Přejít na obsah

Potápky do 20 000 Kč


Doporučené příspěvky

Zdravím, 

 

jak se tu tak rozkoukávám, získávám velkou slabost pro potápky. Jelikož nejsem znalý, prosím o tipy. Moje představy jsou asi takové:

 

  1. Potřebuji velké až obří,
  2. ideálně safír nebo alespoň hardlex, 
  3. ocelové tahy
  4. ne baterkáče, ale je lepší automat nebo solar? (osobně tíhnu k solaru)
  5. mohou a nemusí mít chrono
  6. žádné číslice (výjimka u dechberoucího kousku možná)
  7. tlusté rafičky a indexy
  8. barva pouzdra??? Tíhnu ke kombinaci červeno - modro - černá, nebo černo červená, ale není to pouťové? Jinak i černá nebo modrá je super. 
  9. Barva ciferníku?? Fascinuje mě i oranžová či červená/cihlová, "smí" se to? jinak klidně černá, modrá, atd. 
  10. Zatím jsem si oblíbil značky: seiko, citizen, orient, oris, bulova, wenger. Rozšíření obzorů vítám. 

A teď můj vlastní tip: https://www.google.cz/search?q=seiko+snae63p1&rlz=1C2VSNG_enCZ650CZ650&biw=1280&bih=923&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjN3dCCnOvKAhVG2ywKHYXPBPEQ_AUIBigB&dpr=1#tbm=isch&q=seiko+solar+chrono+divers&imgrc=DoNDBCcOYb8KNM%3A

 

Z tohoto se můžu skutečně po.rat, ale není to zas výkřik mého začátečnického (ne)vkusu? 

 

Díky. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 218
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Co tě vede k poznatku, že potřebuješ velké až obří hodinky? Časem zjistíš nesmyslnost tohoto nevyzrálého požadavku.

"Móda"? Nebo máš potřebu se zviditelnit, protože jinak jsi nezajímavá komická postavička?

Promiň, ale já jsem na to už alergický... Užitkově je to nesmysl, machrindex to zvedne jen u duševních malorolníků a zbytku světa to bude směšné.

Opravdu přemýšlej max o velikosti 40-42 pokud máš dva metry a 150 kilo tak možná 44-45.Ale i tak je to nahraně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak ja si zase myslim,ze je to o spouste jinejch veci,coz by mel radim jako mazak vedet.Napsat,ze nosit 45mm muze dvoumetrovej chlap,jinak je to smesny, je se vsi uctou picovina, kterou bych cekal od novacka,ne od nej...proste si myslim,ze napsat to takhle zjednodusene je uplna kravina.

Upraveno uživatelem villain83
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Radimk: Vede mě k tomu téměř 2 m a 120 kilo. S Tvým názorem s dovolením nesouhlasím. Komicky na mě vypadají spíše hodinky malé. NICMÉNĚ klidně půjdu do menších, bude-li to vypadat dobře. Jen jsem chtěl nasměrovat..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Někdo holt má rád větší hodinky a některé jako například tuňáky můžou být i docela decentní. K malým hodinkám se musí časem dospět a je zbytečné to dospívání uspěchat. V tom vývoji spočívá ta správná nirvána a ne si hned jako první hodinky koupit něco dokonalého.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo,presne tak, k velikosti se musi kazdej propracovat sam a je to samozrejme jenom subjektivni zalezitost.Tech faktoru je mraky,od tvaru a velikosti ruky az po tvar pouzdra hodinek,vejsku,dylku nozek,lunetu atd atd.Ordinovat nekomu,ze 45mm je za hranou,je imho uplna chujovina.

Upraveno uživatelem villain83
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

40mm je podla mna uz trosku malo na chlapa, ked tak na tensiu ruku, alebo rolex submariner :-) ideal je 42-44mm, nehladiac na velkost chlapa a ruky.

Ale su vynimky, napr seiko tuna, benarus megalodon a par dalsich

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Radimk: Vede mě k tomu téměř 2 m a 120 kilo. S Tvým názorem s dovolením nesouhlasím. Komicky na mě vypadají spíše hodinky malé. NICMÉNĚ klidně půjdu do menších, bude-li to vypadat dobře. Jen jsem chtěl nasměrovat..

 

s tovjimi mierami je takmer povinnost aspon 42, idealne 44-45 ako pises...

 

treba take, aby si sa s nimi citil dobre... Niekto aj velky neznesie velke hodinky, a naopak, poznam mensich sudruhov co musia mat aspon 44mm

 

U mna som zistil, ze 40mm na mne vypadaju divne, a mam 190cm

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1) dívat se spíš po větších OK, zejména u potápek, který díky široký lunetě působěj menší než společenštější hodinky s pouzdrem stejný velikosti, ale nebral bych to ani u velkýho chlapa jako dogma, záleží i na tvaru pouzdra, jeho proporcích, délce nožiček, atd. Nosím teď 42 mm Glycine na zápěstí s obvodem 21 cm (197cm/140 kg) a určitě bych mohl mít větší hodinky, ale ani tyhle mi nepřipadaj nepatřičně malý. A 42 nebo 43 mm hodinky s úzkou lunetou jsou tak akorát. Ideální je to zkusit, pokud vybranej model nikde nebude, aspoň nějakej zhruba podobnej ve stejný velikosti (opravdu dvoje nachlup stejně velký hodinky můžou působit úplně jinak).

