Přejít na obsah

hodinky Deep Blue-detektivní příběh!


Doporučené příspěvky

            Ahoj všem, rád se se všemi podělím o mou zkušenost a tedy i příběh co se odehrál okolo jednoho vyhlédnutého kousku na WUS fóru, ono to začalo už 9.4.2016 a pokračovalo to 2.5. tímto příspěvkem:

přátelé není zde někdo, kdo má nějaké dobré vazby s někým váženým na fóru z WUS?naléhavé!zaplatil jsem jednomu členovy nemalé peníze za hodinky a ten už teď nereaguje na zprávy. Nevládnu vůbec angličtinou, tak případně jestli by mi i někdo nepomohl s překladem abych mu poslal důraznější zprávu, on ani ten inzerát ani neuzavřel, mám z toho špatný pocit. Prosím o SZ ale opravdu jen od kolegů, co mi můžou pomoci, pokud jen někoho zajímá o jaké hodinky jde a za kolik atd, tak se poté samozřejmě rád pochlubím v příslušném vlákně, díky všem.

Tedy k věci, značku Deep Blue jsem si vyhlédl už dříve, jen jsem ještě nevěděl, do kterých jít, jestli do levnějších v quartzu, nebo mechanických se strojkem Citizen či Miyota nebo snad dražší a rozhodně kvalitnější Seiko. Tak jelikož nemám v plánu dále rozšiřovat svůj aktuální stav počtu hodinek, tedy prozatím, tak volba padla na pro mě zajímavější mechaniku a lepší a kvalitnější strojek Seiko. No zkrátka jsem si na WUS vyhlédl u jednoho člena hodinky, co je prodával v perfektním stavu a za ještě pro mě přijatelnou cenu. Napsal jsem mu SZ, že o hodinky mám vážný zájem a zda je ochoten poslat do ČR, odepsal, že nemá problém a že je pošle. Samozřejmě jsem se ho optal, jestli by šlo udělat něco s cenou, protože hodinky tam vystavoval už od prosince 2015 a možná bude rád když se už najde někdo, kdo je za tu sumu koupí. Něco málo mi tedy slevil, no a další má otázka byla, zda je pro mě vystaví na Ebay, to hned zamítl, že by musel platit provizi za vystavení a prodej, trval na převedení peněz přes PayPal. OK, pokud jsem hodinky chtěl, byla jediná možnost mu je tam převést. Jsou dvě možnosti, první- něco jako poslat to jako platbu za zboží, druhá poslat to jako převod peněz mezi rodinou/přáteli, z důvodu ještě jakési ochrany od PayPalu, jsem volil možnost první. Peníze mu tedy poslal jako platbu za zboží, on mi potvrdil, že platba mu dorazila, ale! PayPal si z částky něco strhl, takže on dostal o dost méně, než měl. Peníze mi tedy poslal zpět na můj PayPal a já mu to musel poslat zpět a buďto to navýšit, aby on dostal celou částku nebo to poslat druhým né moc výhodným způsobem. Tak jsem se rozhodl, to poslat tím druhým způsobem, jenže jsem s tím na mém účtu tak dlouho čachroval, až mi PayPal můj účet zablokoval, tak a byl jsem v háji! Jemu jsem peníze poslat už nijak nemohl a měl jsem zablokovaný PayPal účet, no pěkně mě to nasralo, říkal jsem si, že jsem se na celé ty debilní hodinky nevykašlal! No nic, naštěstí jsem člověk, který když si něco umane, tak to dotáhne do konce. Takže jsem mu napsal, ať mi pár dní počká, že to musím vyřešit jinak, neměl s tím problém.

Tak a teď nastal velký problém, jak mu ty peníze na jeho PayPal účet poslat? Takže jsem začal hledat na googlu, v různých diskuzích a hledal fóra jestli někdo něco podobného neřešil. No něco jsem našel, že je několik web.stránek co se zabývají zakoupením a přeposláním z Ebay a i dalších shopů, které nazasílají do ČR. Jeden se mi zdál jako nejvhodnější, napsal jsem jim tedy o mém problému a zda za mě mohou poslat platbu na PayPal člověku od kterého kupuji hodinky ze soukromého fóra? Odepsali kladně, vysvětlil jsem jim tedy o co jde, kolik a jak poslat, no a jelikož umožňují také přeposlání zásilky od nich ze skladů do ČR, tak jsem u nich využil také tuto službu, nechal jsem si hodinky od prodejce poslat na US adresu do jejich skladu a rovnou i zásilku překontrolovat, to ale trošku předbíhám.

