Přejít na obsah

Srovnání starých a nových LHC


martar

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 91
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Všem moc děkuji za kladné reakce :) Pokusím se odpovědět na všechny otázky.

 

Hezké čtení a díky za osvětu, třeba rozdíl v kalibru mi úplně utekl.

Zajímavé je, že po návratu ke klasické verzi se vrátili v Longines i k původnímu používanému strojku. Přitom by asi nebyl problém dát do nich strojek ETA 2892 a přidělit jim nové referenční číslo. Zdá se, že dvanacticičíslé Hydry byly experimentem hned v několika rovinách.

 

Díky za srovnání, to mi tu chybělo. Ve výsledku ale musím říct, že je mi stále bližší staronová verze i přes její některé známé minusy. Což mne přivádí na otázku - vyřešil se s modelem o 12 číslech problém půldílků k tahu? Vím, že u modelu bez čísel se objednávaly půldílky z Conquestů.

Nevyřešil. Spona je stejně nedomyšlená jako u klasiky, tj. málo dírek pro posun stežejky a chybějící tlačítka. Kdo musel dokupovat půldílek z conquestů, bude u těch dvanáctičíslých Hyder asi dokupovat taky (přičemž nevím, zda jsou kartáčované 19 mm široké půldílky vůbec v nabídce). Vzhledem k tomu, že tah se zužuje, ale není problém subjektivně tak znát.

 

Super recenze, sám mám starou 6-9-12 verzi a jsou to skvělé hodinky. Jediné, co bych jim vytknul je šířka stěžejek v méně obvyklých lichých číslech značně omezující výběr neorigo řemínků (pouzdro 39mm s šířkou stěžejek 19mm a pouzdro 41mm s 21mm stěžejkami) a vcelku slabá lumi na velikost její plochy v porovnání např. s Omegou, Breitling - i tak je lumi čitelná v průběhu celé noci.

K té lumi - už jsem to psal jinde, já si pořizoval LHC v době, kdy jsem denně nosil Seiko Sumo. Intenzita lumi pro mě byla zklamáním. Později jsem ale ocenil, jak luminiscence u Longines drží a nevadne. Seiko po nasvícení nebo při příchodu že světla do tmavě místnosti září jako reaktor, ale po chvíli je stejně vidět úbytek intenzity.

 

Díky za pěkný srovnání. U mně vyhrává klasika - aplikované detaily na cifru vypadají hodnotněji. Jinak ten tah s lesklými dílky je z Conquestů ne? Hydry tuto sponu neměly.

Tah je z klasických HydroConquestů, pouze motýlovka je z Conquestů. Když někdy na černých nosím tah, nosím ho s motýlovkou, která má tlačítka. Tah je stejně spíš elegantní než praktický, takže mu motýlovka sluší víc. Původní diver sponu jsem pro porovnání přiložil k užší spon? Hyder s 12 čísly.

 

Díky Martine za super srovnání, spoustu věcí jsem o nich také netušil! :cheers:

K LHC mám takový zvláštní vztah a vlastně i ke značce Longines jako takové. Nevím proč ale hrozně se mi ta značka líbí i přesto, že mě jejich nabídka hodinek nijak extra vlastně neoslovuje (až na LLD). Prostě hrozně hezky mi zní to slovo "Longines", miluju to jejich logo a prostě tu jejich auru, ale hrozně bych si přál aby udělali nějaký model, který by se mi stoprocentně líbil a já si ho mohl koupit.

Z těchto dvou modelů se mi asi taky líbí více ten staronový s 6-9-12, ale co prostě na hydrách nesnáším je ta zobákovitá ochrana korunky (která mi sama o sobě připomíná víčko od zubní pasty). Asi jsem jediný komu ta ochrana tak pije krev, ale je na mě zkrátka až moc výrazná. Nezabodává se to až příliš do ruky?

Jinak bych jim neměl co vytknout.

Pokud jde o ochranu korunky: nosím hodinky až těsně u ruky, na kloubu, a taky jsem se toho bál. A nosím je denně. Koukám na ruku a nemám tam ani jamku, ani podrážd?nou kůži, ani škráby, ani mozol. Takže dobrý. Hodně pomáhá vypouklé dýnko a fakt, že je nosím na lehko, tj. ve většině příkladů na gum?, silikon nebo kůži. Jiná situace by možná byla, kdyby je někdo nosil na tahu a na volno.

 

Moc hezká, popracovaná recenze.

Ty černo-černé mi přijdou čistší.

U těch červeno-černých se nemůžu zbavit pocitu, že na ně už nezbyla černá luneta a tak tam dali červenou.

