Přejít na obsah

Panerai plexi discontinued?


tmoris

Doporučené příspěvky

Jako odkaz na minulost je to sice fajn - jenže vzhledem k materiálovým parametrům plexiskla (UV degradace, mikrotrhliny = nižší WR a častější potřeba kontrol) je to u "ikonických potápek" prodávaných coby "funkční moderní retro" (a ne "věrná eplika veterána") IMHO přežitek. Fotku safírových 372 jsem zatím neviděl - ale jestli za ty prachy ze safíru zvládli původní tvar vystihnout natolik že materiál diskutéři poznali teprve poklepem, nemuselo by to být do budoucna marné. Milovníci "krutopřísných vintážek" už svoje plasťáky beztak dávno mají - a protože "safírovým upgradem" minimálně mezi nimi samotnými tímto jejich hodnota vzroste, svým způsobem vydělají jeho fandové i odpůrci...  :speak_cool:

 

PS: Plexi mi přijde "přiměřené" na 5 let starých celoplastových Suunto Core za 4 litry - v případě zatečení je prostě vyhodím...

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

422 měly narozdíl od 372 safír vždycky (při stejném tvaru jak skla tak pouzdra). Takže kdo chtěl safír na 372, tak se plast vyměnit dal. Ale ten plast není vůbec blbý a po počátečních obavách jsem s ním spokojený a neměnil bych ho.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...