Myslím, že je dobré zde uvést stránky webu a doporučit všem, kteří by řešili něco podobného http://www.cz-ebay.cz/

Tedy, poslali prodejci požadovanou částku-to bylo 20.4.2016, on potvrdil přijetí, nyní tedy už vše klaplo jak chtěl prodejce a já už jen čekal až pošle hodinky do skladu shopu v US, tam překontrolují a pošlou mě do ČR.

Pár dní se nic nedělo, prodejce na dotaz jestli už hodinky poslal a ať mi pošle i číslo zásilky nereagoval, po pár dnech napsal, že je teď mimo domov, že je pošle jakmile bude mít čas až bude doma, ať chvilku počkám a mám ještě trpělivost. Řekl jsem si OK, může se stát, když hodinky neposlal ani do 30.4. a nereagoval na mé PM kdy už hodinky pošle a navíc, inzerát na fóru nebyl stále uzavřen a hodinky tam stále nabízel, sice má nějaké kladné hodnocení na WUS, tedy jen ze dvou prodejů, ale nováčkem tam nebyl, no řekl jsem si, tak a je to v prdeli, přišel jsem o $680! Co teď? Požádal jsem někoho z našeho fóra, zda by mi něco nepřeložil do angličtiny, abych to mohl poslat prodejci na WUS a už trochu důraznější text, doteď mi to překládal google J

Bylo to něco ve znění, že stále čekám na hodinky, proč nekomunikuje, že jen doufám, že se nejedná o nějaký podvod, že bych mu velice rád udělil kladné hodnocení a doporučení na WUS fóru, pomohl mi s tím jeden zdejší člen a text mi přeložil, za což mu ještě jednou děkuji, pár dní zase nic a 6.5. mi odepsal, že hodinky právě poslal, poslal mi i číslo zásilky a že se moc omlouvá za čekání a zpoždění. Uf řekl jsem si, ale, ano bylo tady další ale, po těch více jak 14dnech nervů, jsem měl stále jěště obavy a nejistotu, co hlavně v balíčku bude? Jestli skutečně ty mé hodinky, nebo jiné bezcenné, nebo jen nějaká vycpávka, ale zase jsem si říkal, pokud by mě chtěl podrazit, tak se přeci nebude zdržovat s posíláním nějakého balíčku, hodinky si nechá, peníze také a dělá mrtvého brouka, ne?

Dobře, stále jsem tedy doufal, že hodinky opravdu poslal, že jen byl opravdu časově zaneprázdněn a vše dopadne dobře, on dostal svých $680, já vysněné hodinky a příště už si rozmyslím, jestli budu něco takového ještě kdy opakovat. Balíček tedy dorazil na CZ sklad v US, z něj to hned přeposlali přes DHL do ČR a já už jen sledoval dle tracking number cestu mé zásilky. Bohužel se ze skladu v US neobtěžovali mi napsat, že zásilku kontrolovali a že hodinky tam jsou, až na můj dotaz, když jsem viděl, že zásilka je již v Německu, mě na můj dotaz zda kontrolovali zásilku, jen stručně odepsali, ?ano balíček jsme kontrolovali, je to v pořádku? ale jaké hodinky tam byli, nedozvěděl jsem se, tedy jen čekat až zazvoní pošťák.

Tak nastal den Dé, 13.5.2016 zazvonil mobil, DHL-budete dnes dopoledne doma? Určitě budu doma, čekám na vás, pan DHL řekl že cca za 2hoďky dorazí s balíčkem, super já celý natěšený, ale také zároveň vyklepaný z toho, co vůbec bude v balíčku za překvapení.

Konečně, zvonek pan DHL drží v ruce malý balíček a nese mi ho ke vchodu, tady mi to podepište, fajn děkuju vám.

