatahovacia skrinka alebo tak nejak to nazvali ludia v komentaroch. Je to zbytocne? Alebo je lepsie ich ukladat niekde do niecoho. Lebo napriklad ja robim denne tak 8-10 hodin na PC tak si hodinky ukladam vedla klavesnice nech si ich neosucham, je lepsie to ukladat do niecoho, rovnako aj na noc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koukám, že máš k hodinkám bližší vztah. To, o čem píšeš jsou takzvané - natahovače, jinak také "vrtiče" či watch-windery. Tyto slouží k tomu, aby automatické hodinky byly stále natažené ve chvíli, kdy je nenosíš na ruce. Názor na jejich použití je rozporuplný, někdo je preferuje, jiný ne. Slouží k nátahu hodinek, ale také jako "hodinková skříň/hodinkovnice s průhledem" či dokonce trezor. Já jsem o tom v minulosti také přemýšlel, ale nakonec jsem po zakoupení jednoho kusu stejně prodal, přišlo mi to zbytečné. Jsou různé windery, různých velikostí a zpracování. Hodí se do interiéru i jako doplněk. Je to o vkusu každého a hlavně, pokud o tom někdo vážně uvažuje, měl by si tím projít, sám uzná za vhodné zda si h nechat nebo prodat dále. Cenové rozpětí je obrovské - dají se koupit v řádu stovek/tisíců až milonu korun, ale kvalitnější, pěkně zpracovaný winder na jeden až dva kusy se dá sehnat za rozumné peníze. 

 

Více o winderech je zde(včetně nabídky): http://www.ehodinarstvi.cz/watchwinder-natahovac-_d210.html

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...