Přejít na obsah

Pelagos? Či máte lepšie za podobnú cenu?


Doporučené příspěvky

Na začiatok krátko priblížim svoj chronovývoj, keďže som zväčša len pasívny čitateľ a veľmi tu nemudrujem  :lamo:

Pred cca 5 rokmi keď som sa registroval, vyberal som si prvé hodinky k promócii. Samozrejme, financoval som si ich sám, tak som si ich chcel sám aj vybrať. Voľba padla na Hamilton Jazzmaster Viewmatic 40 mm s osvedčenou etou 2824-2. Výborný pomer cena-výkon,  zohnal som ich funglovky za skvelé peniaze z ebay.

Minulý rok ma prestali baviť, tak som hľadal niečo o level vyššie. Znovu som tu strávil x mesiacov hľadaním a našiel som. Longines Conquest GMT, lepšia Eta 2893, navyše vo veľkej verzii Valgranges A07.171. Za niečo vyše tisícku vrátane užitia si nákupu u AD myslím opäť skvelý pomer cena-výkon.

O rok na 30ku plánujem zasa ísť o poschodie vyššie. Už som dorástol do potápok (ktoré sa mi predtým nepáčili), preto som bol dlho rozhodnutý pre keramické bondovky. Znovu, často tu zaznievajú názory, že za tie prachy nič lepšie človek nezoženie. Do troch litrov z chrono24 od AD z Nemecka so slušnými referenciami a niekoľkými desiatkami trusted checkouts mi pride fer cena. Alebo tie čo sú u teraz kubsona  :smile_anim:

 

...Ale v poslednom čase mi začal vŕtať v hlave červík, či by sa v tejto kategórii nedali zohnať lepšie hodinky za možno len trochu vyšší príplatok. Mechanické hodinky mám rád práve kôli strojčeku.  A ten v bondovkách je zase len tá istá eta 2893 akú mám ?len? s coaxialom a COSC navyše.

A tu som narazil na Tudor Pelagos s ich inhousom:

Inhouse vs eta u bondoviek, rezerva 70 hod vs 48, titan vs ocel (u mna skor nevyhoda, ale urcite hodnotnejsi material a navyse si dali zalezat aby nebol tak nachylny na jazvy ako titan bezne je),  automaticky heliak vs manualny (na trt mi bude, ale co je doma to sa pocita  :lol2: ), silikonove perko, lepsie lumi (dokonca aj v keramickej lunete), skvela spona o mile pred ostatnymi, guma pribalena v krabici atd atd.

Aj tu na fóre niekoľkokrát zaznelo, že za tie peniaze je to pecka. Podľa tejto recenzie je strojček bližšie k 3255 než k 3135 od rolexu.

No a doporučená retailová cena 3600 vs 4100 eurokorún. Za malý príplatok oveľa viac muziky. 

 

Otázka teda znie: aký ďalší kúsok (myslím buď strojček alebo konkrétne hodinky s ním) by ste mi doporučili v tejto lige?

A teda čo vy považujete za veľa muziky za viac než rozumné peniaze.

 

Podmienky sú:

  • Nové hodinky
  • Retailová cena max do 4500 eur
  • Dlhšia rezerva náťahu (povedzme 70 hodín)
  • Priemer 41-42 (možno 40-43, musel by som skúsiť)
  • Okrúhle
  • Swiss made (možno nemci, ale nie japonci)

 

Ostatné je voliteľné:

  • Potápky s keramickou lunetou by boli fajn, ale som otvrený aj iným štýlom
  • Aby im svedčala kožka aspoň trochu (súvisí to s typom; bondovky spĺňajú, pelagosy vôbec, iné štýly budú)
  • Buď pekné dýnko, alebo priehľad (tuto majú Tudory mínus)

 

Pridávam zopár tipov (cena/rezerva/veľkosť):

  • Tudor Pelagos, 4100/70/42
  • Eterna s ich inhousom (1948 alebo adventic gmt) 3800-4000/68/42
  • Čierny kôň Chr. Ward s inhousom buď v potápkach alebo tých spoločených, 2000/120/40,42,43

 

Do nominácie sa nevošli:

  • Omegy majú ?len? 60 hod  :blink:  :mellow:
  • kto to dočítal až sem, má u mňa pivo
  • inhouse od Orisu stojí 5500 eur  :bag:

