Přejít na obsah

Grönefeld 1941 Remontoire


Doporučené příspěvky

doufam, ze se casem objevi i video, i kdyz remontoir v hodinkach, mi prijde jako trochu zbytecnost, ale je to fajn libustka - tourbillon je okoukanej a ma ho skoro kazdej, navic pokud neni 3D prostorovy, je to jen na efekt, 2 perovniky jsou k videni take casto, 2 a vice setrvacek tu take bylo, snekovy prevodnik taky, Straumannuv vlasek taktez, tak proc ne tohle...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tyhle jsou naprosto porádní

 

Video jsem zatím nenašel, co přesně dělá 8 sec. remontoire? 

BTW pana Grönefelda jsem potkal v Baslu na živo u jejich stánku a moc příjemný pán, vklidu se mnou o jejich hodinkách pokecal. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

remontoir byla kdysi nazyvana v kapesnich hodinkach pouze pritomnost nahovaci hridelky spojene s nastavenim rucek (takze ve starem slova smyslu ho mame vsichni), jinak v novejsim pojeti je to zarizeni, ktere zajistuje konstantni popud bud krokovemu nebo sekundovemu kolu - pro plynulejsi chod. je to pridavna pruzinka, ktera se natahuje z perovniku, ve veznich hodinach, kde je remontoir mnohem obvyklejsi, muze byt dnes pohanen i servomotorkem. Takze to ma stejny ucel jako jakakoliv jina kompenzace. Vetsi vyznam ma u veznich hodin, kde se stroj musi prat s tezkymi ruckami, ktere pak muzou "brzdit" chod stroje, coz u rucicek hodinek asi nebude mit zadny vliv. Tolik moje teoreticka znalost, na zivo jsem to v ruce nikdy nemel... takze tech 8s bude nejspis kapacita te pruzinky, vypoustet to bude po intervalech, soude podle toho kola s kameny vedle krokoveho kola, ale neni mi jasne do jakeho pastorku to zabira... (proto bych rad to video)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...