Souhlasím. Přijde mi, že u klasických je luneta pokračováním ciferniku, zatímco u 12 číselných luneta cifr jen rámuje. Ale zas tomu ta červená dává šťávu :D a nasazená na klasickém modelu nevypadá vůbec zle. Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Krásná recenze a super fotky - díky za ně. Mě osobně se vždycky líbila verze 6-9-12; po pokoukání se na Tvé fotky bych názor neměnil - nelíbí se mi způsob zpracování čísel na 12 číslených; ani vložka lunety (pravda, červená vypadá super, to zas jo :), mám na mysli nikoli barvu, ale zpracování a změny proti původní verzi).

Změna ve strojku překvapila. Vědel by někdo více, proč přistoupili ke změně ? Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pripajam sa k pochvalam za spracovanie tohoto porovnania. 

moje byvale modraky mi vydrzali celkom dlho a raz sa k nim urcite vratim i ked uz radsej v mensej 39mm verzii.

velka skoda je, ze s restartom starej rady nevymenili strojcek a neponechali zuzenie tahu. to by sa mi lahsie rozmyslalo co dalej  :guitar:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Smekám před aktivitou každého, který pro ostatní neváhá sepsat podobné srovnání. Fakt paráda.

LHC mám v širším výběru už déle. A - teď slovo do pranice - ty "dvanáctky" se mně líběj víc. Jsou pro mý voko tak nějak "souměrnější", klidnější, čitelnější.

A naráz vím, co mě na verzi 12-3-6-9 podvědomě vadilo, až odrazovalo: Příliš velký, jakoby do šířky roztáhnutý číslice. U inovace jsou rozhodně snesitelnější. (A to prosím na hodinkách preferuju jen indexy, datum radši ne, maximální přehlednost.. Přesto se mi "dvanáctičíslo" líbí...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já normálně proti '12číslům' nic nemám, ale k potápkám mi to prostě vůbec nepasuje. Za mě ta klasická, ale lépe v modrým :-) Jo a moc pěkný srovnání, díky za něj :-)

Upraveno uživatelem vintage
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za fajn srovnávačku a parádní fotky, osobně bych asi šel do té klasiky - modrý 6 9 12, ta červená luneta už mi přijde moc kolotočová a starší sunburst modrý cifr a ty čísla mi přijdou taky k těm hodinkám takový charakteristický. Ale nepopírám, že u novejch je ten cifr vyváženější. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moc hezky, je videt ze Te ta cervena luneta bavi a dal jsi si zalezet ;) . Posledni foto nema chybu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dík :) Mn? se líbilo to světlo, které na ciferníku vykouzlilo efekt zažloutlé lumi. Takhle nějak budou Lonžínky vypadat, až dosáhnou vintážního věku...

Co to je prosimte za gumu na te prvni fotce? :)
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co to je prosimte za gumu na te prvni fotce? :)

Silikon z watch-band-center. Mám i origo gumu s překláp?čkou, ale tenhle mi je nejpříjemnější a naším ho nejčastěji. S origo trnovkou Longines.

 

Martine,moc pekny. A ktere se ti pocitove libi vic? Vim,ze LHC jsou tva srdcovka,tak se ptam.

Oboje :) vůbec jsem to nečekal. Víc nosím černé, ale to je jen proto, že momentálně nemám moc volného času, a ty černé jsou pro formální věci vhodnější. Ale jakmile se poměr práce a volna dostane na nějakou rozumnou úroveň, budu je nosit fifty-fifty :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na těch "západových" fotkách ta červená vypadá moc hezky, moc se povedly (otky i hodinky).

Děkuju, od Tebe je ta pochvala dvojnásobná :)

 

Kamarád se mě ptal, jak vypadají černé Hydry na kartáčovaném, zužujícím se tahu z červených Hyder. Takže - takhle :)

 

post-30813-0-82332300-1462717183.jpg

 

A když už jsem byl v tom nasazování tahů místo gum, udělal jsem ještě pár fotek. Hydry s prohozenými náramky, černé mají broušený 21/19, červené mají klasický s lesklým středem 21/21.

 

 

post-30813-0-96267800-1462717359.jpg

 

post-30813-0-78964700-1462717369.jpg

 

post-30813-0-00887700-1462717382.jpg

 

post-30813-0-27041100-1462717406.jpg

 

post-30813-0-89971900-1462717417.jpg

 

post-30813-0-94989400-1462717393.jpg

 

A kdyby snad někoho zajímalo, jak by vypadaly Hydry s camouflage cifrem, zkusili jsme s mým malým spolupracovníkem malou simulaci :D

 

post-30813-0-45024700-1462717439.jpg

 

post-30813-0-57019800-1462717451.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...