Přejít na obsah

Hondzíkova cesta


HondzaX

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 138
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Původně jsem ti chtěl napsat SZ, ale myslím, že by to mohlo zajímat i ostatní:

Jak by si pocitově porovnal Wardy C9 small second, Tangenty a tyto FC? (Které jsem měl tu čest vidět naživo a ten koncept "skrytého průhledu" je naprosto dokonalý!)

 

Začnu svým subjektivním hodnocením pro konstruktivní diskuzi. :)

(Vycházím ze situace, kdy by byly používány jako hodinky ke košili/obleku.)

Wardy:

+ jejich inhouse je za ty peníze nepřekonatelný

++ rezerva 120h

+ 5 let záruka

- přijdou mi kvůli tvaru pouzdra zbytečně vizuálně vyšší

- bílá na cifru je opravdu pouze bílá, bez jakéhokoliv nádechu

 

Nomos:

++ výška

+ bauhaus styl

+ barva cifru má "šmrnc"

- retail cena

- nožky je možná až moc "roztahují"

- WR 3 ATM - nelezl bych s nimi do vody, ale takhle vnitřně bych se bál i při mytí rukou

 

FC:

++ "skrytý" průhled

+- moonfáze

- "baňaté" pouzdro + výška

- korunka

(- WR - nejsem si jist, zda mají také jen 3 ATM)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Locky, myslím, že jsi plusy a mínusy shrnul velice výstižně. Ve většině tvých bodů to vidím podobně. Pokud bych měl k tvým bodům připojit nějaké své (opět subjektivní) postřehy, pak bych asi uvedl následující. Nejnižší pouzdro z uvedených modelů má jednoznačně Nomos. U Nomosu se mi také líbí provedení ciferníku. Avšak o něco víc mne asi bere provedení ciferníku u FC. FC jsou určitě o něco vyšší, to je bez debaty. Ale tak nějak to celé jde krásně dohromady, a to včetně té cibulové korunky. No a samozřejmě skrytý průhled na strojek. To je sice spíš věc na "ohromování" přihlížejících, ale i tak je to milý, a ve finále, krásný detail. Navíc stroječek je díky tomu hezky, ale decentně zdobený. Nutno poznamenat, že ač pouzdro působí "baňatě", tak pod manžetu košile se vejde.

 

U Wardů mne nadchlo to obrovské spodní "průhledové" sklo, skrze které je vidět strojek. Podobné jsem viděl snad jen u IWC. Možná proto by u Wardů mohli strojek trošku víc vizuálně "vyšperkovat". Je to samozřejmě velice subjektivní, ale třeba Meistersinger používá v některých svých modelech naprosto stejný strojek, ale to zdobení mi u něj přijde o malinko působivější, než právě u Wardů. Nicméně to je jen detail. A určitě bych nechtěl, aby takové mé konstatování vyznělo, že to u Wardů odflákli. To rozhodně ne! Navíc podstatné stejně je to, co je to za strojek. A ten je opravdu povedený. Wardi s takovou rezervou chodu nechávají všechny své konkurenty daleko za sebou. Pozitivně hodnotím i ruční nátah.

Přesto, že Wardi působí, že jejich pouzdro je asi ze všech třech nejvyšší, tak ve finále se pod manžetu košile stejně schovají.

 

Nomosy jsou asi nevjvíc "signature" hodinky. Jak říká můj kolega "Bauhaus je prostě Bauhaus" :-) Pouzdro ze všech uvedených modelů mají nejmenší. Za to nožky jsou jednoznačně ze všech modelů nejvýraznější. Z počátku jsem se toho bál, ale jak se pak ukázalo obava byla zbytečná. Nosí se velice pohodlně a navíc díky své výšce a váze je člověk na ruce vlastně ani vůbec necítí. Mám rád ruční nátah, a to každodenní ranní natahování mne prostě baví.  Nátah jde navíc velice zlehka. Samotnou kapitolou pak je ukazatel data. Ten je vyvedený na jedničku. Co mne zprvu vyděsilo, že Nomos do modelu Tangente nezabudoval rychlé přetáčení data. Tzn. korunka má jen jednu "vytahovací" polohu. Datum však nakonec i tak jde "trikem" popsaným v manuálu přetáčet bez nutnosti dvojího otočení ručičky kolem ciferníku. Nicméně "rychlo otáčení" tak, jak ho člověk zná z většiny jiných modelů jiných výrobců, to není. Avšak ani za to bych Nomosům žádný bod nestrhl :-)

 

Obecně lze říci, že každé z uvedených hodinek mají něco, pro co bych je (v daném detailu) preferoval nad ostatními. Ale vždy se jedná jen o nějaký detail. V globálu asi žádné nijak významně nepřevyšují ty ostatní. Ve všech případech se, podle mne, jedná o povedené hodinky, které mají jak po vizuální, tak i po technické stránce, co nabídnout.   

 

Přesto, kdybych to měl nějak shrnout, tak ač je to těžké, tak asi takto - vizuálně se mi asi ze všeho nejvíc líbí FC. Po technické stránce bych nejlépe hodnotil Wardy a hned za nimi FC. Za nejvíc "signature" bych pak označil Nomosy.

 

Abych to ještě více zamotal, tak přidám fotku dalších velice zajímavých hodinek. Jedná se o model z dílny Frederique Constant. Opět model s inhousem a měsíční fází. Na rozdíl od předchozích kousků (myšleno těch o kterých jsi se zmiňoval) mají modrý ciferník. Ta modrá je vážně magická. Přechází od čistě modré, přes tmavě modrou s metalickým odleskem až po opravdu hodně tmavě modrou -skoro až černou. Prostě hodinky mnoha tváří. Tento model patří do řady Slimline, takže je i příjemně nízký. Opět je tam průhled na dýnko. Rotor je "zlacený" a šroubky krásně barevné - zde si u FC se zdobením opravdu vyhráli. Prostě další krásný a povedený kousek z dílen, zde na fóru, neprávem podceňované (nebo spíš přehlížené) značky/firmy. 

post-27306-0-75847200-1473524785_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mně se líbí to neskutečný množství světla, co do těch fotek dokážeš nacpat. A FC jsou parádní, o tom žádných pochyb!

 

 

Zaujímavé foto. Najprv som čumel, že na čo sú hodinky položené, vyzerá to ako podivný vejár :). Inak pekné fotky aj ostatné, hlavne tie s perom sú veľmi fajn.

 

Kluci moc díky za milé komenty! 

 

Přiznám se, že ten "vějíř" jsem odkoukal u fotek od jednoho uživatele instagramu :-) Ale mám se ještě co učit. ty jeho "vějíře" vypadají o tisíc procent lépe, než tento můj. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
  • po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...