 

3) tah má pro mě jednu velkou nevýhodu, teda aspoň pokud nejde snadno a bez nářadí měnit jeho dýlka ve sponě. Obvod zápěstí se během dne mění a pokud chci, aby mě nikdy neškrtil, musím ho mít jindy celkem volnej. U velký ruky jsou tyhle změny asi i nadprůměrně výrazný. Potápkám obecně docela slušej i Nato strapy, který jsou alespoň pro mě pohodlnější.

 

4) pokud tě vysloveně nelákaj mechaniky, bude solar uživatelsky jednodušší

 

8) myslíš opravdu barvu pouzdra nebo lunety? Pouzdro bývá v barvě kovu, občas černá a četl jsem tu, že na tu černou, pokud je to PVD je někdy třeba dávat pozor. Na lunetě je u potápek kombinace červený s modrou nebo černou docela klasika, záleží, jak k tomu bude ladit ciferník a zbytek hodinek, tohle je fakt kus od kusu.

 

Co se týče toho osobního tipu, pro mě by to furt nebylo, ale já obecně radši uhlazenej vzhled hodinek, takže mě v tomhle ber s rezervou, nicméně proti těm prvním Bulovám, co jsi posílal, je to i pro můj vkus velkej posun k lepšímu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsem rád, že jsem rozpoutal diskuzi a v žádném případě jsem nechtěl vyznít zle.

Pilotky 45-47 mají své opodstatnění,když je nosíš na kombinéze, pokud se bavíme o potápkách, kam mi požadavky ukazují bych i díky masivnosti a výšce s lunetou šel kousek níž.

Koukni na Steinhart třeba v Chronoshopu. Jinak za mě asi Seiko.

Ty barvičky... Já jim nefandím.

Za tou velikostí si stojím 40-42 strop. Hodinky jsou šperk a doplněk, nikoliv dominanta.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

.....tak ako nejak stale dozrievam tak potrebujem stale vačšie hodinky lebo na tie male už vobec nevidim a nebude to ani dlžkou penisu ale zrejme vekom a zrakom......ja viem pomohli by mi silnejšie okuliare.

 

....ale k veci ...jedny hodinky ti ak to tu budeš chodit čitat stačit jednoducho nebudu je to fakt choroba a zavislost, takže ak možem poradit skus niečo lacnejšie jeden dva  tri kusky a po čase predaš kupiš zas niečo ine na čo dozreješ............ja mam len jeden problem nedokažem sa proste zo žiadnym kuskom ktory nosim rozlučit.

 

......ja myslim ,že ti tu nikto nič zle radit nebude akurat toho bude tak vela ,že s toho budeš mat gulaš,tak vela štastia pri vybere.

 

moj typ na potapky na leto k farebnym tričkam a šortkam

 

post-872-0-00982400-1455046152_thumb.jpg

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mrkni určitě i na Seiko Sumo. Co jde o tu velikost, tak na tu pozor. Já jsem taky radeji pro menší, než zbytečně velký, ale nejde to házet do jednoho pytle.. bohužel.. všechno by bylo jednoduší, ale jak píšou kolegové výše, je spousta faktorů, co to ovlivní. Úplně ideální je vyzkoušet. Ty co jsi vybral, taky nejsou pro začátek špatný, jestli chceš spíš solar, ale zkus si tady, nebo na netu najít výhody a nevýhody daný technologie a pak se rozmysli, co ti bude víc vyhovovat. Těch srovnání je tady i na netu hromada.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli chceš do začátku pořádný kus železa myšleno doslovně, tak si kup Armida A1 45 mm. Jsou to skutečně masivní hodinky, dělají (dělaly) se ve více barevných variantách. Máš pocit, že na ruce opravdu něco velkého a těžkého máš, přitom jsou pohodlné. Jde o hongkongský microbrand s japonským automatem Miyota, kvalita zpracování je skvělá, nepotkáš je na nikom dalším, do cenového limitu se vejdeš tak akorát. Mají úplně dokonalý VELMI klenutý safír. A kapitola sama pro sebe je tah. Je fakt masivní a tězkyl, ale jako protizávaží těžkých hodinek funguje skvěle, aby byl celek vyvážený. Spona má navíc výbornou mikroregulaci, kterou nemají ani některé mnohem dražší hodinky.

post-36225-0-19008900-1455046650_thumb.jpeg

post-36225-0-76281300-1455046662_thumb.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky bych nepausalizoval to jak ma byt na jake hodinky velky. Mam 178 cm 90 Kg ruku 19.5 cm a hodinky jako suma apod na me nejsou nikterak velky. Zalezi i na tvaru zapesti atd atd. Mam rad osobne taky vetsi hodinky viz Fenix 3, Velka Gecka apod. Hodinky vybiram i podle rozmeru lug to lug, aby mi necestovaly a netocili se na zapesti.

post-21044-0-21979900-1455048762_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

seiko monster, su tak lacne ze sa nezabijes ked ich utopis a vydrzia bezne hlbky pre amaterskych potapacov, uz ich mam cca 2 roky a stale funguju a ani som nemenil tesnenie

Upraveno uživatelem bomber66
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...