Říkám si doprdele, nějakej malej balíček na tak velký hodinky a ke všemu mají být zavřený v tom černém origo pouzdře od Deep Blue, tvl to jsem zvědavej co za kšunty tam bude hozený?! Řeknu vám do bytu jsem se vrátil v osobním rekordu, vzal do ruky nůž a teď mám to rozbalit hned, nebo si nejdřív dát něco na posilněnou J

No co, už jsem zaplatil, balíček převzal, další etapa je rozbalit! Nožem jsem opatrně rozkuchal vršek krabice, vyndal bublinkovou folii a řekl a kurva no do pí.i!!!!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Docela dobrodružstí, ale tohle si musíš uvědomit, když objednáváš hodinky za velkou louží, (případně Španělsko). Já jsem z toho naštěstí vyrostl a raději si připlatím, protože na tyhle patálie nemám nervy :D . Je ale spousta lidí, kteří si myslí, že ušetří a pak mají nervy, jako Ty nebo já v začátcích, nikomu to nedochází, většina se žene za cenou, ale ono to zdaleka není jen o ceně. Každý si tím musí projít.

 

Doufám, že doladíš fotky a dáš to sem, ať je to v kompletu :) .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

vyndal bublinkovou folii a řekl a kurva no do pí.i!!!!! jsou tam!, supér, obrovská úleva a velké oddychnutí, nervy a měsíční nejistota, vystřídala spokojenost a veliká radost z nových hodinek. Tah jsem zkracovat nemusel, byl na mou ruku akorát, tedy jsem jen srovnal čas a datum a šupho na ruku, pak hned do koupelny do tmy, tý jo ty trubice, to je záře! s tím si člověk posvítí v noci i na cestu :) No nervy to opravdu byli obrovské, dopředu jsem věděl, že o ty prachy můžu přijít, ale převládala touha po těchto krásných hodinkách. Nějaké fotky přikládám-poslední tři jsou z webu, také porovnání s monstrama, oboje zkrácené na mou ruku a parametry hodinek.

Těžký jsou opravdu hodně, takže po celodenním nošení, o nich pořád víte, když je pak sundáte, je to velká úleva, no pokud mě ta váha bude srát a měli by jen ležet na poličce, tak bych je i poslal dál.

 

Daynight T-100 ?Swiss Automatic 63 Tritium Tubes - Sapphire Bezel

47mm Case, 55mm Lug to Lug, 16 mm Thick, 316L Stainless Steel

Swiss Made Automatic Movement Eta 2824

37mm Dial opening, Sapphire Crystal/4mm Thick, Inside Ar Coating

Luminous ( Superluminova BGW9) Sapphire Bezel inlay, 120 click Unidirectional Bezel

Water Resistant- 500m/1650 Ft

Bracelet ? 26mm Lugs , 26/24, Divers Wetsuit Extension, 4 Micro Adjustments, Half Links, Full links , Screw in Links, 5.5mm thick Bracelet , Divers Safety Clasp

Screw Down Crown, and Exhibition Caseback

Tritium Tubes ? Total -63 tubes. Dial 60 on Minute Markers, 3 on hands.

Blue Dial Tritium Tubes: Hour Markers 12,1,2,3: 1 Orange Tritium Tube 4,5,6,7,8,9,10,11- 1 Blue Tritium Tube. Minute Markers:1-15 Blue Tubes 15-60 Orange Tubes

 

post-4437-0-80274100-1464446080_thumb.jpgpost-4437-0-81412800-1464446088_thumb.jpg

post-4437-0-03012300-1464446100_thumb.jpgpost-4437-0-83622800-1464446112_thumb.jpg

post-4437-0-38514000-1464446126_thumb.jpgpost-4437-0-14211300-1464446138_thumb.jpg

post-4437-0-74968900-1464446148_thumb.jpgpost-4437-0-80835700-1464446158_thumb.jpg

post-4437-0-07609200-1464446176_thumb.jpgpost-4437-0-05486700-1464446191_thumb.jpg

post-4437-0-34634300-1464446201_thumb.jpgpost-4437-0-10704500-1464446213_thumb.jpg

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...