Přejít na obsah

Breitling quartz


Venca2

Doporučené příspěvky

Zdravím místní osazenstvo,

mám Breitling B-1 z roku 2006 a chtěl bych se zeptat, jak je to s údržbou případně opravou takovéhoto quartzového strojku. Z komunikace se servisem jsem si dovodil, že quartz se tak nějak neřeší, dokud správně běží. Moje hodinky zatím fungují v pohodě, nicméně mám trochu obavu, až budou potřebovat jakoukoliv opravu. Tenhle model se už nevyrábí a když jsem před nějakou dobou sháněl dílek k tahu, tak se to ukázalo jako neřešitelný problém (nakonec jsem ho koupil z druhé ruky). Jsem sice spíš příznivcem automatů, ale kdo zná tenhle model, tak ví, že má něco do sebe (asynchronní pohyb vnitřního a vnějšího číselníku, turbína na dýnku atd.). Řeší se nějaké zásadnější závady na quartz strojku jinak než výměnou celého strojku ?

Díky za názory a zkušenosti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kromě výměny těsnění a baterie jsem jim žádný jiný servis nedopřál - navíc naposled to ani nebylo u AD (baterka došla, do Prahy daleko ...). Jsou to jinak ale super hodinky a s Breitlingem jsem velmi spokojen, tak zjišťuju možnosti údržby, opravy a reálné životnosti. Tyhle hodinky už si nové nepořídím, tak bych chtěl, ať slouží co nejdéle.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dílek tahu by jsi měl sehnat u AD absolutně bez problémů. Jak píše Frantík, kromě výměny baterie a těsnění v podobě servisu,tě nemůže nic překvapit. Poměrně levný servis oproti automatům, inhouse, atd...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...