Přejít na obsah

Omega Seamaster Professional ceramic


xcmaniax

Doporučené příspěvky

Seamastery jsem pořizoval v době, kdy jsem hledal hodinky do comba k Moonům a táhlo mě to spíš k potápkám. Zvítězily tehdy nad Tudory a Breitling Superocean. Hodinky jsem už měl v nové krabici, které sice navozuje dojem, že v ní bude nějaký společenský kousek, ale ke značce jako je Omega se určitě hodí víc než předešlá červená krabice. První co si na nich člověk všimne je neuvěřitelně černý keramický ciferník ? oproti předešlému modelu s vlnkami obrovská změna, u mě osobně k lepšímu. V kombinaci s keramickou vložkou lunety a oboustranným AR působí hodinky skutečně luxusně. Samozřejmě, když nejsou upatlané, to je negativní vlastnost AR a keramiky. Na ciferníku jsou již jen poměrně masivní a skvěle svítící indexy (modré barvy, tečky na lunetě a minutová ručka pak svítí zeleně), plastické logo výrobce a nápis Omega. Nápis Seamaster stejně jako konec vteřinové ručičky je v krásné červené barvě. Vše doplňuje decentní a nerušící datumovka. Skeleton ručky dotváří skvělý dojem. Korunka je samozřejmě šroubovací a s logem Omega ? logo je natočené při zašroubování vždy jinak, detail, který je třeba u Rolex vyřešen lépe a logo je vždy umístěno správně. Korunka nepatří mezi největší, ale nastavení času a data to nevadí. Na pozici 10 je heliový ventil, není zapuštěný, jak je dnes běžnější, ale v podobě další šroubovací korunky. Někomu to může vadit, ale k hodinkám to už patří. V hodinkách pracuje Kalibr Omega 2500 Co ? Axial, tedy upravená ETA 2895 s koaxiálním krokovým ústrojím a rezervou nátahu 48 hodin. In house kalibr 8500 je vyhrazen pro jiné modely.

 

Co mně na hodinkách baví nejvíc je ale 41 mm široké pouzdro. Je neskutečně zajímavě tvarované, s typickým tvarem nožek a krásnou kombinací leštěných a skvěle broušených ploch. Málokdo má v této kategorii takto provedené broušené plochy. U potápek ?do 100?, jsem celkově takové zpracování ještě neviděl. Vše doplňuje plné dýnko s krásně udělaným mořským koníkem uprostřed vlnek - pěkný odkaz na předešlý model. Tvar lunety asi není nejlepší pro ovládání pod vodou, ale to nedokáži posoudit. Teď k tahu. Původně to byl důvod, proč jsem jejich nákup tak dlouho rozmýšlel a pořád jsem se nemohl rozhoupat. První týden jsem byl pořád z tahu nesvůj, ale teď už jsem si zvykl a k hodinkám dle mého názoru patří a odlišuje je od konkurence. Má půldílky, takže nastavení délky je snadné. Na nějakém ?Oyster style? tahu, by ale určitě vypadaly taky dobře. Spona je masivní a s potápěčskou extenzí, určitě ale chybí rychlá mikroregulace, které by ale při zachování tahu znamenala širší a masivnější sponu. Ten kdo tah nerozdýchá, tak už kromě nato strapu nemá moc možností, řemeny těmto hodinkám dle mého názoru sluší málokdy. Hodinky jsou na ruce cítit, ale nosí se pohodlně.

 

Můj kousek dělá cca 3-4 s/denně do -, uvidím, jak se to bude vyvíjet, ale otevírat je kvůli tomu nechci.

V daném rozpočtu vidím málo špičkových potápkových alternativ, suby jsou za dvojnásobek, jsou tu samozřejmě zajímavé Tudory a dle mého názoru sice nablýskanější, ale celkově ne tak dobře udělané Superoceany. Hodinky jsou tu dost profláklý a nejsem žádný fotograf, tak jen pár fotek na závěr, včetně oficiální.  

 

post-34461-0-19315600-1454173886_thumb.jpg

 

Balení

 

post-34461-0-56432800-1454173894_thumb.jpg

 

Wristshot

 

post-34461-0-44302300-1454173899_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Máš to pěkný, gratulace :)

 

A předchozí generace se na kožce nosí celkem dobře, tak by to tyhle nový leštěnky snad taky rozdejchaly. Jen bacha na škrábance při sundávání tahu, občas to nejde zrovna nejlíp.

 

post-22647-0-55826700-1454182003_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Gratulka ,jsou superpost-27300-0-12596200-1454192360.jpg

 

Já SMPc nosím taky stále na tahu,ale občas uvažuji nad kaučukem (HIRSCH Robby).Na tom se mně docela líbí.

Půjčím si s dovolením foto od uživatele Prischera s tímto kaučukem na ukázku.

post-27300-0-00519200-1454192995_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Gratuluju k nakupu, jsou vazne krasne. Ja si je zkousel na ruku, nic od nich necekal, protoze to jsou notoricky zname hodinky, a doslova me uchvatily. Moc pekne. Pokud jde o nato, tak by jim mohl sedet cerveno cerny ducati strap. Ale na tahu jsou nej!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na tom kaučuku vypadají dobře, viděl jsem je i na podobné kůži, ale s těma dírkama je to takovej "racing" styl, který IMO moc k potápkám nejde. Jinak gratulovat není třeba, už je mám nějakou dobu a kvůli tomu, že na ruce jsou povětšinou extrémně pohodlný Expy, tak se ani tak nedostanou na ruku. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Skvělé hodinky, taky jsem je měl cca půl roku a musím souhlasit, že si nedokážu představit řemen, který by jim oproti tahu neubral na kráse. Na staré modré byl přitom krásný origo řemen s překlápěčkou dostupný. Moje keramiky při správném odkládání a každodenním nošení chodily s nulovou odchylkou, po 4-denní dovolené kterou trávily ve vrtiči se to ale změnilo na jednu sekundu do mínusu.     

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Heliovej ventil mě ruší. Opravdu tam musí být?

 

Jasně, že nemusí, v reálu ho možná skutečně použije jeden majitel z 10 000...Nevím jak moc je tohle levnější než zapuštěný, ale už jsem si na něj zvykl, respektive jsem o něm nikdy negativně nepřemýšlel:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Skvela recenze, kde jsi dobre vystihl jak plusy, tak minusy teto legendy, diky za paradni fota.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...
  • po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...