Přejít na obsah

Nosíte hodinky vždy správně nařízené?


AdaMoss

Doporučené příspěvky

Zdravím osazenstvo. Pokládám otázku do pléna, zdali si hodinky pravidelně nařizujete, resp. jakou odchylku už považujete jako důvod pro opětovné nařízení vašich hodinek?

 

Přiznám se, že jak nemám winder občas se mi stane, že se hodinky zastaví - hlavně během víkendu, kdy je většinou odkládám. Když potom v pondělí vyrážím do práce, cvaknu je na ruku s tím, že je nařídím v práci. Občas na to ale  prostě zapomenu a nosím je klidně po zbytek týdne s chybným časem (i datem).  :rolleyes:

 

Už mi taky párkrát někdo řekl, že mi jdou špatně hodinky. Asi je pro mně důležitější ten pocit je mít na ruce, než samotný čas. Má to někdo podobně?  :cool02:

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 73
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Vsechny me serizuji a nosim na -35 vterinach, dalsi serizovani je na +30 vterinach. Datum musi sedet.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...

 

Ve winderu se mi teda ještě nestalo že by se hodinky zastavily a to se můžou vrtět třeba měsíc a nejít na ruku.

 

Myslím, že tu nikdo nepsal, že by se hodinky zastavily ve winderu - to už by znamenalo myslím někdě problém. Já winder nemám - odkládám na podložku a s rezervou chodu cca 40 hod. to na celý víkend nevystačí.

 

Zatím se zdá, že nesprávná data na hodinkách nikdo netoleruje :-).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám hodinky jako ukazatel času a data, používat k tomu mobil si asi nikdy nezvyknu, zvlášť když jej často nemám u sebe. Nikdy jsem neměl hodinky s odchylkou větší než 5 vteřin denně, to jsem nastavoval čas každý týden z - 15 do + 20. Poslední dobou jsem měl dvoje hodinky od Omegy s cal. 2500 a tam šla správným odkládáním držet nulová odchylka, tak jsem cca co 3-4 dny kontroloval přesnost a způsobem odkládání korigoval odchylky v řádu +- 1 až 2 vteřin. Když jsem potřeboval pár desetin vteřiny přidat do plusu odložil jsem na dýnko a pro záporné desetinky na korunku.    

 

Teď mám i kvůli požadavku na přesnost vše v quartzu, buď termokompenzovaný od B anebo též výborný od Omegy. Tam není odchylku třeba vůbec řešit, do změny času není ani o vteřinu.    

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Si myslím, že to není o řešení vteřin z hlediska pracovního či osobního rozvrhu. Prostě máme rádi hodinky a všechny nás potěší, když stroj funguje tak, jak má, tedy přesně. Osobně toleruju odchylku -30/+60s, pak seřizuju, i když ve skutečnosti přesnej čas vůbec k ničemu nepotřebuju, pro praktickou potřebu zjišťování času by mi asi stačily i jednoručky;-).

Upraveno uživatelem xjr1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...