Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny Chronomagory,

 

po dloouuuheeeem výběru bych se rád pochlubil novým přírůstkem! :-) Všechno začalo tím, když jsem u kamaráda zahlíd pilotky Archimede a říkal jsem si, že se mi hodinky vlastně vždycky líbily, akorát jsem je dlouho neřešil a že takový pilotky jsou vlastně hezký. O chronomagu jsem věděl, protože už před léty jsem se zde inspiroval pro koupi nejdřív Timex Ironmanu (2009), posléze GShocku (2012). Spolu s GShocky jsem pořídil i Storm Mason,které se mi líbily designově a to, že to není pořádná značka, jsem se dozvěděl až tady! :-) Jdou dodnes úplně v poho, jednou jsem měnil baterku, jinak s nimi nebyl žádný problém a musím se přiznat, že designově se mi pořád vcelku líběj.

 

Někdy na podzim 2015 jsem se vrátil na chronofórum a četl, studoval, četl, studoval... ani jsem vlastně tou dobou nevybíral, prostě mě bavilo každodení čtení a koukání na fotky hodinek. Na začátku r. 2016 bylo třeba vybrat hodinky k narozeninám. Se čtením samozřejmě docházelo ke klasickému kolečku: potřebuju pilotky...nene, úplná klasika jsou potápky...no i když něco společenskýho by nebylo od věci... aha, ale ty pilotky jsou takové universální...no a skončil jsem...u potápek (a nelituju)

 

Vůbec jsem o Seiko 777K1 neuvažoval, dokonce jsem nerozuměl tomu, proč se to jeví jako nový hit, nová leganda - jak jsou nazvány v části věnované hodinkám Seiko. Pak jsem se ale onehdá rozhodl, že skočím do www.helveti.cz okouknout naživo hodinky. Zkoušel jsem tam různé modely, ale pouze u jedněch bylo něco nepopsatelného, když jsem je dal na ruku... Dýchlo z nich charisma, historie...nebál bych se říct i kvalita. Byl jsem téměř rozhodnut a další porce studování na netu rozhodla, o 4 dny později jsem si šel pro ně. 

 

Jsou to mé první automaty, zatím jsem neměřil přesnost. Mám je 14 dnů a pokaždé, když je dám na ruku, vyloudí  mi úsměv na tvári... vlastně si nepamatuju věc, která by mi svým nákupem dělala takovou radost jako tyto hodinky (naposledy asi nákup prvního (ojetého) BMW). Jak jsem psal, jsou to mé první automaty a lehoulince dražší hodinky, takže kvalita je v mých očích super, nad čím ale zůstává rozum stát, je lumi. Ta je prostě excelentní a pokaždý, když přijdu do tmavšího prostředí, koukám, jak září. Podle mě po dni na světle to v klidu nasvítí čtení knihy v posteli! :-) 

 

Je mi jasný, že to nejsou mé poslední a jediné hodinky (už čekám na Prim z renovace), ale rád bych aby mi vydržely - jsou první a je to dárek. Přidávám pár fotek, jenom mobilovky, všude je fotek těchto hodinek dost a dost.

 

 

 

 

post-5717-0-75698200-1457092598_thumb.jpg

post-5717-0-52103800-1457092605_thumb.jpg

post-5717-0-31020800-1457092613_thumb.jpg

post-5717-0-16397900-1457092634_thumb.jpg

post-5717-0-97061800-1457092642_thumb.jpg

 

 

Zároveň bych vás rád, kolegové, požádal o názory na řemen? Původně jsem chtěl vintage hnědý, pak jsem si uvědomil, že většinou chodím oblíkanej tak, že se víc bude hodit černý, navíc až příjdou Primky, půjdou na hnědý řemen a myslím, že je lepší mít pak na výběr... takže.. jaké máte tipy? :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za sebe bych zkusil tah. Mě k nim řemen moc nejde a NATO ti doporučovat já nebudu :-). 

Každopádně, hezky napsaný, ať ti vydržej co nejdéle.

 

Raději bych přeci jen kůži....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud se přece jenom rozhodneš, že bys zkusil i něco jiného než kůži (tu budeš mít na PRIM), tak bych doporučil zkusit shark mesh. Na starých klasikách vypadal nejlíp. Tady na nových ho ještě nikdo nezkusil a nemuselo by to být vůbec špatné...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...
  • po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...