Přejít na obsah

Mazání / impregnace těsnění pod dýnkem


Doporučené příspěvky

Ahoj,

 

budu měnit teď baterku ve svých certina ds action 200m. Nechce se mi s tím do servisu, takže budu měnit doma a bez tlakovky (stejně je do vody neberu) a říkám, si, že bych očistil styk těsnící gumy s pouzdrem a dýnkem a nějak jí "oživil" - třeba silikonem.

 

Posledně jsem to dělal u starých casií klasickým silikonem ve spreji, ale pak jsem si říkal, že to možná nebude "the best of"; napadá vás něco lepšího?

 

Předem děkuji za Vaše rady!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po letech...

ozivim, at nemusim zakladat:

zrovna potrebuji necim namazat tesneni pod dynkem, doma vubec nic nemam (krome vazeliny, konopne masti, olivoveho oleje a sardinek v oleji), ale jestli to dobre chapu, muzu pouzit WD-40, ktery nahodou mam taky?

dikes

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

WD 40 bych radši nepoužíval. On sice dobře maže ale taky má skvělou pronikací schopnost, neboli vleze úplně všude. A taky si nejsem jistý z jaké gumy je to těsnění, aby se náhodou nerozložilo. Jistota je glycerin, ten by gumě neměl ublížit. V práci montéři používají na hydraulické systémy lékárenskou vazelínu ale tam sou ty těsnění z olejuvzdorné gumy, takže těžko říct.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já používám pouze silikonovou vazelínu,těsnění opatrně vyndám opláchnu jarovou vodou.Vezmu hodinářskou lupu a kouknu na drážku od těsnění,většinou je tam dost bordel.Vezmu uchoštour a nahrubo projedu drážku následně dočistím párátkem s kouskem toaleťáku a opatrně vyfoukám stlačeným vzduchem.Trochu silikonové vazelíny promnu mezi prsty a opatrně protáhnu vlhký okroužek mezi prsty.Pozor na natažení okroužku.Nasadím do drážky a zhontroluju lupou okroužek jestli na něm nejsou vlákna prachu případne pinzetou odstraním.Vyčištěné víčko ručně dotáhnu a zkontroluju zda se okroužek nesmekl a dotáhnu otvíračem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...