Přejít na obsah

Alpiner 4 - Ward Pro 600 - Transocean


Doporučené příspěvky

si mám zase roupy a možná vymýšlím blbosti a proto bych rád znal názor i dalších.

 

Momentálně mám Alpiny Alpiner 4 GMT a zvažuji, že bych je vyměnil buď za Wardy C60 Pro 600, nebo nové Seika Transocean SBDC039.

 

Vlastně jsou 3 varianty:

 

1. Nechám si Alpiny a případně jim dokoupím tah, na kterém vypadají naprosto skvěle a přestanu vymýšlet cokoliv dalšího. Nemám víceméně nic, co bych jim vytknul, jedině tak to, že to nejsou vysloveně potápky, které já ale chci (potřebuji). Ano s WR 100 a šroubovací korunkou s nima bez problémů můžu do vody, ale přece jen těch 100m mi nepřijde nic extra, nevím, asi jen nějaký psychický blok :)

 

2. Koupím místo Alpin Wardy, kolem kterých už chodím opravdu dlouho. Několikrát už jsem je málem koupil, ale vždy místo nich nakonec přišlo něco jiného. Člověk by řekl, že je asi nechci tolik, když místo nich vždy koupím jiné hodinky, ale ve výsledku přicházím na to, že ani přes koupi jiných hodinek mě ty Wardy ne a ne pustit, pokukuju po nich pořád.

 

3. Koupit místo Alpin nové Seika Transocean, které mě opravdu uchvátili a sonduju je snad každý den, protože toho o nich zatím nikde moc není, chtěl bych více "živých" fotek, abych si udělal co nejlepší představu. Tady musím ovšem říct, že cenu, za kterou se teď prodávají nejsem ochotný dát, prostě mi to za ně přijde přestřelené. Věřím, že to půjde časem dolů, už teď o něco málo klesají, ale otázkou je, kam se to dostane, čekat - nečekat, nevím...

 

Jsem si vědom toho, že částečně jsou tyto hodinky nesrovnatelné, Alpiny mají navíc GMT, ale zase nižší WR - Wardy a Seika jsou klasické potápky, ale to teď neřešme, bez GMT se asi dokážu obejít. Někdo by mohl i napsat, ať případně vezmu GMT Wardy, které bych po pravdě řečeno i vzal, líbí se mi, až na GMT ručičku, které se opravdu nepovedla, takže bohužel.

 

Tak a teď babo raď, sám nevím k čemu se přikláním nejvíc, nejspíš k tomu nechat si Alpiny, protože jsou super a u nich snad nejvíc věřím tomu, že by mohl být klid, o což se snažím a zatím mi to už 4 měsíce vychází. Wardy by možná byly opět jen na nějakou dobu, až bych ukojil tu touhu je konečně zkusit. Seika, kdo ví, možná že tím, jak jsou netradiční, tak o to rychleji omrzí, fakt nevím, ale rozhodně nechci další hodinky, které budu po měsíci měnit.

 

post-25778-0-69126000-1457435226_thumb.jpg

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vymýšlíš krávoviny, kamaráde:)

Ty Alpiny maj mimo jiné mnohem hezčí pouzdro, než Wardy.

 Bejt tebou si k Alpinám koupim něco takovýho bezúdržbovýho odolnýho quartzovýho a jsem vysmátej. 

 http://www.gemnation.com/watches/Swiss-Army-Dive-Master-500-241555-29448.html

Upraveno uživatelem Micey
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

TO jsou fešné, ale cenově aktuálně za nesmysl, to už jsme spolu řešili - 25kCZK bych za ně nedal ani vorla.

Wardy bych taky jednou ponosil, ale kdybych se měl rozhodovat jestli Alpiny nebo Tridenty, volil bych Alpiny (ikdyby bez tahu).

 

Docela by mi taky dávalo smysl co zmínil kolega LovecK - nechat Alpiny (plus of course Magrettky) a k nim do komba nějaké levnější potápky (SKX apod.). To by mohlo na chvíli ukojit chronobundus a co bude dál, to bych nechal koňovi, má větší hlavu :)

 

Anebo když už vejš, tak něco pošetřit, pustit Alpiny a rovnou zamířit směrem MM300.

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nech si Alpina, jsou nej z te trojky. Jo a dokup tah, at nemas roupy :) .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jak ja ti rozumim :)), ale do Wardu ani Seika (a to mam Seiko velmi rad) bych v tomhle pripade nesel. Vis, ze ty Alpiny mam taky, momentalne me taky pokousi nejaka zmena, ale asi spis strelim ty Startimery nez Alpinery. TO jsou hezke watche, ale ne za ty prachy - ja si ted domlouvam s Haroldem vylepsene Suma a cena bude polovicni, caliber stejny.

Jen pro zajimavost (no flame), v unoru jsem prikoupil Omegy PO 45.5 a za sebe muzu rict, ze ty Alpinery na me pusobily hodnotnejsima kvalitnejsim dojmem, POcka sly po tydnu z domu - a ted do me:))

 

Ale myslenka, ze je pustim me drzi porad, jen nez najdu Jeanrichard Aquascope na tahu za normalni prachy

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli se ti Wardy líbí, vem nějaký z druhý ruky, ať je případně s klidným svědomím zase pustíš. Protože ačkoliv pro ně mám fakt slabost, souhlasím s ostatníma, že by to byl krok zpátky. Na druhou stranu by mě docela zajímalo, jak by si proti Alpinám stály v přímým srovnání.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vím, že jsi Alpina positive, ale jak už začínáš uvažovat, že je pustíš, je zle, nicméně...

Nad Wardama jsem váhal, jak měli slevu 25%. Chtěl jsem ty inhauzové, nakonec jsem do nich nešel a vůbec nelituji...

Seika jsou imho přestřelené a navíc mi to připomíná gay verzi MM300 (přiznávám, že mne "inspirovala" jejich reklama)

Podtrženo, sečteno nech si Alpiny a hotovo  :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...