Přejít na obsah

Casio PRG 80


michal.s

Doporučené příspěvky

Zdravím kolegové,

taky jsem se rozhodl přispět svou troškou do zdejšího mlýna.

Před pár lety jsem se zakoukal PRG 80 a po prolustrování na zdejším foru jsem hodinky koupil.

Tenkrát jsem trávil mnoho času pracovně v přírodě a tak sem považoval funkce za využitelné.

Hodiny, datum nemá smysl rozpitvávat, odchylku jsem neřešil, prostě šlapaly. Celkem užitná funkce je letní/zimní čas. Člověk na to nemusí myslet. Hodinky mají i časová pásma ,  pro někoho kdo cestuje asi dobrý, já to naše ještě neopustil.

5 alarmů podle mě stačí, používal jsem tak 2-3. Zvuk kvalitní nepřeslechnutelný.

Stopky  a odpočet klasika, mezičas se přepisuje...

Kompas sem použil párkrát, a vždy v pohodě, bylo to spíš zkoušení, než že bych ho potřeboval.

Výškoměr používal jsem ho spíš ze zvědavosti a tam jsem narazil. Pokud chce člověk objektivní data je nutná kalibrace před používáním. Při četnosti turistických ukazatelů s kalibrací nevidím problém. Někde jsem vyčetl, to počítá nadmořskou výšku z tlaku, takže to dost vysvětluje.. Používal jsem ho převážně na procházkách, na horách.

Barometr mi tak nějak unikl, občas před bouřkou jsem kouknul na tlak a to bylo asi všechno.

Osvětlení hodinek má dva mody a to klasika tlačítko nebo automaticky při pohybu ruky směrem k obličeji. To sem ocenil při nočním zjišťováním kolik je hodin, člověk nemusí lovit tlačítko. Naopak to rušilo při řízeni auta, ale da se to okamžitě vypnout.

Teploměr byl asi nejpoužívanější na ruce vám horečku nezměří, ale teplota vody při koupaní syna byla přesná. Vážně, na ruce to teplotu okolí nezměří, ale do 20 min. po sundání funguje skvěle. Zda ukazuje i pod nulu nevím, nenapadlo ně to zkoušet.

A teď pár mích pocitu. Hodinky jsou krásně zpracované, materiály trvanlivé i pásek drží. Z počátku jsem je nesundal z ruky a po půl ruce jsem je začal na některé činnosti sundávat. Samozřejmě při práci s motorovkou, nebo kopaní základů jsem je nenosil, neměl jsem zapotřebí je hned zničit.

První problémy nastaly v zimě, výška pouzdra nepříjemně zvedá manžetu bundy a rukavice, takže vám táhne zima.

Výšku pouzdra bych viděl, asi jako největší mínus. Když jsem oblékl košili nevejdou se pod rukáv. Dost často jsem o hodinky zavadil, např: batoh na záda. Při jízdě na kole jsem je taky nepoužíval, hodinky něco váží a na zápěstí mi vadily. A navíc mi po čase přestal vyhovovat gumový pásek, dost se pod ním potí ruka, ale ta odolnost je k nezaplacení. Nejsou na něm skoro žádné velké šrámy a nikdy nepovolil.

Po 3 letech používání a 2 letech odloženi bych to shrnul asi takto, normální smrtelní nespočet funkcí nevyužije, já jsem to do dnešního dne nedokázal. Možná horský vůdce, člen horské služby....Každopádně mě dokázali hodně potěšit pouhým pohledem na ně, je to pořádný kus materiálu.

Závěrem chci napsat že nejsem žádný chrono maniak, ale pouhý nositel hodinek. Pokud bude někoho něco zajímat , rád odpovím

Michal

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Osobně z Casio PRG 50 zkušeností nemam, ale myslím že ty potížes výškou pouzdra nejspíš kvuli tomu že výrobci nepředpokládali nošení takových extremálních hodinek s klasickou košili. A měli by na to taky myslet. Ale je to, myslím, už menší problém.

 

Jeden muj kamarád má vyloženě rybářské hodinky Casio Collection AMW - 702D - 7AVEF, možná to má nastavené schválně, ale papají mu každou hodinu. To teda strašně štve. Měl jste to taký původně nastavené nebo ne? Ja mám pocit že kamošovi to nejde vypnout... jiné vysvětlení nevidím....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...