Přejít na obsah

Kytary a kytaristé


Fade

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 1,1tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Chtěl bych si po dvaceti letech zase pořídit kytaru na občasné hraní. Klasická kytara, tenkrat jsme říkali španelka ale nevim zda se to dnes jeste používá, 6 strun, asi bez el. výstupu. Cena cca do 5-7 tis? Prsty mam spise delší, ale treba širší krky u 12 strun mi nevyhovovaly.

 

Poraďte prosim , v sobotu jedu vybirat a zatím nemam tušení co koupit nebo naopak nekoupil.

 

Diky předem za pomoc.

Upraveno uživatelem Ondrej71
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Snáď sa tu objaví niekto, kto sa v španielkách vyzná. Ja by som vo všeobecnosti iba doporučil orientovať sa na typ dreadnought.

 

Ak bude z čoho vyberať, tak hlavne či je komfortný krk a či gitara dobre sedí. Šírka nultého pražca sa môže líšiť u jednotlivých typov, pocitovo je to veľký rozdiel. Prebehnúť celý hmatník, či niekde nedrnčia struny o pražce. Či je dohmat vo všetkých polohách pohodlný. Pozrieť krk, či nie je do luku, alebo do vrtule. Dobre sa pozrieť na výrobné chyby, dnes sa do obehu dostane hociaká sračka. Posúdiť zvuk môže byť problém, ak sú na gitare hnilé struny. V obchode gitara môže prejsť mnohými rukami a struny môžu byť skorodované, umastené a tak.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V prodeji mmako prodava elektroakustiku, tak se s nim muzes spojit. Ja od nej jednu kytaru mam, domluva a komunikace na jednicku. https://www.andertons.co.uk/sire-r3-grand-concert-acoustic-guitar-w-removable-pickup-preamp-in-natural

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čo nie je zakázané, je povolené. Gitara sa mi zdala moc konzervatívna, tak som tam prskol žltý pickguard, nech je trochu veselšia. Tie farby na mobilovkách nie sú úplne ono, pod žiarivkou, je to mŕtve. Rovno som tam strelil DiMarzio X2N ku kobylke. Na krku je zatiaľ nejaký čínsky singel, ten ešte vymením za čierny kus. Volume je push-pull, prepína humbucker na sériový a paralelný. Inak žiadne srandy, treble bleedy a podobne.

 

Ale musím povedať, že sa mi zdal minule pickguard dobrý nápad, že sa to ľahko nadrátuje, vymení a tak. No musím priznať, že je to volovina. Klasické snímače priamo v dreve/rámiku vymením ďaleko rýchlejšie, je dobrý prístup k elekronike zo zadnej strany a hlavne sa zapojenie dá modifikovať s natiahnutými strunami. Tým pádom rovno vyskúšať. Ja som nahodil iba dve struny, nech ich môžem dať rýchlo dolu, ak by som niečo menil. Takže na hranie sa je pickguard dosť nepohodlný.

 

post-957-0-46420300-1555537779_thumb.jpg post-957-0-23830000-1555537784_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ne, ten vosk se vsakne do dreva a vytvori ochranou vrsvicku, ktera se musi po case obnovit(cca po pul roce) ale porad to vypada jako suchy drevo.

Nevim uz teda cim to voskoval kytarar, ale ja sem to pak udrzoval dunlopackym voskem a "citronovym" olejem sem to cistil.

S tim citronovym olejem je to tak trochu zmatek, skutecnej citronovej olej, je fakt nevhodnej, ale to co se prodava jako citronovej olej(Dunlop, PlanetWaves), je normalni mineralni olej s citronem.

Rozpousti to vosky a tuky, ja sem to tim vzal jednou za pul roku a krk byl jak novej, pak sem to osetril Dunlopackym voskem.

 

lepsi fotku bohuzel nemam.

post-25651-0-69797900-1555584623_thumb.jpg

Upraveno uživatelem OndraPod
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jeste neco k tomu citronovymu oleji:

 

"Do not use lemon oil on your fretboard" (cca od 1:00min)

Jimi Warner
1 year ago (edited)
As a luthier, I want to point out a couple very important things here. These problems stem from colloquial terms and semantics.

The use of the term "lemon oil" was never intended to mean pure, actual, lemon oil. 
It was used as a generic brand name for products under that label. 
Like calling tissues "kleenex". People just took it literally and used actual lemon oil, which is indeed very stupid. 
The "lemon oil" intended, is mineral oil with lemon scent, naptha, and trace amounts of citric acid to help it dissolve gunk.
Upraveno uživatelem OndraPod
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale iste, mne je jasné, že citrónový olej na krky netlačia z citrónov. Ale čítal som vyslovene upozornenie nejakého nešťastníka, čo si "citrónovým olejom" od ktoréhosi výrobcu doplnkov pre gitary zafarbil javorový hmatník. Ja inak čistím tmavé hmatníky Fast Fretom od GHS. Jeden mám na struny, druhý na hmatník. Dobre to berie bordel. Špinavý koniec potom zrežem ostrým nožom. Otriem hmatník dosucha handričkou a nanesiem Dunlop 02. Ten nechám pár minút vsiaknuť a potom mäkkou handričkou vyleštím. Týmto postupom už som pár starých zapráskaných palisandrových a ebenových hmatníkov dal do parádneho stavu. Javor robím oceľovou vlnou, tak ako v tom videu. Ono to samozrejme trochu uberie aj dreva, ale je to zanedbateľné množstvo a nerobí sa to samozrejme každý deň.
 
Inak, natiahol som pred chvíľou nové struny. Prvé struny, ktoré som nijak moc nešponoval, len párkrát som potiahol Floyda. Naladil som a hral. O pár centov samozrejme utiekli, ale nič brutálne. Evh String Set Live 009-046. Zvukovo sú iné, než na čo som zvyknutý, na harmonických zvláštne rezonujú, ale uvidí sa, čo z toho polezie pri normálnej hlasitosti. Teraz večer som nechcel susedu nalákať na spoločnú hru. Teda ja gitara a ona svoj milovaný radiátor.

 

post-957-0-17778600-1555620066_thumb.jpg

Upraveno uživatelem McStinger
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...
  • po 3 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...