Přejít na obsah

Zapařená monstra


Mikefux

Doporučené příspěvky

Kontaminace povrchu jiným kovem, ve vlhkém prostředí pak možnost tvoření mikročlánků a vznik lokálního hlubokého napadení v bezprostředním okolí těchto nečistot. Tato omezení se týkají i používaných nástrojů.

Upraveno uživatelem Hasňa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 188
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Ac teda spis jako ctenar, nez strujce prispevku, tohle tema me velmi zajima. Mineni, ze nerez ocel musi obsahovat nikl, neni spravne. Viz treba zminena DIN 1.4456. Jsou to prave manganove ocele, ktere v urcitych vlastnostech dokazi nahradit nerez ocele s obsahem niklu, ba co vic, v urcitych vlastnostech, jako napr. v odolnosti proti slane morske vode je predci. Nicmene to jeste neznamena, ze jsou korozivzdornejsi. Naopak, s urcitym druhem chemikalii, se mohou vyrovnavat mnohem hur, nez chromniklove ocele, napr. 316L, ktera je drazsi, nez zminena 1.4456 jejiz vyuziti je nejen v medicine, ale take napr. u zelezobetonovych konstrukci, kde postupne nahrazuje diky sve odolnosti uhlikove ocele. Kdybych byl profesionalni potapec, nebo zil u more a denne machal hodinky ve vode, radeji bych zvolil tuto ocel, nebo titan, pred 316L. Krok dopredu udelali nejen u Sinn, ale treba i u Citizen, kde jejich modely chronomaster, jsou z odolnejsi 317L.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasne, konecne prinoasny prispevek. Mala poznamka k: "Nicmene to jeste neznamena, ze jsou korozivzdornejsi." Trochu to zobecnim. Neexistuje obecna, vseobjimajici korozivdornost. Vzdy je treba odolnost proti korozi vztahnout k prostredi. Tedy presne jak pises. Nekde je dobra ta, jinde jina. Doufam ale fakt uz, ze se tady potreti neobjevi blaboly lidi "co se uz nejaky patek toci kolem materialu", pripadne nejakeho vykupciho ve sberne, ze kazda "nerezka" musi byt legovana niklem, ze ocel bez niklu je reznouci blato, ze nikl je v Evrope zakazany a ze neexistuje korozivzdorna ocel s obsahem niklu mene, jak 5 procent. Bo uz me jebbne, jak se rika na ocelarne na ostravsku.

Upraveno uživatelem Hasňa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já ti dám výkupčího ve sběrně holobrádku :-)

 

Tutin: Zkus prosím ještě přiblížit, pro jaké prostředí jsou bez niklové oceli méně vhodné. Tady ten Damasko fanatik je tajemný až běda a pokud nějaké znalosti má, tak se očividně o ně nechce podělit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Doufam ale fakt uz, ze se tady potreti neobjevi blaboly lidi "co se uz nejaky patek toci kolem materialu", pripadne nejakeho vykupciho ve sberne, ze kazda "nerezka" musi byt legovana niklem, ze ocel bez niklu je reznouci blato, ze nikl je v Evrope zakazany a ze neexistuje korozivzdorna ocel s obsahem niklu mene, jak 5 procent. Bo uz me jebbne, jak se rika na ocelarne na ostravsku.[/font][/color]

Takhle popisný návody bys sem dávat neměl... Ještě se toho někdo chytí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dostal jsem se ke změření těch SKX009 a dvou dalších Seiko - SRP905 a SBBN017. Kvalita dopadla vlastně krásně stupňovitě podle řekněme tříd těch hodinek. Složení je vždy Cr/Ni/Mo

 

SRP605 (Seiko 5)

Pouzdro, dýnko, tah, spona - 18/8/0

Korunka 18/10/2

Luneta 18/8/- + nějaký titan, ale je to pokovené, barvené, takže měření je úplně mimo

 

SKX009

Pouzdro, dýnko, luneta, spona - 18/8/0

Korunka, tah - 18/10/2

 

SBBN017

Pouzdro, dýnko, shroud - 18/12/2

Korunka, luneta - 18/10/2

tah k nim nemám

 

pozn. Nejpoužívanější rozumná hodinková ocel 316L je 18/12/2. Nejběžnější nerez v běžném světě typu příbory apod. je 18/8.

 

post-36225-0-33801000-1455267975_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Mitak
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty SKX009 jsou zajímavé, takže pouzdro a spol. je z 304L?

Jinak 316L má Nikl min. 10% - to mi přijde zajímavé, že tam mají 12% :) Čekal bych, že budou mít všechno na minimech...

 

EDIT: už tu 304 vidím na fotce :)

Upraveno uživatelem Jörg8X
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po roku...

Zdravím, 

v neděli se mi povedlo osprchovat se s odšroubovanou korunkou na SEIKO SPR637. Zatím nevidím žádné známky rosení apod. 

 

NEVÍTE JESTLI ODŠROUBOVANÁ KORUNA NA SRP637 UDRŽÍ VODU ZE SPRCHY???

 

Předem díky za info.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, zkus udělat test. Zahřej hodinky na +- 40°C, pak přilož led na sklo. Rozsah vlhkosti se ti hned projeví. Funguje to i hodinky napařit v horké vodě z kohoutku, návodů je tady požehnaně.

 

Kdysi se tu řešili monstra, já mám vlhko v nových želvách. Hodinář co je otvíral a šteloval, pravil jak nejsou řádně dotažené a prý to nejsou první taková seika.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...