Přejít na obsah

Ako správne nosiť vreckové hodinky


2139103620

Doporučené příspěvky

Ahojte, mal by som možnože blbú otázku, ale predsa. Zaujímalo by ma aké je najlepšie miesto pre umiestnenie vreckových hodiniek pri nosení. Videl som nejaké fotky s hodinkami vo veste, v kapsičke na opasku a vo vrecku nohavíc. Práve na nosenie hodiniek vo vrecku nohavíc sa chcem spýtať. Nie sú pri chôdzi práve na tomto mieste veľké nárazy, ktoré by mohli poškodiť mechanický strojček? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Viděl jsem na eBay krásná kožená pouzdra na opasek přímo určena na nošení kapesních hodinek. Také je to jedna z možností v dnešní době.

 

Lucid: Pamatuješ na Islandu, když ke Gilbertovi přišel zákazník a vytáhl z kapsy u kalhot krásné zlaté cibule? Jak si je Gilbert strčil do kapsy u kalhot, venku mu čouhal je šatlén a dělal opičky?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych zvolil takové místo, kde nebudou žádné otřesy a riziko poškození (přimáčknutí, přisednutí, běhání,...).

Kapesní hodinky prostě předpokládají, že majitel bude decentní gentleman s vytříbených chováním a způsoby  :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V kapse od riflí určitě ne.

Já jsem si jedny takhle odrovnal. Odnesla to setrvačka. Pak zbytečné peníze na opravu.  :frusty:

Klasika je v kapse od vesty na řetízku.

Pokud vestu nenosíš, tak raději kožené pouzdro na opasek. Ale ne se zavíráním na cvok.

To bys jim dal při zapínání pořádně na frak.

Ideální je patent podobný petlici. Viděl jsem něco podobného předělané z pouzdra pro zapalovač Zippo.

Jo a nenosit pouzdro na boku, ale vepředu u pupku. Tam budou aspoň trochu chráněné airbagem. Pokud nemáš pivní postavu, tak doporučuji pořídit.  :cheers:

 

Toť můj názor.  :smoke:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Při čtení jsem tomu nevěřil tak jsem to včera v klidu musel zkusit.Je to buď fikce,novinářská kachnička a nebo hodně chabý pozůstatek. Každopádně vážně hrozí poškození hlavně pláště.

Uvědomme si prosím jak měkké je například stříbro a v provedení tří plášťových hodinek je to magnet na průser. Panty i pouzdro.

Myslím si že je článek slátanina.

Navíc když se tam vejdou,tak nejdou bez řetízku vyndat. Když si chceš pomoct a připneš si k hodinkám řetízek a nemáš vestičku plandá Ti druhá část řetízku jako kolotočářovi.

 

Závěr: dle mého je pro pro nošení a nenićení kapesních hodinek vesta faktickou nutností.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No jestli ta kapsička byla na kalhotách i původně, tak buď musela mít zcela jiný účel, nebo rozměry. Protože ať se do tak malé kapsičky dá cokoliv, je problém to vyndat.

Já bych s kapesníma hodinkama v té kapsičce takový rozpor neměl. My máme kapsičku malou, kalhoty těsné a celý den jen sedíme, my bychom si ty hodinky takhle fakt poškodili. Ale dřív pracující člověk v džínách byl celý den na nohách, rozhodně neměl stříbrné hodinky a kapsička kdyby byla o trochu větší, šlo by to. Teď jen jestli i tihle lidé mívali hodinky. Asi ne.

 

ed: Mluvíme o dvouplášťových hodinkách té nejnižší kategorie. Prostě dělnické hodinky, něco jako primky.

Tříplášťové hodinky byly o poznání dražší, většinou byly i v nějakém cennějším materiálu, těchto hodinek se tohle vůbec netýká. Majitel stříbrných hodinek asi moc v pracovních kalhotách nechodil.

 

Ed: Kolem roku 1900 se masově rozšířily "dolarové hodinky", tedy levné hodinky za dolar. Lidé pracovali ve fabrikách, měli přesně stanovenou pracovní dobu, nějakou kontrolu času potřebovali. 

Já si to s tou kapsičkou dovedu představit. Podle mě by to šlo.

Upraveno uživatelem Karlos
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Souhlas s karlosem, hlavně bych ještě nadhodil, že styl dnešních střihů a starých je úplně jiný. Ještě v 50.tých (ahoj Karlosi ;-)) letech se nosily kalhoty nad pas a ne úzké bokovky. Z toho je patrné, že i ta malá kapsička, která byla původně určitě větší byla umístěna spíš na břiše a ne na bokách.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po letech...

Mal by som po čase ďalšiu otázku k vreckovým hodinkám. Občas si napríklad vo filmoch všimnem retiazky na vreckové hodinky, ktorá je ako keby dvojitá. Od gombíka vesty ide jeden koniec do jedného vrecka s hodinkami a druhý koniec do vrecka na opačnej strane. No ale čo je na tomto druhom konci retiazky??? Už dlhšie som po tom pátral, ale bez úspechu. Pripájam aj ilustračné foto.

post-8214-0-81845300-1578595724_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ta malá kapsa na džínách byla původně na hodinky - watch pocket. Džíny dřív nevypadaly jako dneska, nemívaly třeba poutka na pásek, ale knoflíky na kšandy, vzadu měly jednu kapsu, nebyly to takový elasťáky jako některý dneska a už vůbec se nepředpíraly a nesrážely po výrobě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...