 

Teším sa čo vytiahnete z klobúka, ilustračné foto sú vítané  :clap:

Upraveno uživatelem tomcatt
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych ten Oris, dyk je jich na chronu24 spousta kolem 4k, ne? Třeba http://www.chrono24.com/en/oris/calibre-111-neu-incl-mwst-mit-box-und-papieren--id3601118.htm

 Jinak sedmidenní Arnold a syn v tvym budgetu taky seženeš. Akorát jsou hnusný :)

Upraveno uživatelem Micey
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli se Ti líbí a nežere Tě, že "to není Rolex", tak jsi vybral dobře. Ty SMP dokáží být i víc společenské, u Tudorů si tohle představit nedokážu. Jinak s tímhle budgetem můžeš vzít i Moony naprosto mimo Tvé požadavky a k tomu nějaké levnější potápky:-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Napada mi jedine Tudor North Flag a pak Rolex Ex 2 - vyjimka na rezervu. Nic jineho:) a pak Pelagos. Tak bych vybiral ja, pokud je ta rezerva chodu, tak dulezita.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taková žádost s pomocí o výběr je super a oceňuji ji :-)!

 

Ty Pelagos jsou jednoznačně parádní. S in-housem jsou to hotové hodinky.

 

Mně se poslední dobou líbí Nomos Ahoi (bohužel mají rezervu nátahu cca 50 hodin).

 

Jako majitel dvojich PAM nemohu opomenout PAM 510 s rezervou nátahu cca 200 hodin a krásným sandwich číselníkem. Sice jsou trochu přes limit cenou a velikostí, ale odpustil bych jim to :-). Kožené řemeny se k nim hodí bezkonkurenčně. Se stejným strojem případně dělají i base PAM 560.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

[*]kto to dočítal až sem, má u mňa pivo

Teším sa čo vytiahnete z klobúka, ilustračné foto sú vítané  :clap:

K tomu pivu sa prihlasim prilezitostne.

Co som mal v klobuku uz povytahovali ti predomnou. Teraz to len zacni po jednom obzerat a skusat. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Páni vrelá vďaka, reakcie sú takéto:

 

Micey - Orisy sú stále cenovo nad Pelagosmi (4k vs 3,5k) a Tudor vnímam ako min o triedu vyššiu značku. Čo sa týka Arnolda, ten dizajn by som osobne z fotiek nenazval hnusný, ale je zaujímavý. Otázka ako by boli naživo. V každom prípade 44,5 je už moc.

 

xcmaniax, tano - Poviem to tak, keby mám na rolády, neriešim cenovú hladinu okolo 3k  :lol2:  Tudor, nech je akýkoľvek chudobný príbuzný, je pre mňa skvelá alternatíva k tým značkám v tejto cenovej kategórii, ktoré sa označujú ako prefláknuté. Moony sú tiež v zornom poli, ale za totožnú cenu určite volím "state-of-the-art-nejšie" Tudory.

 

jenik77 - pekná kombinácia, poznám :) s tou kožkou som to myslel skôr tak, že by som pelagosy nemohol kombinovať so zbierkou remeňov, ktoré mám a ktoré používam tak na hamiltony ako lonžíny. Tá konkrétna kombinácia je fajn, ale k šedej jašterke, bledohnedému aligátorovi či tmavohnedému pštrosovi ktoré mám k jednotlivým opaskom a topánkam by to jednoducho nešlo. To ale ako problém nevídím, dám ťah alebo nejakú menej nápadnú bezštruktúrovú kožu, najlepšie nejaký hirsch performance. Toto sú už príjemné starosti  :clap:

 

Laurin - Z tudorov momentálne volím pelagosy, hlavne preto lebo idem skôr po potápkach. Pri NF sa stále neviem rozhodnúť či sa mi páčia alebo nie. Až naživo to rozsúdim...

 

jacob - Nomosy fajn, ale pre tentokrát sú mimo zadania. No a pri pamoch je situácia rovnaká ako u rolád - mimo badžet.

 

ivan - piivo bude na zraze :)

 

saquinas - GMT ma rozhodne neomrzelo, je to komplikácia, ktorú spolu s date reálne denne využívam na rozdiel od všetkých ostatných, ktoré sú skôr na parádu. Ak nejaké máš, sem s nimi  :thumbsup_anim:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...